AnonymBruker Skrevet 22. januar 2018 #1 Skrevet 22. januar 2018 Er det helt fyfy eller er det noen typer som er ok i mindre mengder selvfølgelig. Synes det er så godt i supper, gryter osv. Takker for svar Anonymkode: dbfcf...1af
AnonymBruker Skrevet 22. januar 2018 #2 Skrevet 22. januar 2018 Det er mye karbo som omdannes til energi(sukker) i de produktene. Så ikke direkte slankekost nei. Anonymkode: cf721...888 1
AnonymBruker Skrevet 22. januar 2018 #3 Skrevet 22. januar 2018 Nudler spesielt, sånn mr lee eller yum yum inneholder helt sykt mye kalorier, du kan jo lese selv på pakken... du får en overraskelse Anonymkode: b6eeb...50d
AnonymBruker Skrevet 22. januar 2018 #4 Skrevet 22. januar 2018 3 minutter siden, AnonymBruker skrev: Det er mye karbo som omdannes til energi(sukker) i de produktene. Så ikke direkte slankekost nei. Anonymkode: cf721...888 Ikke bare omdannes, men karbohydrater ER sukker. Spørsmålet er bare hvor lang kjede med sukkermolekyler det er. Et karbohydrat er per definisjon ett eller flere sukkermolekyler. Anonymkode: 04844...971 1
AnonymBruker Skrevet 22. januar 2018 #5 Skrevet 22. januar 2018 6 minutter siden, AnonymBruker said: Ikke bare omdannes, men karbohydrater ER sukker. Spørsmålet er bare hvor lang kjede med sukkermolekyler det er. Et karbohydrat er per definisjon ett eller flere sukkermolekyler. Anonymkode: 04844...971 Ah, takk for info. Så det blir riktigere å si at man tilfører kroppen sukker og ikke at karbo omdannes til sukker i kroppen? Anonymkode: cf721...888
AnonymBruker Skrevet 22. januar 2018 #6 Skrevet 22. januar 2018 Lite næring og man blir raskt sulten igjen. Om du skal spise mindre kalorier, er det ikke bedre å spise mer volum? Om du bytter ut 100g pasta på 131 kalorier kan du spise 400g brokkoli på 132 kalorier. (Selvsagt del det gjerne mellom 4 grønnsaker, men du skjønner tegninga) Om du spiser mye grønnsaker kan du spise mer volum til mindre kalorier Anonymkode: 6fc0d...eb6 1
AnonymBruker Skrevet 22. januar 2018 #7 Skrevet 22. januar 2018 Akkurat nå, AnonymBruker skrev: Ah, takk for info. Så det blir riktigere å si at man tilfører kroppen sukker og ikke at karbo omdannes til sukker i kroppen? Anonymkode: cf721...888 Karbohydrater er ikke sukker, men sukker er et karbohydrat. Karbohydrat er sakkarider som da består av både monosakkarider og disakkarider. Så nei, karbohydrater er ikke det samme som sukker. Det er viktig med karbohydrater for å kunne lage adenosintrifosfat i cellene. Dette er svært viktig for vår energi. For de som da spiser lite karbohydrater og ikke har lagre med dette, må kroppen bruke fett fra maten for å danne ATP. Å bruke fett er svært tidkrevende og energikrevende for kroppen. Dette vil man merke dersom man løper halvmaraton eller maraton uten noen frokost først eller tilførsel av energi underveis. Da kan man kjenne at man rett og slett blir tom. Noen tror karbohydrater er unødvendig, men det er bare tull. Vi trenger det! Helsedirektoratet anbefaler også pasta, ris, poteter o.l, men da i fullkornsversjon. Anonymkode: 9ee2e...3fe 3
T-Rex Skrevet 22. januar 2018 #8 Skrevet 22. januar 2018 Kalorier er kalorier, i vektsammenheng. Men hvitt hvetemel, som er hovedingrediensen i ikke-fullkorns-pasta, regnes som nokså tomme kalorier. Altså du får ikke mye vitaminer og sporstoffer tilført kroppen i forhold til kaloriene. Og du får heller ikke fiber, noe som kan være ugunstig om du har tendenser til treg mage. Sånn bortsett fra det, er det bare å spise pasta iblant. 2
AnonymBruker Skrevet 22. januar 2018 #9 Skrevet 22. januar 2018 Karbohydrater er bra (og nødvendig) hvis du bruker dem opp på kardio-trening som løping, sykling, skigåing eller svømming. Anonymkode: 17b42...688
AnonymBruker Skrevet 22. januar 2018 #10 Skrevet 22. januar 2018 Jeg går ned i vekt, men har ikke kuttet ut noe av dette. Driver med streng kaloritelling da, så spiser små porsjoner, og forsøker å velge fullkorn. Samboer er ikke fan av fullkornpasta og jeg syns jo den andre smaker best så for det meste spiser jeg bare mindre porsjoner av den gode. Og fyller på med grønnsaker ved siden av. Anonymkode: 87671...3ba 1
Pringle Skrevet 22. januar 2018 #11 Skrevet 22. januar 2018 Spis på en sånn måte at du klarer å holde deg til et kaloriunderskudd så lenge at du når målet ditt, ikke på en måte som får deg til å lengte etter de gamle vanene dine, da går du garantert opp i vekt igjen etterpå. Selv om kaloriunderskudd over tid i teorien er alt som skal til for å gå ned i vekt, vil det i praksis for de aller fleste være nødvendig å spise sunt. Et sunt kosthold er variert og balansert, nok av alt du trenger og ikke for mye av noe. Ingenting er fyfy, alt kan spises i moderate mengder. Et sunt forhold til mat er et sunt kosthold og å spise det man liker og like det man spiser. Overfokus på tekniske detaljer og å prøve å skremme folk til å spise sunt, kan slå den andre veien og gi en følelse av maktesløshet og angst, nederlag og skam, og dermed føre til trass-, over- og trøstespising. Vær smart, tenk kritisk. 2
AnonymBruker Skrevet 22. januar 2018 #12 Skrevet 22. januar 2018 7 hours ago, AnonymBruker said: For de som da spiser lite karbohydrater og ikke har lagre med dette, må kroppen bruke fett fra maten Anonymkode: 9ee2e...3fe Eller fra kroppens fettlager. 7 hours ago, AnonymBruker said: Noen tror karbohydrater er unødvendig, men det er bare tull. Vi trenger det! Anonymkode: 9ee2e...3fe Nei. Vi trenger visse typer fett og vitaminer kroppen ikke kan danne selv, og vi trenger enkelte proteiner, men mennesker trenger ikke karbohydrater. At noen foretrekker karbohydrater eller opplever at de fungerer bedre med enn uten, er en annen sak. Det finnes ikke noe slikt som essensielle karbohydrater. Anonymkode: 61fa7...217
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå