Gå til innhold

Fra springform til langpanne - steketid?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg har en gulrotkakeoppskrift til 24 cm springform, som jeg gjerne skulle laget i en stor langpanne. 

Arealet av langpannen er 2,65 ganger arealet av springformen. Jeg regner da med det skal være ok å ta 2,5 ganger oppskriften på springformvarianten, da vil kaken bli ca like høy. 

Men hvordan gjør jeg det med steketiden? Lik steketid siden kaken blir ca like høy? Eller trenger den lenger siden det er lengre inn til sentrum fra kantene..? Hva med temperaturen, blir det ok med lik temp? 

Anonymkode: 34367...22b

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Bruk samme temperatur og samme steketid. Sjekk etter endt steketid med kakepinne om kaken er stekt i midten. Om den ikke er helt stekt lar du den stå litt til. Sjekk igjen. 

Jeg bruker gjerne en ren strikkepinne som kakepinne. Henger det igjen bløt deig så må kaken steke litt lenger. 

Anonymkode: 73488...14f

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...