Gå til innhold

Krise akutt hjelp!! Ørret/laks i ovn


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Fant noe ørret eller laksefilet i fryseren, nå har den stekt på 180grader i ovnen i 30 min, hvorfor blir den ikke gjennomstekt?! Får snart besøk, tok ut forma for å se, og den er helt rå inni, bare litt stekt utenpå.

Anonymkode: 4afd7...21e

Videoannonse
Annonse
AnonymBruker
Skrevet

La du den frossen i ovnen?

Anonymkode: 94d5d...c04

Skrevet

Var den frossen da du satte den i ovnen? Tint laksefilet tar ca 30 minutter i min ovn, frossen opptil en time.

AnonymBruker
Skrevet

Ja frossen, var det feil?

Anonymkode: 4afd7...21e

AnonymBruker
Skrevet

Nei, men da tar det jo lengre tid før den blir ferdig.

Anonymkode: 94d5d...c04

  • Liker 2
Skrevet

Ja, du burde ha tint fisken først. 

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Det tar mye lenger tid å steke frossen mat enn det tar å steke tint mat. Så du må bare la den stå.

Anonymkode: 0158f...689

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
2 minutter siden, Dolly-Duck skrev:

Ja, du burde ha tint fisken først. 

Trenger ikke tine laks før man steker den i ovn, det tar bare lengre tid.

Anonymkode: 94d5d...c04

AnonymBruker
Skrevet

Ah,okei, takker for svar, er ikke vant til å lage slike fileter så fikk litt panikk 

Anonymkode: 4afd7...21e

AnonymBruker
Skrevet

Jeg ville fortsatt på lavere varme til den er ferdig, kanskje 125 grader varmluft hvis du har. eller 150 grader vanlig. Det vil ta lengre tid, men resultatet blir bedre. Laks og ørret trenger ikke veldig høy kjernetemperatur for å bli perfekt, men kan lett bli tørr. Er redd den blir ujevnt stekt og tørr ytterst og rå inni hvis du fortsetter på 180 grader

Anonymkode: ed319...098

  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet
10 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Trenger ikke tine laks før man steker den i ovn, det tar bare lengre tid.

Anonymkode: 94d5d...c04

Resultatet blir mye saftigere hvis man tiner fisken først (eller enda bedre: bruker fersk fisk).

Anonymkode: f4eed...d0d

  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet
37 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Trenger ikke tine laks før man steker den i ovn, det tar bare lengre tid.

Anonymkode: 94d5d...c04

Det eneste man ikke bør/trenger å tine, er grandiosa. :-) Det aller meste blir bedre om det er tint på forhånd.

26 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Resultatet blir mye saftigere hvis man tiner fisken først (eller enda bedre: bruker fersk fisk).

Anonymkode: f4eed...d0d

Ja, jeg er enig. Jeg pleier også å la ting ligge ute for å temperere seg en stund når det kommer fra kjøleskapet. Lettere å få en jevnere og riktig kjernetemperatur på den måten. (Men selvsagt må det ikke ligge så lenge at det er fare for bakterievekst)

Anonymkode: ed319...098

AnonymBruker
Skrevet

Hadde bare tatt 20 min å ting den i vannbad, så det kan du gjøre neste gang. Frossen fisk i ovn blir som regel tørt og ikke særlig godt

Anonymkode: af5a5...833

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...