Gå til innhold

Halvere oppskrift. Hva gjør jeg med eggene?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hei 😊 

Jeg skal halvere en oppskrift, men står litt fast hva jeg skal gjøre med eggene.

Oppskriften sier 3 egg. Skal jeg ta 1 egg eller 2. Eller 1,5 ved å røre ut et å helle oppi halvparten?

Anonymkode: 8c41d...78c

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Hva skal du lage? I utgangspunktet ville jeg bare brukt 2 :)

Skrevet

Jeg har lurt på det mang en gang selv. Jeg har pleid å vispe sammen 2 egg og bruke ca 1,5 av det. Spesielt om det er type småkaker man lager (som julekaker), kan det være veldig nøye om man har for mye eller for lite egg. Om det bare er pannekaker eller vafler eller noe sånt, ville jeg gått for 2 egg (fordi egg er godt og sunt). 

Anonymkode: ae879...0c1

Skrevet
2 minutter siden, nordlending skrev:

Hva skal du lage? I utgangspunktet ville jeg bare brukt 2 :)

Jeg skal bake cupcakes 😊

Anonymkode: 8c41d...78c

Skrevet
1 minutt siden, AnonymBruker skrev:

Jeg skal bake cupcakes 😊

Anonymkode: 8c41d...78c

Da ville jeg brukt 2, eller prøvd 1,5-trikset. I sånt som skal heve og bli litt luftig er det som regel bedre med litt for mye egg enn litt for lite, etter min erfaring. 

Anonymkode: ae879...0c1

  • Liker 1
Skrevet
Akkurat nå, AnonymBruker skrev:

Da ville jeg brukt 2, eller prøvd 1,5-trikset. I sånt som skal heve og bli litt luftig er det som regel bedre med litt for mye egg enn litt for lite, etter min erfaring. 

Anonymkode: ae879...0c1

Tusen takk for svar 😊 Da skal jeg sette igang med baking 😄❤️

Anonymkode: 8c41d...78c

Skrevet

Tror også det går helt fint med 2, ev. om det er litt forskjell på eggene kan du jo ta to av de minste :) Lykke til!

Skrevet

To små :)

Anonymkode: e396c...488

  • Liker 1
Skrevet

Du risikerer bare at de blir mer fluffy når du bruker to :P 

Anonymkode: 86a6e...9e3

Skrevet

Jeg pleier å unngå dette problemet ved å regne om til nærmeste hele egg.

Du kan også gå etter vekt. Profesjonelle oppskrifter er basert på at hvert egg veier 60g. Dette bruker jeg dersom jeg skal bake med snåle egg, som ofte er litt mindre. 

Anonymkode: 7b7a9...0dd

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...