ajarRun Skrevet 2. februar 2018 #1 Skrevet 2. februar 2018 Klarer ikke å finne noen gode oppskrifter. Og jeg skal ha en liten sosial sammenkomst om et par uker og tenkte dette kunne vært et morsomt prosjekt. Gi gjerne tips om tilbehør og drikke for å parre den med.
Gjest Cocosa Skrevet 2. februar 2018 #2 Skrevet 2. februar 2018 Får du plass til en hel hval i panna? 😅
AnonymBruker Skrevet 2. februar 2018 #3 Skrevet 2. februar 2018 Grillet Vågehval. -7 meter langt tønnebål -heisekran som tar 10 tonn så du får snudd den -hageslange til marinade av olivenolje, salt, pepper, hvitløk ++ som kan oppbevares i en godt rengjort septiktank f.eks. -sidesalat på 50-100m3 Anonymkode: 57ed3...774 5
Nuith Skrevet 2. februar 2018 #4 Skrevet 2. februar 2018 Du glemte steketiden. Jeg tipper på 6-7 døgn, hvis du klarer å holde jevn og god temperatur hele veien. 2
AnonymBruker Skrevet 2. februar 2018 #5 Skrevet 2. februar 2018 Stuffing er alfa og omega. Ville selv gått for 3 stk pelssel, som igjen var stuffet med hver sin keiserpingvin. Anonymkode: 9c4fa...4b3 4
Gjest Overrasket Skrevet 2. februar 2018 #6 Skrevet 2. februar 2018 Det er slett ikke uvanlig å tenke i retningen av rødvinsmarinade og eller -saus til hval. Så jeg vil tro at 10m³ fransk rødvin vil gjøre seg godt til både saus og marinade. Men hvis du inviterer meg håper at du ikke blir fornærmet om jeg bare spiser salaten og drikker vinen.
T-Rex Skrevet 2. februar 2018 #7 Skrevet 2. februar 2018 Tenker du på en babyvågehval eller en stor en?
AnonymBruker Skrevet 2. februar 2018 #8 Skrevet 2. februar 2018 4 minutter siden, Overrasket skrev: Det er slett ikke uvanlig å tenke i retningen av rødvinsmarinade og eller -saus til hval. Så jeg vil tro at 10m³ fransk rødvin vil gjøre seg godt til både saus og marinade. Men hvis du inviterer meg håper at du ikke blir fornærmet om jeg bare spiser salaten og drikker vinen. Ypperlig til å bruke opp resten av vinen etter helgen. Anonymkode: 92843...067 2
Gjest Overrasket Skrevet 2. februar 2018 #9 Skrevet 2. februar 2018 7 minutter siden, AnonymBruker said: Ypperlig til å bruke opp resten av vinen etter helgen. Anonymkode: 92843...067 Ja, jeg har selv ofte 10m3 vin liggende etter en helt vanlig helg.
AnonymBruker Skrevet 2. februar 2018 #10 Skrevet 2. februar 2018 1 minutt siden, Overrasket skrev: Ja, jeg har selv ofte 10m3 vin liggende etter en helt vanlig helg. Var akkurat det jeg tenkte, skjer stadig her Anonymkode: 92843...067
Gjest Overrasket Skrevet 2. februar 2018 #11 Skrevet 2. februar 2018 5 minutter siden, AnonymBruker said: Var akkurat det jeg tenkte, skjer stadig her Anonymkode: 92843...067 Ikkesant. Og det er grense for hvor ofte man kan spise Boeuf Bourguignon, altså.
AnonymBruker Skrevet 2. februar 2018 #12 Skrevet 2. februar 2018 Vågehval høres litt pinglete ut, hvorfor ikke gå for blåhval først som sist? Anonymkode: 4084b...b06 1
Gjest Overrasket Skrevet 2. februar 2018 #13 Skrevet 2. februar 2018 7 minutter siden, AnonymBruker said: Vågehval høres litt pinglete ut, hvorfor ikke gå for blåhval først som sist? Anonymkode: 4084b...b06 Du, hvor mange venner tror du egentlig TS har?
absinthia Skrevet 2. februar 2018 #14 Skrevet 2. februar 2018 Du bør først og fremst sørge for at du har en lastebilmotor tilgjengelig, slik at du slipper å surre på grillspydet den sitter på selv. Altså: lag et mekanisk grillspyd som du plasserer over et bål, laget av et par favner god bålved. Grill på glørne i 24 timer, hiv på nye ved når det trengs. Krydre godt og pensle jevnlig med grillolje. Du trenger vel ca 3 kilo grillkrydder/ 8 liter grillolje.
Gjest Overrasket Skrevet 3. februar 2018 #15 Skrevet 3. februar 2018 Jeg har også sett noen langtidssteke kalkun på lav varme over 16 timer. Siden en vågehval nok er +/- 1 000 ganger større enn en kalkun vil jeg tro du kan langtidssteke den over 16 000 timer, eller med andre ord 1 år og 10 måneder.
AnonymBruker Skrevet 3. februar 2018 #16 Skrevet 3. februar 2018 13 minutter siden, Overrasket skrev: Jeg har også sett noen langtidssteke kalkun på lav varme over 16 timer. Siden en vågehval nok er +/- 1 000 ganger større enn en kalkun vil jeg tro du kan langtidssteke den over 16 000 timer, eller med andre ord 1 år og 10 måneder. Men åssen ovn skal han bruke? Han får jo ikke hvalen inn i et krematorium f.eks. Anonymkode: 57ed3...774
EvaLena Skrevet 3. februar 2018 #17 Skrevet 3. februar 2018 12 timer siden, AnonymBruker skrev: Vågehval høres litt pinglete ut, hvorfor ikke gå for blåhval først som sist? Anonymkode: 4084b...b06 Han har sikkert fisket den blåhvalen fra jolla si allerede. Er nok lagt inn på kjølelager han har i tilknytning til kjøkkenet eller hengt til mørning.
Gjest Zeitgeist Skrevet 3. februar 2018 #18 Skrevet 3. februar 2018 ser du har fått mange gode tips allerede, så jeg vil bare tipse om raket hhv. gravet vågehval.Til sistnevnte anbefales å bruke granskog hentet fra nordøstre Finland - det gir det hele en fantastisk smak. Har forøvrig hørt at Osebergskipet leies ut som butt for raking av hval.
Gjest Tom Bäcker Skrevet 3. februar 2018 #19 Skrevet 3. februar 2018 8 timer siden, AnonymBruker skrev: Men åssen ovn skal han bruke? Han får jo ikke hvalen inn i et krematorium f.eks. Anonymkode: 57ed3...774 Du kan be om å låne roterovnen til Norcems sementfabrikk i Brevik. Den er 30 m lang, og holder 1500 grader. Eller ikke...
T-Rex Skrevet 3. februar 2018 #20 Skrevet 3. februar 2018 21 hours ago, Overrasket said: Du, hvor mange venner tror du egentlig TS har? Nå har vel TS bare skrevet at han skal ha en sosial sammenkomst, ikke at det er venner av ham som kommer. Hvalen KAN være beregnet på uvenner. Spesielt hvis det er en selvdød hval som har skylt i land, noe som kanskje er mest sannsynlig. 1
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå