Gå til innhold

Ingers rugbrød


Anbefalte innlegg

Gjest LoisLane
Skrevet

Noen som har oppskrift på Ingers rugbrød?

Har så dilla på rug for tida, og hvis jeg blir tynn som en strek i tillegg, er det også helt greit.

Videoannonse
Annonse
Skrevet

" Ingers Rugbrød"

3 former

500 g sammalt rug fin

1 kg sammalt hvete grov

200 g helkorn hvete

9 dl kli

1 pk gjær

2 ts salt

1 dl linfrø

( 1 dl ) solsikkefrø

ca. 2 liter lunkent vann

( halvparten av vannet kan byttes ut med kulturmelk)

Bland alle ingrediensene.

Beigen skal være litt bløt / klissete.

Heves

Fordeles i godt smurte / strødde former

Etterheves

Stekes på 180 - 200 grader , 50 - 60 minutter

Avkjøles etter steking.

La brødet ligge på benken innpakket til neste dag . kutt opp i tykke skiver ,

frys ned i porsjoner.

Skrevet

Ingers rugbrød.

3 brød i 2 - litersformer eller 4 brød i 1 1/2 - liters former.

* 1, 3 kg sammalt hvete

* 200 g fin sammalt rug

* 200 g helkorn hvete

* 75 g gjær

* 2 strøkne ts salt

* 9 dl kruskakli

* 1, 8 - 2 l vann, eller 1 l søt - eller surmelk pluss 8 dl vann

* 1 dl linfrø

* 1 dl solsikkekjerner

Bland alt det tørre. Løs gjæren i litt av væsken og arbeid deigen godt. Deigen blir ganske løs. Forhev så deigen i 1 time, slå den ned og hev i ytterligere 30 min. Slå deigen ned igjen.

Hell eller spa den løse deigen over i smurte former, gjerne sprayet med formfett. Skal ikke etterheves, men settes i ovn ved 220 grader og stekes i underkant av en time. Med varmluft settes ovnen på 200 grader, med samme steketid.

Skrevet

Hei

Det er den siste oppskriften som er den originale :wink:

Hilsen Pludre

Skrevet

Noen som vet om det er mulig å få kjøpt Ingers rugbrød noe sted?

Skrevet
Her finner du listen over de som selger det originale brødet.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...