Gå til innhold

Noen som har en god oppskrift på helstekt vågehval?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Klarer ikke å finne noen gode oppskrifter. Og jeg skal ha en liten sosial sammenkomst om et par uker og tenkte dette kunne vært et morsomt prosjekt.

Gi gjerne tips om tilbehør og drikke for å parre den med.

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Får du plass til en hel hval i panna? 😅

Skrevet

Grillet Vågehval.

-7 meter langt tønnebål

-heisekran som tar 10 tonn så du får snudd den 

-hageslange til marinade av olivenolje, salt, pepper, hvitløk ++ som kan oppbevares i en godt rengjort septiktank f.eks.

-sidesalat på 50-100m3

Anonymkode: 57ed3...774

  • Liker 5
Skrevet

Du glemte steketiden.

Jeg tipper på 6-7 døgn, hvis du klarer å holde jevn og god temperatur hele veien.

 

  • Liker 2
Skrevet

Stuffing er alfa og omega. Ville selv gått for 3 stk pelssel, som igjen var stuffet med hver sin keiserpingvin. 

Anonymkode: 9c4fa...4b3

  • Liker 4
Gjest Overrasket
Skrevet

Det er slett ikke uvanlig å tenke i retningen av rødvinsmarinade og eller -saus til hval. Så jeg vil tro at 10m³ fransk rødvin vil gjøre seg godt til både saus og marinade. Men hvis du inviterer meg håper at du ikke blir fornærmet om jeg bare spiser salaten og drikker vinen.

Skrevet

Tenker du på en babyvågehval eller en stor en?

Skrevet
4 minutter siden, Overrasket skrev:

Det er slett ikke uvanlig å tenke i retningen av rødvinsmarinade og eller -saus til hval. Så jeg vil tro at 10m³ fransk rødvin vil gjøre seg godt til både saus og marinade. Men hvis du inviterer meg håper at du ikke blir fornærmet om jeg bare spiser salaten og drikker vinen.

Ypperlig til å bruke opp resten av vinen etter helgen.

Anonymkode: 92843...067

  • Liker 2
Gjest Overrasket
Skrevet
7 minutter siden, AnonymBruker said:

Ypperlig til å bruke opp resten av vinen etter helgen.

Anonymkode: 92843...067

Ja, jeg har selv ofte 10m3 vin liggende etter en helt vanlig helg. :skratte:

Skrevet
1 minutt siden, Overrasket skrev:

Ja, jeg har selv ofte 10m3 vin liggende etter en helt vanlig helg. :skratte:

Var akkurat det jeg tenkte, skjer stadig her :fnise:

Anonymkode: 92843...067

Gjest Overrasket
Skrevet
5 minutter siden, AnonymBruker said:

Var akkurat det jeg tenkte, skjer stadig her :fnise:

Anonymkode: 92843...067

Ikkesant. Og det er grense for hvor ofte man kan spise Boeuf Bourguignon, altså. :raven:

Skrevet

Vågehval høres litt pinglete ut, hvorfor ikke gå for blåhval først som sist?

Anonymkode: 4084b...b06

  • Liker 1
Gjest Overrasket
Skrevet
7 minutter siden, AnonymBruker said:

Vågehval høres litt pinglete ut, hvorfor ikke gå for blåhval først som sist?

Anonymkode: 4084b...b06

Du, hvor mange venner tror du egentlig TS har? :a034:

Skrevet

Du bør først og fremst sørge for at du har en lastebilmotor tilgjengelig, slik at du slipper å surre på grillspydet den sitter på selv. 

Altså: lag et mekanisk grillspyd som du plasserer over et bål, laget av et par favner god bålved. Grill på glørne i 24 timer, hiv på  nye ved når det trengs. 

Krydre godt og pensle jevnlig med grillolje. Du trenger vel ca 3 kilo grillkrydder/ 8 liter grillolje.

Gjest Overrasket
Skrevet

Jeg har også sett noen langtidssteke kalkun på lav varme over 16 timer. Siden en vågehval nok er +/- 1 000 ganger større enn en kalkun vil jeg tro du kan langtidssteke den over 16 000 timer, eller med andre ord 1 år og 10 måneder.

Skrevet
13 minutter siden, Overrasket skrev:

Jeg har også sett noen langtidssteke kalkun på lav varme over 16 timer. Siden en vågehval nok er +/- 1 000 ganger større enn en kalkun vil jeg tro du kan langtidssteke den over 16 000 timer, eller med andre ord 1 år og 10 måneder.

Men åssen ovn skal han bruke? Han får jo ikke hvalen inn i et krematorium f.eks. 

Anonymkode: 57ed3...774

Skrevet
12 timer siden, AnonymBruker skrev:

Vågehval høres litt pinglete ut, hvorfor ikke gå for blåhval først som sist?

Anonymkode: 4084b...b06

Han har sikkert fisket den blåhvalen fra jolla si allerede. Er nok lagt inn på kjølelager han har i tilknytning til kjøkkenet eller hengt til mørning.

 

Gjest Zeitgeist
Skrevet

ser du har fått mange gode tips allerede, så jeg vil bare tipse om raket hhv. gravet vågehval.Til sistnevnte anbefales å bruke granskog hentet fra nordøstre Finland - det gir det hele en fantastisk smak. Har forøvrig hørt at Osebergskipet leies ut som butt for raking av hval.

Gjest Tom Bäcker
Skrevet
8 timer siden, AnonymBruker skrev:

Men åssen ovn skal han bruke? Han får jo ikke hvalen inn i et krematorium f.eks. 

Anonymkode: 57ed3...774

Du kan be om å låne roterovnen til Norcems sementfabrikk i Brevik. Den er 30 m lang, og holder 1500 grader. Eller ikke...

Skrevet
21 hours ago, Overrasket said:

Du, hvor mange venner tror du egentlig TS har? :a034:

Nå har vel TS bare skrevet at han skal ha en sosial sammenkomst, ikke at det er venner av ham som kommer. Hvalen KAN være beregnet på uvenner. Spesielt hvis det er en selvdød hval som har skylt i land, noe som kanskje er mest sannsynlig.

  • Liker 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...