blå Skrevet 14. februar 2005 #1 Del Skrevet 14. februar 2005 Jeg er en soppelsker, og bruker mye sopp i matlaging. Men jeg er ikke så glad i denne boksesoppen, og vil helst ha fersk sopp. Men om jeg skal ha det blir det tur i butikken veldig ofte. jeg prøver å handle en gang i uka, men da blir det ikke soppmiddager i slutten. Har noen erfaring med frysing av sopp? Frysing av fersk eller frysing av stekt sopp??? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ling Skrevet 14. februar 2005 #2 Del Skrevet 14. februar 2005 Du kan fryse både stekt og fersk sopp, men jeg synes at resultatet blir bedre om man skjærer de i skiver og tørker dem. Når de skal benyttes er det bare til å legge de i vann slik at de får svelle før du kan ta de i bruk. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
blå Skrevet 15. februar 2005 Forfatter #3 Del Skrevet 15. februar 2005 HVor har du de mesns de tørker? Eller hvordan tørker du de??? Tar det lang tid? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Plym Skrevet 15. februar 2005 #4 Del Skrevet 15. februar 2005 Det kommer jo an på typen sopp om det er best å forvelle eller tørke den. Noen egner seg best for forvelling, som kantarell, mens andre blir gode tørket, som steinsopp.Hvis det er sjampinjong som skal spises i slutten av uka det er snakk om så blir det vel litt voldsomt å sette i gang med tørking. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ling Skrevet 15. februar 2005 #5 Del Skrevet 15. februar 2005 Du kan skjære de i skiver og legg de på rist i stekeovnen. 50 grader blir nok bra. Du får kjenne på de etterhvert, men kanskje en time... Det kommer litt ann på hva slags sopp og hvor mye fukt de har i seg. Du kan også skjære de i skiver og tre de på tråd og henge de opp i ett varmt, tørt og godt ventilert rom - men det tar da litt lengre tid. Lykke til! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjest1 Skrevet 15. februar 2005 #6 Del Skrevet 15. februar 2005 Vi handler og bare en gang i uka, men halvveis supplerer vi med litt ferskvarer. Sopp holder seg fint tre-fire dager i papirpose i kjøleskapet. Blir litt for omstendelig å tørke eller forvelle sopp til forbruk i løpet av uka. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
blå Skrevet 17. februar 2005 Forfatter #7 Del Skrevet 17. februar 2005 Ja, jeg er jo enig at det blir litt mye ordn å tørke sopp for en uke. Er det ingen som pleier å fryse den? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjest1 Skrevet 17. februar 2005 #8 Del Skrevet 17. februar 2005 Frysing av sopp. http://www.knt.no/kongsvinger/SOPP/Sopp.htm Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
blå Skrevet 18. februar 2005 Forfatter #9 Del Skrevet 18. februar 2005 Takk takk pulverheksa Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå