Gjest mlle Camille Skrevet 7. februar 2005 #1 Skrevet 7. februar 2005 Kom med din oppskrift med 400 g kjøttdeig!
Gjest Anonymous Skrevet 7. februar 2005 #2 Skrevet 7. februar 2005 Hjemmelagete kjøttkaker er alltid godt. Mye bedre enn de man kan kjøpe. Oppskriften er for 500g men du klarer sikkert å modifisert til 400g. http://www.aperitif.no/index.db2?id=73689 Det er fort gjort å lage. Jeg antar max. 30 min for å blande deig og steke dem ferdige. Det brukte jeg i går (riktignok 500g)
Arkana Skrevet 7. februar 2005 #3 Skrevet 7. februar 2005 Brennende elskov (4 pers.) 400 g kjøttdeig salt/pepper tabasco etter smak 2 purrer smør sitronsaft 2 gulrøtter 6 kokte poteter 1 kokt persillerot (kan sløyfes) 2-3 dl melk/fløte revet muskat salt 1 eggeplomme Fres kjøttdeig i smør, smak til med salt, pepper og tabasco. Skjær purrene i strimler. Ha litt vann i en kjele og tilsett en god smørklump, litt salt og litt presset sitron. Forvell purrestrimlene noen få minutter. Riv gulrøttene grovt. Mos potetene med persillerot og bland inn varm melk, muskat, salt og eggeplomme. Fordel mosen på tallerkener, fordel kjøttmassen, purrestrimler og gulrot rundt. Pastagrateng (4 pers.) 1 aubergine 400 g kjøttdeig 1 løk salt/pepper 1 dl vann 1 dl chilisaus 3 soltørkede tomater ½ kjøttbuljongterning litt frisk oregano eller basilikum 350 g kokt pasta 150 g revet ost 6 tomater Skjær aubergine i skiver, dryss på litt salt og legg dem oppå hverandre. La dem ligge slik ca 30 minutter. Brun kjøttdeig og finhakket løk i litt smør. Dryss over salt og pepper. Tilsett vann, chilisaus og finsnittede soltørkede tomater. Smuldre i buljong og bland i urtene. Dekk bunnen av en smurt ildfast form med den kokte pastaen. Hell over kjøttsausen og dryss på halvparten av osten. Skyll aubergineskivene og tørk dem lett. Stek i panne til de er myke. Dryss over litt salt og pepper. Legg tomatskiver og aubergineskiver vekselvis på toppen av formen, dryss over revet ost til slutt. Stek ved 255 grader i ca 10 minutter. Krydret gulrotsuppe med kjøttboller (4-5 porsj.) 400 g kjøttdeig 1 egg ½ ts salt ¼ ts pepper 2 liter vann 9 gulrøtter i skiver 2 poteter i terninger 3 grovhakkede selleristilker 1 grovhakket løk 3 finhakkede hvitløksfedd 3 ss soyasaus ½ ts malt spisskummen ½ ts cayennepepper ½ ts malt koriander 2 dl fløte salt/pepper Elt egget, salt og pepper inn i kjøttdeigen. Kok opp vann i en stor kasserolle. Tilsett gulrotskiver, potetterninger, selleri, hvitløk og løk. Kok opp igjen og skru ned varmen. Legg på lokk og la småkoke i 30 minutter eller til gulrøttene er møre. Tilsett krydderet og soyasausen. Ta av platen og la stå i noen minutter. Hell suppen i en blender eller food processor (litt av gangen) eller bruk en stavmikser for å få den helt jevn. Hell tilbake i kasserollen og tilsett kjøttbollene som du lager ved hjelp av en teskje, en av gangen. resten av ingrediensene. Kok opp og la småkoke i 15 minutter mens du rører av og til. Ha i fløten og kok opp igjen, la småkoke ytterligere tre-fire minutter. Smak til med salt og pepper. Pynt med frisk koriander/persille.
Elze Skrevet 7. februar 2005 #4 Skrevet 7. februar 2005 Lag 4 hundregrams hamburgere - bland kjøttdeigen med salt, pepper og kanskje f.eks. hvitløk og/eller chili. Form til store, flate burgere og stek til de er litt rosa i midten (eller gjennomstekt hvis du foretrekker det) Lass på med det du måtte ønske - bacon, stekt sopp, ost, aioli, salat, løk, tomat, bbq-saus, guacamole - mulighetene er uendelige. Server i store hamburgerbrød og nyt.
Scheherazade Skrevet 7. februar 2005 #5 Skrevet 7. februar 2005 Veldig lettvint kom-akkurat-hjem-fra-skolen-og-er-sulten-NÅ Chilli con carne 1 pk kjøttdeig 2 ferske chili (Evnt chilipulver eller tørkete chili) 2 bokser tomatbønner Litt purre 1 løk Et fedd hvitløk En boks knuste tomater Stek løken og hvitløken i litt olje. Stek kjøttdeigen. Hell over tomater og chili. Kokes i ti minutter. Ha i tomatbønner og purre. Varm opp. Serveres gjerne med litt tortillachips, revet ost, rømme eller lignende.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå