AnonymBruker Skrevet 29. januar 2018 #1 Del Skrevet 29. januar 2018 Hei, jeg lurer på hvordan jeg kan vite at kyllingfileten er gjennomstekt? Til nå så har jeg prøvd å dele den i to for å se i midten når jeg tror den er gjennomstekt og ser fin ut på utsiden, men da er den fortsatt litt rosa inni, så da har det endt med at jeg alltid må steke kyllingfileten så lenge at den blir overstekt på utsiden.... Har noen tips til hvordan jeg bør steke kylllingfilet så den blir gjennomstekt uten å bli for brun og stekt på utsiden? Jeg steker i stekepanne og har styrke fra 1-10 og pleier å steke på 8 og 7, da tar det 6-8 minutter eller kanskje mer. Har ikke turt å sette varmen lavere for da har jeg fått rødt inni før! Hva gjør jeg galt? Har til og med prøvd å steke fileten i terninger for at den skal bli gjennomstekt raskere så den slipper å bli like brun og stek på utsiden men får samme resultat. Eller skal ferdige kyllingfileter være skikkelig brune? Vil oppnå et resultat som på spisesteder at kjøttet er mykt og lyst uten å være rått , og ikke tørt, kompakt og veldig mørkt nesten brent. Anonymkode: d91ae...510 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 29. januar 2018 #2 Del Skrevet 29. januar 2018 Stek den i varmeovnen 15 minutter. Eller sett den på svak varme i stekepanna på slutten av steketiden. Du kan også dele den i to så får du to tynne fileter. Anonymkode: dd72c...2b4 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 29. januar 2018 #3 Del Skrevet 29. januar 2018 Jeg pleier å steke den i ovn jeg. Tar litt lenger tid, men man får saftig filet uten at den blir svidd og ekkel. Hater kylling som er stekt i panne. Ha den i en ildfast form, stek i ovnen på ca 200 i 30-40 min Anonymkode: 96778...deb Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 29. januar 2018 #4 Del Skrevet 29. januar 2018 Akkurat nå, AnonymBruker skrev: Stek den i varmeovnen 15 minutter. Eller sett den på svak varme i stekepanna på slutten av steketiden. Du kan også dele den i to så får du to tynne fileter. Anonymkode: dd72c...2b4 Varmeovn i 15 minutter gir aldri gjennomstekt kylling her. Her må den stå i minst 30 min Anonymkode: 96778...deb 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 29. januar 2018 #5 Del Skrevet 29. januar 2018 Jeg er ikke noe ekspert altså, men jeg pleier å skru ned litt på varmen og sette på lokk på stekepannen et par minutter på slutten. Anonymkode: 23d1b...f97 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
cleangal Skrevet 29. januar 2018 #6 Del Skrevet 29. januar 2018 Bruner filetene i steikepanna først, så legger jeg dem over i ildfast form og setter i steikeovnen på 180 grader mens jeg koker ris, lager saus osv. Hvis jeg er i tvil om de er gjennomstekte (hvis de f.eks fremdeles var litt frosne da jeg steikte dem) deler jeg en for å sjekke. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 29. januar 2018 #7 Del Skrevet 29. januar 2018 Åjaaaa, skal de i ovnen ja! Men hvor lenge da? Her sies det jo alt fra 15-40 minutter. Følge med til de er gyldne utenpå bare? Bør jeg marinere kyllingen før eller etter? Skal brukes i tandoori rett så jeg må uansett dele/rive de opp og blande med saus før servering Anonymkode: d91ae...510 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 29. januar 2018 #8 Del Skrevet 29. januar 2018 Enten bankes den godt ut, og stekes i panne. Da er det legg å kjenne om de er gjennomstekte, du kjenner det på motstanden i kjøttet når du trykker lett på den. Om jeg vil ha vanlig tykkelse på filetene steker jeg de først på høy varme i stekepanna, og setter de så rett inn i ovnen. Bruker alltid steketermometer, men vil anslå 15 minutter på 180 grader for vanlig størrelse. Dersom du uansett skal bruke det i tandoori ville jeg kuttet opp kyllingen først, så marinert i 2-3 timer, for så å steke i ovn. Skjer aldri i filetene før de har vilt 2-3 minutter, da mister de mye saft. Anonymkode: cf538...a36 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 29. januar 2018 #9 Del Skrevet 29. januar 2018 Det beste er å brune i panne og ettersteke i ovn ved feks 180 grader. Skaff deg i tillegg en prøvenål, slik som man bruker til kakebaking, og stikk gjennom kyllingen når du regner med den er stekt. Hvis kjøttsaften som siver ut er klar, et fileten gjennomstekt. Er den rosa, må du steke litt til. Anonymkode: c8064...7eb 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 29. januar 2018 #10 Del Skrevet 29. januar 2018 Du kjenner på de mens du steker de. Rugger litt på de med stekespaden. Er de myke har de en geleaktig og ustekt kjerne. Ruller de bare rundt og er harde. Er de ferdig. Anonymkode: 72bd3...c7d Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
aiba Skrevet 29. januar 2018 #11 Del Skrevet 29. januar 2018 Sett ovn på høy varme, 7, og stek i to min under lokk. snu fileten og sett ned varme på lav, 2. Under lokk. ta pannen vekk fra platen og la kyllingfileten hvile o 10 min perfekt resultat!! Gjelder kun en filet ad gangen Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
applestories Skrevet 29. januar 2018 #12 Del Skrevet 29. januar 2018 Husk å pakke inn i aluminiumsfolie om du steker i ovn - da fordamper ikke kjøttsaften, og kjøttet blir mye saftigere. Steker på 200 i 20-25 minutter alt etter størrelse. 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. januar 2018 #13 Del Skrevet 30. januar 2018 Om du steker på panne: lavere varme, lengre tid. Om du baker i ovnen: Bruk steketermometer. Seriøst, det er så utrolig enkelt å gjøre det på den måten. Et digitalt termometer koster en slikk og ingenting på type jula og clasen. Anonymkode: 56f05...5e4 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
GulSitron Skrevet 31. januar 2018 #14 Del Skrevet 31. januar 2018 Jeg steker de noen minutter på begge sider og poker de litt for å se hvor faste de er. Jo fastere, jo mer stekt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 31. januar 2018 #15 Del Skrevet 31. januar 2018 Stekethermomteter! "Thermapen" e.l. er kjempepraktiske for å sjekke ting som stekes i panne etc, og om du har flere av ulik størrelse i ovnen. Kyllingfileter varierer mye i størrelse, og steketiden deretter. kjernetemperatur på 60-65, noen anbefaler helt opp i 68-70 Uansett er det smart som mange foreslår: Start i panne, fortsett i stekeovn. Gjerne lav temepartur og lang tid, eks ca 120 grader Anonymkode: 6be80...301 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Broncoline Skrevet 2. februar 2018 #16 Del Skrevet 2. februar 2018 Bruker å gjøre det slik : Brun fileten på begge sider i panne. Stekes i ovn på 120 grader til 63 kjernetemperatur, garantert supersaftig... (la den hvile 5min, så holder den bedre på juicen) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå