Gå til innhold

Åpnet rødvin med skrukork. Holdbarhet?


Atea

Anbefalte innlegg

Glemte en halv flaske åpnet rødvin med skrukork, Jacobs Creek, i skapet før jul. Er den sur nå? Kan den evt. brukes til sauser?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Just now, Atea said:

Glemte en halv flaske åpnet rødvin med skrukork, Jacobs Creek, i skapet før jul. Er den sur nå? Kan den evt. brukes til sauser?

Ja.

Anonymkode: 28fe3...018

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den er nok mest eddik. Kan brukes til mat, men det jo fare for at du ødelegger maten.

Lukt og kanskje smak på en dråpe først.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tøm den ut. Rødvin er stort sett bare holdbar i kjøleskap i noen få dager etter åpning. 

Anonymkode: 6fb55...3f2

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men kan jeg bruke den i saus?

Ser flere har svart. Den lukter ikke eddik, men tror jeg tømmer den ut.

Endret av Atea
Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 minutt siden, Atea skrev:

Men kan jeg bruke den i saus?

Hvis sausen ellers skal inneholde rødvinseddik kan det hende det går, men det er slett ikke sikkert det blir bra. 

Anonymkode: e197e...70d

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Den er ikke farlig å få i seg, men smaker jo ikke godt. Kjøp heller rødvinseddik. Det koster ikke så mye, og gir et mer forutsigbart resultat.

Anonymkode: 28fe3...018

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

9 minutter siden, Atea skrev:

Men kan jeg bruke den i saus?

Ser flere har svart. Den lukter ikke eddik, men tror jeg tømmer den ut.

"- Setter du vinen i kjøleskapet med korken på, kan den som regel stå i 2-3 dager, sier Jon Lindahl.

Er det slik at vinen har stått en uke (eller kanskje til og med to?) kan Lindahl fortelle at det ikke er farlig å drikke gammel vin, selv om smaken kanskje har endret seg en del.

- Hvis vinen er blitt dårlig, vil det aldri være slik at det er farlig å drikke den. Alkoholen og syreinnholdet i vinen gjør at bakteriene ikke kan leve der. Det som skjer med vinen etter hvert er at den blir til eddik, selv om det tar ganske lang tid, sier Lindahl.

Hvis vinen har begynt å lukte og smake eddik kan du imidlertid bruke den til matlaging. Bland slantene sammen og legg dem i fryseren, så har du når du skal lage saus senere."

http://www.kk.no/livstil/sa-lenge-holder-vinen-nar-den-er-apnet-67883555

https://www.godt.no/#!/artikkel/23733917/seks-maater-aa-bruke-vinrestene-paa

 

Anonymkode: 27004...18c

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

35 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Ja.

Anonymkode: 28fe3...018

Ja den er sur, ja den kan brukes i sausen?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

50 minutter siden, Atea skrev:

Men kan jeg bruke den i saus?

Ser flere har svart. Den lukter ikke eddik, men tror jeg tømmer den ut.

Prøv deg gjerne frem med å lage rødvinsmarinade :spise:
Frys vinrestene, og ta de frem når du trenger de til matlagning.

Anonymkode: 27004...18c

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den blir sur etter 4-5 dager så den er vel nærmest ren eddik nå, ville ikke brukt den i mat engang. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Akkurat nå, AnonymBruker skrev:

Hvor lenge holder hvitvin etter åpning?

Anonymkode: 3ba2b...d40

I  kjøleskap 3-4 dager. På benken, kanskje 1 dag.  

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...