AnonymBruker Skrevet 19. januar 2018 #1 Skrevet 19. januar 2018 Jeg har aldri prøvd noen av disse matvarene, så jeg lurer på hvor jeg kan få kjøpt dem? Og er det noen spesiell tilberedning av disse? Hva er forskjellen på grønne, brune og røde linser? Og hva med tørre linser versus de som er i boks? Er de tørre sunnere? Er det mye karbo i linser og quinoa? Jeg prøver å spise få karbohydrater. Er kun vant med å spise grønnsaker som tilbehør, så er helt grønn når det kommer til linser,quinoa og kikerter. Kan disse brukes som erstatning for ris? Anonymkode: d2729...f86
AnonymBruker Skrevet 19. januar 2018 #2 Skrevet 19. januar 2018 Og så trenger jeg litt tips om hvordan disse kan brukes Anonymkode: d2729...f86
AnonymBruker Skrevet 20. januar 2018 #3 Skrevet 20. januar 2018 Siden du virker helt grønn på dette foreslår jeg at du starter med å kjøpe et par bokser hermetiske kikerter og linser på matbutikken. Disse er klare til bruk, og du trenger bare skylle dem litt før du bruker dem. Tørre linser, bønner og kikerter er akkurat det samme som de på boks, men de må bløtlegges og kokes før bruk. Det er derfor mer styr, men de er til gjengjeld mye billigere. Grønne, brune og røde linser er alle linser og kan brukes om hverandre, men de har litt forskjellig størrelse og farge. Hvor mye karbohydrater det er finner du ut ved å lese bakpå boksen. Karbohydratene i linser og kikerter er lange, og de inneholder også mye fiber og protein. Quinoa liker jeg ikke, så jeg har ikke peiling. Anonymkode: 76500...d63
AnonymBruker Skrevet 20. januar 2018 #4 Skrevet 20. januar 2018 Google linsegryte, så finner du oppskrift på gode gryteretter med linser. Når du lager taco kan du bytte ut halvparten av kjøttdeigen med røde/brune linser. Når du lager hjemmelaget pizza kan du ha på en boks kikerter i tillegg til alt du pleier å ha på. Ha kikerter eller "bønnemix" i salat. Lag chili sin carne, altså med bønner, liner og/eller kikerter i stedet for kjøtt. Oppskrift kan googles. Hvis du føler deg komfortabel på kjøkkenet, lag falafel eller hummus. Anonymkode: 76500...d63
Tvist Skrevet 20. januar 2018 #5 Skrevet 20. januar 2018 Tørre Linser må ikke bøtelegges, bare kokes 1
AnonymBruker Skrevet 20. januar 2018 #6 Skrevet 20. januar 2018 8 hours ago, AnonymBruker said: Siden du virker helt grønn på dette foreslår jeg at du starter med å kjøpe et par bokser hermetiske kikerter og linser på matbutikken. Disse er klare til bruk, og du trenger bare skylle dem litt før du bruker dem. Tørre linser, bønner og kikerter er akkurat det samme som de på boks, men de må bløtlegges og kokes før bruk. Det er derfor mer styr, men de er til gjengjeld mye billigere. Grønne, brune og røde linser er alle linser og kan brukes om hverandre, men de har litt forskjellig størrelse og farge. Hvor mye karbohydrater det er finner du ut ved å lese bakpå boksen. Karbohydratene i linser og kikerter er lange, og de inneholder også mye fiber og protein. Quinoa liker jeg ikke, så jeg har ikke peiling. Anonymkode: 76500...d63 Takk for svar Hvor kan jeg få kjøpt tørre linser og kikerter? Hvordan gjør jeg det med bløtlegging, og hvor lenge skal de kokes? TS Anonymkode: d2729...f86
AnonymBruker Skrevet 20. januar 2018 #7 Skrevet 20. januar 2018 8 hours ago, AnonymBruker said: Google linsegryte, så finner du oppskrift på gode gryteretter med linser. Når du lager taco kan du bytte ut halvparten av kjøttdeigen med røde/brune linser. Når du lager hjemmelaget pizza kan du ha på en boks kikerter i tillegg til alt du pleier å ha på. Ha kikerter eller "bønnemix" i salat. Lag chili sin carne, altså med bønner, liner og/eller kikerter i stedet for kjøtt. Oppskrift kan googles. Hvis du føler deg komfortabel på kjøkkenet, lag falafel eller hummus. Anonymkode: 76500...d63 Takk for tips Jeg er veldig dårlig til å lage mat, men får lete etter noen enkle oppskrifter. TS Anonymkode: d2729...f86
AnonymBruker Skrevet 20. januar 2018 #8 Skrevet 20. januar 2018 5 hours ago, Tvist said: Tørre Linser må ikke bøtelegges, bare kokes Takk for svar Anonymkode: d2729...f86
Jubatus Skrevet 20. januar 2018 #9 Skrevet 20. januar 2018 Tørre linser og kikerter fås tak i hos de fleste "etniske" matvarebutikker. Veganmisjonen og Green Bonanza har mange gode oppskrifter med linser og kikerter. Anbefales!
Jubatus Skrevet 20. januar 2018 #10 Skrevet 20. januar 2018 5 timer siden, Tvist skrev: Tørre Linser må ikke bøtelegges, bare kokes De behøver ikke bløtlegges nei, men det kan være en fordel. Ved bløtlegging brytes oligosakkarider og fytinsyre ned og gjør at man tar til seg mer av næringen i linsene(og det reduserer risikoen for at man får luft i magen av maten) 1
chouette Skrevet 20. januar 2018 #11 Skrevet 20. januar 2018 Jeg lager denne ofte! https://coop.no/extra/tid--penger/har-du-ingen-daler-kan-du-lage-indisk-dal-til-middag/ Quinoa er supert å bruke til alt som passer med ris. Bare koker den og serverer den au naturel eller med sursøt saus, eventuelt blander den i gryter. 1
AnonymBruker Skrevet 20. januar 2018 #12 Skrevet 20. januar 2018 21 minutter siden, Jubatus said: Tørre linser og kikerter fås tak i hos de fleste "etniske" matvarebutikker. Veganmisjonen og Green Bonanza har mange gode oppskrifter med linser og kikerter. Anbefales! Takk for svar Anonymkode: d2729...f86
AnonymBruker Skrevet 20. januar 2018 #13 Skrevet 20. januar 2018 25 minutter siden, Jubatus said: Tørre linser og kikerter fås tak i hos de fleste "etniske" matvarebutikker. Veganmisjonen og Green Bonanza har mange gode oppskrifter med linser og kikerter. Anbefales! De har ikke dem på Meny, altså? TS Anonymkode: d2729...f86
AnonymBruker Skrevet 20. januar 2018 #14 Skrevet 20. januar 2018 26 minutter siden, toothfairy said: Jeg lager denne ofte! https://coop.no/extra/tid--penger/har-du-ingen-daler-kan-du-lage-indisk-dal-til-middag/ Quinoa er supert å bruke til alt som passer med ris. Bare koker den og serverer den au naturel eller med sursøt saus, eventuelt blander den i gryter. Takk for lenken Hvor kan jeg få kjøpt quinoa? Og hvor lenge skal de kokes? TS Anonymkode: d2729...f86
chouette Skrevet 20. januar 2018 #15 Skrevet 20. januar 2018 (endret) 2 timer siden, AnonymBruker skrev: Takk for lenken Hvor kan jeg få kjøpt quinoa? Og hvor lenge skal de kokes? TS Anonymkode: d2729...f86 Jeg er så enkel at jeg bare kjøper den pakken fra GoGreen på Rema og Kiwi. Koster 50 kr. Mener de skal koke i 10-15 minutter. Du kan nok få rimeligere på innvandrerbutikkene. Endret 20. januar 2018 av toothfairy 1
AnonymBruker Skrevet 21. januar 2018 #16 Skrevet 21. januar 2018 18 timer siden, AnonymBruker skrev: De har ikke dem på Meny, altså? TS Anonymkode: d2729...f86 Jeg har sett tørre linser og tørre bønner på bunnpris, så de har helt sikkert på meny. Utvalget er riktignok veldig mye mindre enn på innvandrerbutikker, men det holder til å begynne med. Anonymkode: 76500...d63
AnonymBruker Skrevet 21. januar 2018 #17 Skrevet 21. januar 2018 20 timer siden, AnonymBruker skrev: Takk for svar Hvor kan jeg få kjøpt tørre linser og kikerter? Hvordan gjør jeg det med bløtlegging, og hvor lenge skal de kokes? TS Anonymkode: d2729...f86 Innvandrerbutikker 👍 Anonymkode: b3423...9be
frkmammatil3 Skrevet 21. januar 2018 #18 Skrevet 21. januar 2018 Quinoa selges i de fleste matvarebutikker, og står sammen med ris og pasta Bruker det en del i salat, men også sammen med grønnsaker. Feks lager wok, og vender inn. Kikerter kan du putte i en pose, ha i litt olje og ønsket krydder, feks chili eller havsalt. Stek i ovn til de er sprø, perfekt i salat og som snacks Google hummus, det er kikerter som du blender sammen litt olje og krydder, så får du en dip som er super til grønnsaker 👍🏻
AnonymBruker Skrevet 21. januar 2018 #19 Skrevet 21. januar 2018 26 minutter siden, frkmammatil3 said: Quinoa selges i de fleste matvarebutikker, og står sammen med ris og pasta Bruker det en del i salat, men også sammen med grønnsaker. Feks lager wok, og vender inn. Kikerter kan du putte i en pose, ha i litt olje og ønsket krydder, feks chili eller havsalt. Stek i ovn til de er sprø, perfekt i salat og som snacks Google hummus, det er kikerter som du blender sammen litt olje og krydder, så får du en dip som er super til grønnsaker 👍🏻 Takk for svar Mener du at jeg kan putte kikerter, olje og krydder sammen i en stekepose? TS Anonymkode: d2729...f86
frkmammatil3 Skrevet 21. januar 2018 #20 Skrevet 21. januar 2018 Nei, det ble litt dårlig forklart Bland det sammen i en pose, å hell det på et bakepapirkledd stekebrett Her er en fin fremgangsmåte feks: https://www.matprat.no/oppskrifter/sunn/krydrede-stekte-kikerter/
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå