Gå til innhold

Hvor mye/lite alkohol er «normalt» å servere i bryllup?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hei:)

Vi gifter oss på et fint hotell om noen få måneder og skal servere 3-retters + bryllupskake utover kvelden. Vi har tenkt til å servere en enhet til forretten og en til hovedretten. Gjestene kan selv velge om de vil ha rødvin, hvitvin eller mineralvann. Det blir servert kaffe til kaken og vann vil være tilgjengelig på alle bord. 

Syntes dere det er for lite? Må man servere alkohol/mineralvann til desserten også? Det vil bli rigga opp en bar i lokalet slik at gjestene kan kjøpe mer om de ønsker det.

Anonymkode: b72b1...e1b

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Det blir servert velkomstdrink også.

Anonymkode: b72b1...e1b

Skrevet

Ja til å servere til desserten å.

Anonymkode: 119b8...e50

  • Liker 6
Skrevet (endret)

Tenker at det er vel ganske vanlig med cognac eller likør til kaffen i festlig lag?
Utover det syns jeg det høres greit ut. De får jo kjøpt selv om de vil ha mer.

 

Hva som er normalt/ikke normalt tror jeg ikke jeg skal legge meg borti. Vi skal ha åpen cocktail bar. Men så er heller ingen barn invitert.

Endret av PrinsesseNila
  • Liker 3
Skrevet
6 timer siden, AnonymBruker skrev:

Hei:)

Vi gifter oss på et fint hotell om noen få måneder og skal servere 3-retters + bryllupskake utover kvelden. Vi har tenkt til å servere en enhet til forretten og en til hovedretten. Gjestene kan selv velge om de vil ha rødvin, hvitvin eller mineralvann. Det blir servert kaffe til kaken og vann vil være tilgjengelig på alle bord. 

Syntes dere det er for lite? Må man servere alkohol/mineralvann til desserten også? Det vil bli rigga opp en bar i lokalet slik at gjestene kan kjøpe mer om de ønsker det.

Anonymkode: b72b1...e1b

Det vanlige er gjerne:

aperitiff før mat
passende vin til forrett (f eks hvit til laksemousse)
passende vin til hovedrett (ofte rødt da mange ofte velger kjøtt)
sherry eller rosèvin evnt muscato til dessert/kake
evnt cognac
 

Om festen avsluttes etter dessert så avsluttes også servering, ellers er det alle andre steder enn denne gruppen vanlig å fortsette å servere sine gjester så lenge selskapet varer.

  • Liker 8
Skrevet
6 timer siden, AnonymBruker skrev:

Hei:)

Vi gifter oss på et fint hotell om noen få måneder og skal servere 3-retters + bryllupskake utover kvelden. Vi har tenkt til å servere en enhet til forretten og en til hovedretten. Gjestene kan selv velge om de vil ha rødvin, hvitvin eller mineralvann. Det blir servert kaffe til kaken og vann vil være tilgjengelig på alle bord. 

Syntes dere det er for lite? Må man servere alkohol/mineralvann til desserten også? Det vil bli rigga opp en bar i lokalet slik at gjestene kan kjøpe mer om de ønsker det.

Anonymkode: b72b1...e1b

Hvis det blir en del taler, så ville jeg gjerne hatt mer vin til hovedretten.

Helt greit med bare kaffe (te hvis man ber om det) og vann til dessert, og så bør baren settes opp i tide til at de som vil kan gå og kjøpe noe mer ved siden av kaffen. Dere kan godt ha en "regning" i baren som brudeparet og brudeparets foreldre kan sette ting på, og her kan dere for eksempel hente cognac til bestefar og likør til gamletante, som kanskje ikke er komfortable med å gå i baren selv.

Gratis mineralvann og kaffe i baren er også veldig hyggelig utover kvelden.

Anonymkode: 1a942...d96

  • Liker 3
Skrevet

Synes at når man inviterer til bryllup med 3-retters middag og kake etterpå så er det vanlig å tilby drikke til alle rettene, ikke bare halvparten. Burde ha vin til forrett, hovedrett (gjerne flere glass da middagen drar ut flere timer), og dessert, + cognac/likør til kaken.

  • Liker 25
Skrevet
4 hours ago, Silverferret said:

Synes at når man inviterer til bryllup med 3-retters middag og kake etterpå så er det vanlig å tilby drikke til alle rettene, ikke bare halvparten. Burde ha vin til forrett, hovedrett (gjerne flere glass da middagen drar ut flere timer), og dessert, + cognac/likør til kaken.

Enig, jeg leste ikke ordenlig, haddde jeg hjprt det hadde jeg svart det samme.

Anonymkode: 119b8...e50

  • Liker 1
Skrevet

Jeg er også vant til at man får et glass pr rett. Det er jo ulike viner som passer til ulike retter. 

Anonymkode: 5b53d...dd0

  • Liker 2
Skrevet
Just now, AnonymBruker said:

Jeg er også vant til at man får et glass pr rett. Det er jo ulike viner som passer til ulike retter. 

Anonymkode: 5b53d...dd0

Fant til at det er minium 2 jeg da.. I slike type selskap.

Anonymkode: 119b8...e50

  • Liker 1
Skrevet

Bare et glass til hovedretten? 

Anonymkode: 78dbf...47e

  • Liker 19
Skrevet

Et glass til hovedretten er for lite. To, minst. 

Dessertvin er hyggelig, men mindre viktig enn nok vin til hovedretten. Kjedelig å ikke ha noe å skåle med. 

Brudeparet setter frem likør og cognac til kaffen, dette skal ikke gjestene betale selv. 

Anonymkode: b5ce3...3d9

  • Liker 11
Skrevet

Ja det høres lite ut. Ville regnet 3-5 glass tilsammen under for,  hovedrett, dessert.

  • Liker 9
Skrevet

Tre enheter må da være bra nok. Hvis de vil ha mer kan de jo bare kjøpe. 

Anonymkode: f8626...eb6

Skrevet

Jeg synes ett glass vin til hovedretten er for lite. Gjestene bør få i alle fall to. 

Anonymkode: 6f70b...3f5

  • Liker 13
Skrevet
1 time siden, AnonymBruker skrev:

Tre enheter må da være bra nok. Hvis de vil ha mer kan de jo bare kjøpe. 

Anonymkode: f8626...eb6

Litt dumt å måtte forlate bordet midt under middagen for å gå i baren da. 

Anonymkode: b5ce3...3d9

  • Liker 15
Skrevet

Her syntes jeg dere serverer for lite vin til maten. Skal dere ha taler kommer denne middagen til å vare lenge, og da blir to glass vin for lite. Hvorfor har dere ikke vin til dessert? Eller likør/cognac til kaffe og kake? Både som gjest og vertinne syntes jeg det er veldig unaturlig å kun servere vin til halvparten av rettene som serveres.

  • Liker 10
Skrevet

Jeg er absolutt for å ikke spandere andres fyll, selv om det er bryllup. Men nok drikke til maten bør man spandere. Og det vil si påfyll til hovedretten. Og noe til desserten. Ofte er også likør eller cognac til kakene vanlig. 

En hovedrett strekker ofte ut i tid i ett bryllup. Så det går raskt et glass til selve maten, og et glass til taler. 

At gjestene betaler selv om de drikker utover dette synes jeg er helt greit. Men vil si dette er normalt konsum til en helaften. 

Anonymkode: 5fca0...49a

  • Liker 6
Skrevet
2 timer siden, AnonymBruker skrev:

Tre enheter må da være bra nok. Hvis de vil ha mer kan de jo bare kjøpe. 

Anonymkode: f8626...eb6

Tre enheter på 5-6 timer.  Jeg hadde blitt utrolig skuffet om jeg hadde blitt servert så lite i et bryllup og hadde seriøst lurt på om brudeparet var gniene.   De kan heller like gjerne servere brus. Det bør være påfyll hele tiden spør du meg.  Skal ikke sitte å spytte i glasset ved en slik anledning. Jeg ville regnet ca en flaske vin på hver gjest bare til middagen.  

  • Liker 15
Skrevet

Å bare servere to enheter til maten er skikkelig gnient. Dere er dårlig vertskap, rett og slett.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...