rutti Skrevet 9. februar 2005 #1 Skrevet 9. februar 2005 Er dette sunt? Hvor mange kcal er det i en liten tallerken ca? Har noen en kjempe god og sunn oppskrift?`?
Gjest 1111 Skrevet 9. februar 2005 #2 Skrevet 9. februar 2005 Ja, havregrøt er sunt. bland sammen havregryn med kokende vann til en passende tykkelse og spe eventuelt på med mer vann etterhvert. la det stå og svelle noen minutter. hvor mange kcal dette blir er det bare å regne ut ved å se bakpå pakken og regne ut hvor mye du bruker hver gang du lager havregrøt.
Gjest Lea Skrevet 9. februar 2005 #3 Skrevet 9. februar 2005 Jeg koker grynene i litt vann til den blir tykk ogklissete. Så sper jeg på med lettmelk til og lar det koke i noen minutter (sper evt. med mer melk eller vann om den il slutt tilsetter jeg en klype salt. Hvis du ikke vil bruke sukker, så kan du tilsette litt søtstoff (pulver eller dråper). Rosiner er kjempegodt i havregrøt.
Cand alt Skrevet 9. februar 2005 #4 Skrevet 9. februar 2005 40 gram havregryn og 2 dl melk er tilsammen 230 kcal. Dette er både godt å sunt. Bruker å ha litt rosiner i.
Gjest Gjesta Skrevet 9. februar 2005 #5 Skrevet 9. februar 2005 Jeg bruker havregryn, litt havrekli, linfrø, solsikkefrø og rosiner, og en klype salt, og litt mer enn dobbelt så mye vann som tørt. Ingen melk, og ingenting sukker.
Gjest Anonymous Skrevet 9. februar 2005 #6 Skrevet 9. februar 2005 4,5 dl vann og 55 gram havregryn kokes til tykk grøt. ca 200 cal. (litt salt oppi og litt sukker/etpar suketter)Strø på masse kanel. Det regulerer blodsukkeret smaker godt på grøten.
Gjest Anonymous Skrevet 10. februar 2005 #7 Skrevet 10. februar 2005 2-3 minutter i microen på full styrke. Godt, sunt og "rett i koppen"!
-Fisken- Skrevet 10. februar 2005 #8 Skrevet 10. februar 2005 For mer fiber kan du tilsette litt havrekli. OGså synes jeg det er veldig godt med kanel på. BAre kanel.
rutti Skrevet 10. februar 2005 Forfatter #9 Skrevet 10. februar 2005 Går det ann å lage en stor porsjon å ha i kjøleskapet og varme opp hver dag til frokost? Hvor lenge holder denne seg
Gjest gjesta Skrevet 10. februar 2005 #10 Skrevet 10. februar 2005 Jeg lager den i microen, full guffe i 1,5 minutter - så er frokosten klar. Bruker havregryn, litt firkorn-blanding, litt salt, litt rosiner, bittelitt melk og resten vann. Røres sammen, kokes i microen også har jeg kanel på tilslutt.
-Fisken- Skrevet 10. februar 2005 #11 Skrevet 10. februar 2005 Går det ann å lage en stor porsjon å ha i kjøleskapet og varme opp hver dag til frokost? Hvor lenge holder denne seg Det går helt fint. Holder seg i rundt 3-4 dager vil jeg tro.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå