Sleepy Skrevet 8. februar 2005 #1 Skrevet 8. februar 2005 Vi bruker mye ferdige grønnsaksblandinger og wokblandinger fra frysedisken. Mange av grønnsakene i disse blandingene er vel forvellet på forhånd, pluss at vi koker eller steker dem før bruk. Er det da noe særlig næringsstoffer igjen i dem, eller blir det mest "vomfyll"?
Annie Skrevet 8. februar 2005 #2 Skrevet 8. februar 2005 Les på pakningen. Der finner du det du måtte ønske.
søndagsengel? Skrevet 9. februar 2005 #3 Skrevet 9. februar 2005 Jeg har hørt at næringsstoffene blir bevart i grønnsakene fordi de dypfryses rett fra forvellingen. Men, som Annie skrev - les på pakken for sikkerhets skyld. :-)
Gjest Anonymous Skrevet 9. februar 2005 #4 Skrevet 9. februar 2005 En bekjent av meg som er klinisk enæringsfysiolog (altså kostholdsekspert) trøstet meg en gang med at frosne grønsaker inneholder omtrent det samme som friske - men hun hadde også rett i at smaken ikke kan sammenlignes! Egentlig er det like kjapt å ta utgangspunkt i friske grønnsaker til middag (unntatt i wok'en, da bruker jeg wok-grønnsaker på boks, syns de er bedre), resten av maten må jo ofte ha en halvtime og da rekker du grønnsakene innimellom.
Gjest Anonymous Skrevet 9. februar 2005 #5 Skrevet 9. februar 2005 Nå om vinteren kan ofte frosne grønnsaker faktisk ha bedre kvalitet enn friske. Litt slappe gulrøtter etc har ikke mye næring i seg! I tillegg, hvis du unngår å overkoke de frosne grønnsakene, tilsetter litt salt (gir bedre smak), så går de fint til hverdags!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå