Gå til innhold

Finnes det gode brød å få kjøpt i butikken?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hvilken butikk brød kjøper du? Jeg kjøper Havrebrødet fra Coop, synes egentlig det er litt tørt og kjedelig. 

 

Hva er din favoritt? Jeg vil gjerne ha et brød med hard skorpe, masse frø og som er mykt og luftig inni... Finnes det? 

Anonymkode: 6b2cb...83f

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Lurer på det samme. Jeg vil ha ordentlig grovbrød, men 99% av alle brøda i butikkene er max 60% grovt. Og de få, ordentlig grove brøda er tørre og smaker lite :lete:

Skrevet

Jeg har begynt å kjøpe brød på meny - frøsen før de tar de ut og steke de - og steke de hjemme slik at jeg har helt "fersk" brød som ikke har satt ut i butikken hele dagen lang.  Kjøpe Annie og Alpe brød

Anonymkode: 0498d...ae3

Skrevet
5 minutter siden, Doge skrev:

Lurer på det samme. Jeg vil ha ordentlig grovbrød, men 99% av alle brøda i butikkene er max 60% grovt. Og de få, ordentlig grove brøda er tørre og smaker lite :lete:

60% grovt er vel ganske mye? Hvis det betyr at det er 60% grovt mel liksom 

Anonymkode: 76390...832

Skrevet
2 minutter siden, AnonymBruker skrev:

60% grovt er vel ganske mye? Hvis det betyr at det er 60% grovt mel liksom 

Anonymkode: 76390...832

Jeg syns det er lite. Blir raskere sulten av sånt brød. Tenker at alt under 50% er fint brød. 50% er vanlig brød. 80+% er grovt. Mulig jeg tenker feil, men jeg skulle ønske flere var enige med meg :ler:

Skrevet
6 minutter siden, Doge skrev:

Jeg syns det er lite. Blir raskere sulten av sånt brød. Tenker at alt under 50% er fint brød. 50% er vanlig brød. 80+% er grovt. Mulig jeg tenker feil, men jeg skulle ønske flere var enige med meg :ler:

Bak selv? :jepp:

 

Skrevet
21 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Jeg har begynt å kjøpe brød på meny - frøsen før de tar de ut og steke de - og steke de hjemme slik at jeg har helt "fersk" brød som ikke har satt ut i butikken hele dagen lang.  Kjøpe Annie og Alpe brød

Anonymkode: 0498d...ae3

Jeg kjøper også på Meny, men har ikke funnet frosne man kan steke selv. Synes "Annie" er kjempegodt, lett og luftig og kjempegod skorpe :)

Skrevet
14 minutter siden, Rumle skrev:

Bak selv? :jepp:

 

Ja, vurderer det. Har du en oppskrift på et grovt brød med korn som ikke blir kompakt og blytungt? 

Skrevet

Jeg liker Coops "Kongebrød". Det ligner litt på helkornbrødet til Sagene Aktiebakeri, fra gamle dager. Det holder seg ganske godt, og er greit også etter et par dager i heimen.

Skrevet
8 minutter siden, Doge skrev:

Ja, vurderer det. Har du en oppskrift på et grovt brød med korn som ikke blir kompakt og blytungt? 

Nei, jeg pleier egentlig bare bake med litt av hvert av det jeg har i skapene :sjenert: Hender også jeg bare kjøper en ferdigmix og sper på med ekstra væske, frø og havregryn feks :jepp: 

 

  • Liker 1
Skrevet

Jeg pleier å kjøpe Gullbygg på Coop Extra, 84% grovt og 0,69 g salt. 2 for 48, så vidt jeg husker. Det har også ganske mye protein, som hjelper på metthetsfølelsen.

Anonymkode: 16397...aa1

  • Liker 1
Skrevet

Kjøpte alltid kneipp når jeg kjøpte kjøpebrød, syns det var best. Og så ett med Omega 3 som jeg ikke husker hva heter. Men kjøpebrød er bare nødmat egentlig, smaker grusomt.

Anonymkode: 1a1b7...030

Skrevet

Jeg synes butikker som Meny, Coop Mega og Eurospar har best brød.

Skrevet

Hjemme går det en del av et fra Coop med mye frø oppå og noe grønt fra posen.

Skrevet

Min favoritt for tiden er Matpakkebrød fra Hardanger bakeri, bestiller det på morgenlevering. Det holder seg i dagevis, ingen hele frø, men 3/4 på grovhetsskalaen. Er også glad Ingers fiberbrød fra Kiwi og Brannbrødet (som sikkert bare selges i Bergen). Eller anbefaler jeg å kjøpe brød hos bakeren. Det er ofte tilbud på brød, f.eks 4 for hundre eller ukens brød, og da koster det ikke mer enn i dagligvaren, men smaker MYE bedre!

Anonymkode: 3aeee...17e

Skrevet

Bak selv, mye bedre :P å så veit du hva du får i deg. 

1 liter fingervarm væske (jeg bruker vann, men her kan man bruke det man har i grunn, en melkeskvett man har stående feks) 

tilsett en pakke gjær med væsken i en bakebolle 

litt over en halv kilo med grovt mel og frø.

hvetemel til deigen blir smidig. den må gjerne være bittelitt klissete når du setter den til heving. 

Heve i 45-60 min 

del deigen å ha den i brødform (evt trill ut til rundstykker), oppskriften gir tre små eller to store brød. 

Etterhev i ca 20 min. 

Stek på 200 grader i 40-45 min. 

Rundstykker stekes i rundt 12 min (sjekk dem ved å banke på undersiden, de skal gi fra seg en hul lyd). 

Dette går unna her hjemme hvertfall :P 

Anonymkode: 57ca6...269

Skrevet
21 timer siden, Rumle skrev:

Nei, jeg pleier egentlig bare bake med litt av hvert av det jeg har i skapene :sjenert: Hender også jeg bare kjøper en ferdigmix og sper på med ekstra væske, frø og havregryn feks :jepp: 

 

Gjett hva jeg fant i kjøkkenskapet idag! :spise:

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...