Gå til innhold

Fryse ned stekt kjøtt


Anbefalte innlegg

Skrevet

Ovnsbaker kyllinglår nå (sulten!) og tenkte å fryse ned noe av det. Skal jeg la kyllingen kjøle seg ned på benken først til den har romtemperatur, eller skal jeg kjøle den ned i kjøleskap etter en stund for så å sende den i fryseren?

Anonymkode: a6d36...837

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Kjøl ned til romtemperatur på benken, og så i fryseren! 

Skrevet

La stå på benken til romtemperatur eller så kaldt som mulig, altså ikke sett i kjøleskap eller fryser når det gir varme fra seg, det kan ødelegge de andre matvarene og kjøleskapet/fryseren.
Også legge rett i frysern når det har kjøla seg :) 

Skrevet

Ha kyllingen i en tynn plastboks, og sett den i iskaldt vann i vasken til den er kald. Det gjelder å kjøle den ned så raskt som mulig, samtidig som du ikke kan putte den i kjøleskap/frys så lenge den er varm. 

Anonymkode: b171e...30e

Skrevet

På denne tiden av året, og hvis man bor slik til at man har balkong e.l, kan man legge kyllingen i en boks med tett lokk og sette den ut i kulda, også. Det gir rask nedkjøling. Må selvsagt pakkes på en slik måte at fugler, mus eller andre skadedyr ikke slipper til :) 

  • Liker 1
Skrevet

Ts her! Takk for svar :) jeg satte kyllingen over på en tallerken for kjappere nedkjøling og så etterhvert i kjøleskap. Nå koser jeg meg med andre del i en annen rett :) yum! endte opp med å ikke fryse noen ting. 

Anonymkode: a6d36...837

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...