Amanja Skrevet 14. februar 2005 #1 Skrevet 14. februar 2005 Har et digert spann med reker stående som jeg ikke vet hva jeg skal gjøre med.. Noen som har gode oppskrifter med reker?
liv Skrevet 14. februar 2005 #2 Skrevet 14. februar 2005 reker og loff, med majones og sitron.. Slikke seg rundt munnen..
Gjest GreenSky Skrevet 15. februar 2005 #4 Skrevet 15. februar 2005 Nå er jeg veggis, men siden jeg har livlig fantasi, så. Reker i pasta med fløtesaus. Reker på pizza. Reker i cabaret. Reker i tapas. Reker i salat. Rekesmørbrød. Grillede reker på spyd. En venninne og jeg skrev en gang en komedie/grøsser-novelle om en kjempereke som spiste mennesker, foresten.
Dru Skrevet 15. februar 2005 #5 Skrevet 15. februar 2005 Lag din egen rekesalat med majones, rømme, reker, finhakket hardkokt egg og krydder etter ønske. Jeg liker rene smaker, så jeg pleier ikke ha i så mye annet enn litt pepper, og kanskje finhakket gressløk eller purre. Alternativt kan man ha i litt dill, eller urter etter smak og behag.
Gjest Anonymous Skrevet 15. februar 2005 #6 Skrevet 15. februar 2005 Kok spaghetti. Surr chili og hvitløk i olivenolje ca. 1 min. Bland i den kokte pastaen, reker og masse hakket bladpersille + salt&pepper. Extra virgin olivenolje over, evnt. sitronbåter til. Superenkelt og alvorlig godt!
Gjest Anonymous Skrevet 15. februar 2005 #7 Skrevet 15. februar 2005 Lakereker fungerer forresten også bra i jambalaya. Må ikke kokes, men røres i til slutt.
hilli Skrevet 15. februar 2005 #8 Skrevet 15. februar 2005 Kok spaghetti. Surr chili og hvitløk i olivenolje ca. 1 min. Bland i den kokte pastaen' date=' reker og masse hakket bladpersille + salt&pepper. Extra virgin olivenolje over, evnt. sitronbåter til. Superenkelt og alvorlig godt! [/quote'] Akkurat det hadde jeg tenkt til å foreslå også. Det er utrolig godt!
-Fisken- Skrevet 15. februar 2005 #9 Skrevet 15. februar 2005 Mmmm, reker er nydelig! VEldig godt å lage en skalldyrswok. - Fiskesuppe med reker - REker på brødskiva - Rekebaguett med majones, sitron, ulike grønnsaker OGså alt det andre som har blitt foreslått. Mmmm, nå fikk jeg skikkelig lyst på reker her!
Leo Skrevet 16. februar 2005 #10 Skrevet 16. februar 2005 Denne oppskriften falt jeg pladask for! Noen som har en idè om ca. mengder av hver ingrediens?
Gjest Anonymous Skrevet 16. februar 2005 #11 Skrevet 16. februar 2005 "Oppskriften" er fra meg - tror jeg fikk idéen av å bla i kokeboka til The River Café. Til to pers. bruker jeg ca. 250 gr. pasta, ca. 150 gr reker (fra boks i lake), 2-3 fedd hvitløk, 1/2-1 frisk rød chili og en bunt persille. Men dette blir omtrentlig, altså! Hvis du bruker ferske eller frosne reker trenger retten en god skvis sitron. Men lakereker fungerer overraskende bra her syns jeg. Og retten blir veldig godt sett i forhold til hvor raskt og lettlaget den er!
Leo Skrevet 16. februar 2005 #12 Skrevet 16. februar 2005 Tusen takk! Ca. mengder er helt greit for meg! Ekstra morsomt at du har "konstruert" oppskriften selv inspirert av noe annet. Undertegnede har nemlig aldri klart å følge en eksakt oppskrift til punkt og prikke i hele sitt liv
Arkana Skrevet 16. februar 2005 #13 Skrevet 16. februar 2005 Couscousreker (6 pers.) 700-800 g reker med skall 1 ss olje 1 ss tomatpuré 2 paprika i strimler 3 selleristilker i strimler 1 liten squash i biter 2 strimlede vårløk 2 hvitløksbåter i tynne skiver 1 bunt persille ½ dl hvitvin 2 dl matfløte litt cayennepepper salt/pepper 370-400 g forkokt couscous 7-8 dl vann/rekekraft 2 ss smør en klype kanel en klype ingefær gurkemeie Skrell reker og ha skallet i en kjele. Tilsett olje og fres skallet godt. Tilsett tomatpuré og hell på vann så det dekker. La putre ca 20 minutter. Siles og får koke godt sammen. Fres grønnsakene i olje. Salte og pepre og hell på halvparten av rekekraften. Fyll opp med vann om nødvendig. La putre med vinen til omtrent halvparten. Tilsett fløte og la koke opp. Ha i rekene og smak godt til. Fordel couscous i en liten langpanne. Ha resten av rekekraften og vann, smør og krydder i en liten kjele. Rør godt, dekk pannen med aluminiumsfolie og la hvile ca 10 minutter. Rør opp grynene med en gaffel. Server rekeblandingen på en seng av couscous. Hot pasta med reker (4 pers.) fersk pasta til 4 personer ½ kg reker uten skall 5 faste tomater 1 rød + 1 gul paprika 1 finhakket sjalottløk 2 presset hvitløksbåter ½ ss karri 2 ss olivenolje ⅓ kinakål 4-5 ss smør ørlite tabasco salt/pepper Skjær tomatene i små båter og fjern kjernene. Strimle vasket kinakål. Del paprika i strimler. Fres løk og hvitløk. Rør inn kinakålen og tilsett tomat og paprika. La putre sammen. Tilsett rekene til slutt og bland dem og karri skikkelig inn. Rør inn smør og smak til med tabasco, salt og pepper. Server straks med nykokt pasta. Friterte reker med chili/honningdip (6 pers.) 1 kopp hvetemel 1 ½ ts cayennepepper 1 ts salt 1 ts sukker ½ ts bakepulver 1 kopp øl 2 tørkede røde chili uten frø 1 moden tomat, delt i fire ½ liten løk, i skiver 1 hvitløksfedd ½ kopp vann 1 ts salt ¼ kopp honning 2 ss rødvinseddik 625 g store rensede reker Bland mel, cayennepepper, salt, sukker og bakepulver. Rør inn ølet og visp til en jevn røre. La stå i romtemperatur minst 30 minutter og opptil 4 timer. Bland chili, tomat, løk, hvitløk, vann og salt i en kjele og kok opp. La putre på svak varme til ingrediensene er mykt og blandingen tykner, ca 15 minutter. La avkjøles litt og mos så i hurtigmikser. Rør inn honning og eddik og avkjøl helt. Bland rekene, noen av gangen, i røren og friter ved 180 grader i ca 2 minutter, til de er gylne og sprø. La renne av på kjøkkenpapir. Server med dipsausen med en gang.
Leo Skrevet 16. februar 2005 #14 Skrevet 16. februar 2005 Tusen takk, Arkana! Oppskriftene du foreslår gir meg vann i munnen! Blir imdlerdig svært fasinert av retter som kan lages med den tiloversblevne pastaen fra i går og ellers ting jeg har i kjøleskapet! Noen lure oppskrifter på lur :-) ???
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå