Gå til innhold

Tips til en kake til...Arkana?


Anbefalte innlegg

Gjest Anonymous
Skrevet

Hva med en annen kake en sjokoladekake. En lett luftig og god kake som ikke vil ligge som en sten i magen. Noe sommerlig (selv om det er midt på vinteren)?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Vet ikke om du vil ha denne ettersom du etterspør Arkana, men...her er i allefall nmotstykket til den du fikk oppskrift på i sted.

Angel Food Cake

10 EGG WHITES

1 -1/2 CUPS WHITE GRANULAR SUGAR

1 -1/2 TSP. CREAM OF TARTAR (= kremor tartari)

1/2 TSP. ALMOND EXTRACT

1/2 TSP. VANILLA

1 CUP CAKE FLOUR (sifted)

Sift flour 3 times. With an electric mixer beat egg whites slightly, add cream of tartar, vanilla and almond extract and beat till soft peaks form. Beat in sugar 2 to 3 Tbsp. at a time, continuing to beat turning the bowl until mixture holds.

Sift 1/4 of the flour over mixture. Fold in lightly turning bowl. Fold in remaining flour by fourths. Place batter into ungreased angel food pan.

Bake in preheated 350 degree F. (170 celcius) oven for 1 hour.

Allow cake to hang upside down until cooled.

Gjest Anonymous
Skrevet

TAKK! Tar i mot alle bidrag med åpne armer! :)

Skrevet
TAKK! Tar i mot alle bidrag med åpne armer! :)

Den kaka der er super - blir helt hvit inni og luftig og svampete - kan serveres med frukt, eller som den er.

Gjest Anonymous
Skrevet

TROR JEG LAGER DENNE!

Sjokoladekake med mousse

225 g mørk sjokolade

225 g smør

225 g sukker

6 egg

smør og sukker til formen

evt. sjokoladespon og friske bringebær til pynt

Smør en springform, 22 cm, med litt smør og dryss den med sukker. Skill eggeplommene fra hviten.

Hakk sjokoladen fint og smelt sjokolade, smør og sukker i en bolle over vannbad. Pass på at det ikke blir for varmt, da kan sjokoladen bli kornete.

Ta sjokoladeblandingen av varmen og visp inn eggeplommene. Sett bollen tilbake over vannbad og visp helt til sjokoladekremen får en tykk konsistens. Ta så kremen vekk fra varmen og rør den glatt og elastisk. La den avkjøle seg noe.

Visp eggehvitene til du kan lage myke topper. Ikke for mye og ikke for lite. Dette er viktig for kakens konsistens.

Vend de piskede eggehvitene forsiktig inn i sjokoladekremen, litt etter litt.

Fyll 2/3 av deigen i springformen og stek kaken ved 170 grader i 35-40 minutter. Oppbevar resten av deigen i romtemperatur.

Ta kaken ut av ovnen og la den bli avkjølt. Den vil da synke litt sammen. Hell resten av deigen over og la kaken stå i kjøleskapet i to tre timer.

Pynt evt. kaken med bringebær og sjokoladespon. Server gjerne pisket krem eller is til.

Bruk en varm kniv når du skjærer opp kaken.

Sjokoladespon kan du lage ved hjelp av en aspargesskreller. La sjokoladen bli litt myk (varm) først, da er det lettere å få det til

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...