Gå til innhold

Brunt sukker


Gjest anonym

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Hvitt sukker er kjemisk bleket, så med brunt slipper du rester av den prosessen.

Men du kan ikke automatisk erstatte brunt for hvitt sukker i oppskrifter, særlig ikke i bakverk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Andromeda

Brunt sukker er ofte hvitt sukker som er farget. Demerarasukker er derimot uraffinert råsukker laget av sukkerrør. Det er ofte demerara de har på kaffebarer etc. Kjempegodt sukker, så løp og kjøp :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest Anonymous

Brunt sukker er normalt ikke hvitt sukker. Når sukker fremtilles fra sukkerrør vil det først fremstå som et råsukker. Dette er tilnærmesesvis det vi kjenner som brunt sukker (eks Demerara). For å få hvitt sukker må denne varen rafineres videre. Man fjerner melasse og endel fiber.

Melasse er bl.a. et restprodukt fra rafineringen av råsukker og dette inneholder det meste av næringsstoffene som fjernes fra råsukkeret når det rafineres.

Merk: Det er ikke mye næringsstoffer i brunt sukker. Tro ikke at det er mye å hente på å spise det istendenfor vanlig rafinert sukker. Det brune sukkeret har imidlertid en annen smak som ofte er ønsket.

Kort liste over forskjellige sukkerprodukter:

http://www.varefakta.dk/forbruger/ordliste...ter/sukker.html

(Melis i denne oversiken er det samme som hvitt sukker mens flormeslis er det vi tenker på når vi sier melis)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...