AnonymBruker Skrevet 8. januar 2018 #1 Skrevet 8. januar 2018 Fant noe ørret eller laksefilet i fryseren, nå har den stekt på 180grader i ovnen i 30 min, hvorfor blir den ikke gjennomstekt?! Får snart besøk, tok ut forma for å se, og den er helt rå inni, bare litt stekt utenpå. Anonymkode: 4afd7...21e
AnonymBruker Skrevet 8. januar 2018 #2 Skrevet 8. januar 2018 La du den frossen i ovnen? Anonymkode: 94d5d...c04
cleangal Skrevet 8. januar 2018 #3 Skrevet 8. januar 2018 Var den frossen da du satte den i ovnen? Tint laksefilet tar ca 30 minutter i min ovn, frossen opptil en time.
AnonymBruker Skrevet 8. januar 2018 #4 Skrevet 8. januar 2018 Ja frossen, var det feil? Anonymkode: 4afd7...21e
AnonymBruker Skrevet 8. januar 2018 #5 Skrevet 8. januar 2018 Nei, men da tar det jo lengre tid før den blir ferdig. Anonymkode: 94d5d...c04 2
AnonymBruker Skrevet 8. januar 2018 #7 Skrevet 8. januar 2018 Det tar mye lenger tid å steke frossen mat enn det tar å steke tint mat. Så du må bare la den stå. Anonymkode: 0158f...689 1
AnonymBruker Skrevet 8. januar 2018 #8 Skrevet 8. januar 2018 2 minutter siden, Dolly-Duck skrev: Ja, du burde ha tint fisken først. Trenger ikke tine laks før man steker den i ovn, det tar bare lengre tid. Anonymkode: 94d5d...c04
AnonymBruker Skrevet 8. januar 2018 #9 Skrevet 8. januar 2018 Ah,okei, takker for svar, er ikke vant til å lage slike fileter så fikk litt panikk Anonymkode: 4afd7...21e
AnonymBruker Skrevet 8. januar 2018 #10 Skrevet 8. januar 2018 Jeg ville fortsatt på lavere varme til den er ferdig, kanskje 125 grader varmluft hvis du har. eller 150 grader vanlig. Det vil ta lengre tid, men resultatet blir bedre. Laks og ørret trenger ikke veldig høy kjernetemperatur for å bli perfekt, men kan lett bli tørr. Er redd den blir ujevnt stekt og tørr ytterst og rå inni hvis du fortsetter på 180 grader Anonymkode: ed319...098 2
AnonymBruker Skrevet 8. januar 2018 #11 Skrevet 8. januar 2018 10 minutter siden, AnonymBruker skrev: Trenger ikke tine laks før man steker den i ovn, det tar bare lengre tid. Anonymkode: 94d5d...c04 Resultatet blir mye saftigere hvis man tiner fisken først (eller enda bedre: bruker fersk fisk). Anonymkode: f4eed...d0d 2
AnonymBruker Skrevet 8. januar 2018 #12 Skrevet 8. januar 2018 37 minutter siden, AnonymBruker skrev: Trenger ikke tine laks før man steker den i ovn, det tar bare lengre tid. Anonymkode: 94d5d...c04 Det eneste man ikke bør/trenger å tine, er grandiosa. :-) Det aller meste blir bedre om det er tint på forhånd. 26 minutter siden, AnonymBruker skrev: Resultatet blir mye saftigere hvis man tiner fisken først (eller enda bedre: bruker fersk fisk). Anonymkode: f4eed...d0d Ja, jeg er enig. Jeg pleier også å la ting ligge ute for å temperere seg en stund når det kommer fra kjøleskapet. Lettere å få en jevnere og riktig kjernetemperatur på den måten. (Men selvsagt må det ikke ligge så lenge at det er fare for bakterievekst) Anonymkode: ed319...098
AnonymBruker Skrevet 8. januar 2018 #13 Skrevet 8. januar 2018 Hadde bare tatt 20 min å ting den i vannbad, så det kan du gjøre neste gang. Frossen fisk i ovn blir som regel tørt og ikke særlig godt Anonymkode: af5a5...833
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå