Gjest Anonymous Skrevet 8. februar 2005 #1 Skrevet 8. februar 2005 Lager denne kaken nå. Hva gjør jeg med sukkeret??? Sjokoladekake med mousse 225 g mørk sjokolade 225 g smør 225 g sukker 6 egg smør og sukker til formen evt. sjokoladespon og friske bringebær til pynt Smør en springform, 22 cm, med litt smør og dryss den med sukker. Skill eggeplommene fra hviten. Hakk sjokoladen fint og smelt sjokolade, smør og sukker i en bolle over vannbad. Pass på at det ikke blir for varmt, da kan sjokoladen bli kornete. Ta sjokoladeblandingen av varmen og visp inn eggeplommene. Sett bollen tilbake over vannbad og visp helt til sjokoladekremen får en tykk konsistens. Ta så kremen vekk fra varmen og rør den glatt og elastisk. La den avkjøle seg noe. Visp eggehvitene til du kan lage myke topper. Ikke for mye og ikke for lite. Dette er viktig for kakens konsistens. Vend de piskede eggehvitene forsiktig inn i sjokoladekremen, litt etter litt. Fyll 2/3 av deigen i springformen og stek kaken ved 170 grader i 35-40 minutter. Oppbevar resten av deigen i romtemperatur. Ta kaken ut av ovnen og la den bli avkjølt. Den vil da synke litt sammen. Hell resten av deigen over og la kaken stå i kjøleskapet i to tre timer. Pynt evt. kaken med bringebær og sjokoladespon. Server gjerne pisket krem eller is til. Bruk en varm kniv når du skjærer opp kaken. Sjokoladespon kan du lage ved hjelp av en aspargesskreller. La sjokoladen bli litt myk (varm) først, da er det lettere å få det til.
floyel Skrevet 8. februar 2005 #2 Skrevet 8. februar 2005 Hakk sjokoladen fint og smelt sjokolade, smør og sukker i en bolle over vannbad. Pass på at det ikke blir for varmt, da kan sjokoladen bli kornete. Du smelter det tydeligvis sammen med smør og sjokolade? mvh Fløyel
Arwen Skrevet 8. februar 2005 #3 Skrevet 8. februar 2005 skal ikke sukkeret sammen med sjokoladen og smør i vannbad?
Gjest Anonymous Skrevet 8. februar 2005 #4 Skrevet 8. februar 2005 TAKK! Herregud, blir jo stressa at jeg iikke engang klarer å lese teksten... TAKK!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå