Gå til innhold

Hva kan jeg bruke fløten til?


Anbefalte innlegg

Gjest Anonymous
Skrevet

Kjøpte 2 kartonger for mye fløte til fastelavn. Noen ide om hva jeg kan bruke de til? Ikke bløtkake...

Videoannonse
Annonse
Skrevet

I pastasaus, vaffel/pannekakerøre, div. bær med pisket krem.

Syrlig sjampinjongsaus til fylt pasta

1 pk fløte

skall av 1 sitron (bare det ytterste gule finhakket)

Skivet sjampinjong

Svisj sjampinjongene i panna og bland med fløte og sitronskall, smak til med salt og pepper.

Denne sausen lager du kjapt og greit mens pastaen koker.

Gjest Anonymous
Skrevet
Kjøpte 2 kartonger for mye fløte til fastelavn. Noen ide om hva jeg kan bruke de til? Ikke bløtkake...

Frys det ned om du kan og bruk det i mat når du trenger det neste gang. Tror ikke det går veldig bra (men har ikke prøvet) å piske fløte som har vært frosset.

Skrevet

Når du steker fisk eller kjøtt, heller du bare litt fløte i steikepanna sammen med fettet og krydderet fra stekinga. Det blir nydelig saus!

Skrevet

Eller du kan lage fromasj eller karamellpudding.

Skrevet

Lag iskrem. Basisoppskriften er 6 dl fløte som varmes opp og 6 eggeplommer som vispes til eggedosis med 125 g sukker. Visp inn fløten og hell alt tilbake i kjelen og varm opp til den tykner (skal ikke koke). Så fryser du den ned. Du kan selvsagt tilsette akkurat den smakstilsetningen du ønsker, f.eks. frøene fra en vaniljestang, hakket sjokolade, bær/frukt, nøtter, hakket kjeks (f.eks. Oreo) osv.

Gjest Anonymous
Skrevet

Tusen takk for mange gode ideer! Nå ble jeg skikkelig sulten! Skal se at jeg plutselig får for lite fløte! :ler:

Gjest Anonymous
Skrevet

Fløte er også godt i omelett eller eggestand, og selvsagt til quiche...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...