Gå til innhold

"Moderne" sauser


Anbefalte innlegg

Skrevet

Har fått hjem familie som lenge har bodd i Østen. Så de to barna er ikke vandt til norske sauser som jeg lager. Hvit saus går greit, men brune sauser som er jevnet med mel eller maisenna faller ikke i smak.
Er det noen som kan hjelpe en gammel husmor med forslag til sauser som passer til svine og oksekjøtt som ikke er de typiske norske. Er glad i å lage mat og grei på kjøkkenet, men lager ikke så mye utenlandsk mat til meg selv. Er vel tradisjonell i matveien, men vil gjerne lage noe nytt og spennende som alle vil spise.

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Hva med sjysaus? Eller dressinger?

Skrevet

Bearnaise

Anonymkode: 85253...006

Skrevet

Ja kanskje sjysaus med litt sting i hadde vært lurt å prøve.  Takk for tipset! :)

Bernaise er sikkert også for "kremet" i forhold til det jeg er ute etter. De er ikke spesielt kresne, men personlig synes jeg bernaise er best til biff og laks/ørret.

Noen andre som har forslag?

Skrevet

Rødvinssaus er jo kjempegodt til svin og storfe. 

Om du vil ha det litt mer "Internasjonalt" kan du prøve deg på sursøt saut, hoisinsaus, sataysaus, osv. 

Anonymkode: 96c67...08a

Skrevet (endret)

antar du lager selv?

Endret av Torelli
Skrevet
2 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Rødvinssaus er jo kjempegodt til svin og storfe. 

Om du vil ha det litt mer "Internasjonalt" kan du prøve deg på sursøt saut, hoisinsaus, sataysaus, osv. 

Anonymkode: 96c67...08a

Takk, du er smart! :nordvesta:
Jeg har overhodet ikke tenkt på hoisin, satay eller andre av disse typiske woksausene. Selvfølgelig kan de også brukes selv om jeg ikke lager wok. Rødvinssaus til barn tror jeg at jeg dropper.
Nå reddet du dagen min.

  • Liker 1
Skrevet

Bruk hvit saus som base, karri løk og eple. Kjør glatt, nydelig til svin og kylling 

  • Liker 1
Skrevet
7 timer siden, Broncoline skrev:

Bruk hvit saus som base, karri løk og eple. Kjør glatt, nydelig til svin og kylling 

Høres godt ut. Koker du eplet? Er allergi mot rå epler i familien.

  • 4 uker senere...
Skrevet
På 2.2.2018 den 20.31, Belima skrev:

Høres godt ut. Koker du eplet? Er allergi mot rå epler i familien.

Jepp👍

  • Liker 1
Gjest Cocosa
Skrevet

Mange gode forslag her. Men passer det med hjemmelaget hvitløksdressing og/eller tzatziki til noe av det du lager, kan det være et alternativ :)

Skrevet

Blir også ofte en slags alt i en "gryte" som de får med hjem og bruker f eks ris eller bulgur ved siden av. Jeg lager alltid hjemmelaget tykk yoghurt som de også bruker og det er ofte tzatzik ved siden av middagen. Hvitløksdressing? er ikke sikker på om de bruker det. Har aldri tenkt på det og heller ikke spurt. Bruker hvitløksdressing selv, men det er til salater da.

AnonymBruker
Skrevet
På ‎26‎.‎01‎.‎2018 den 9.10, Belima skrev:

Takk, du er smart! :nordvesta:
Jeg har overhodet ikke tenkt på hoisin, satay eller andre av disse typiske woksausene. Selvfølgelig kan de også brukes selv om jeg ikke lager wok. Rødvinssaus til barn tror jeg at jeg dropper.
Nå reddet du dagen min.

Barna mine (6 og 9) liker kun rødvinssaus. Det er hjemmelaget rødvinssaus som blir kaldt for "brun saus" eller "god saus" av dem. Alt annet (unntatt soyasaus) takker de nei til.

Anonymkode: e834f...f82

  • Liker 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...