AnonymBruker Skrevet 8. januar 2018 #1 Skrevet 8. januar 2018 Jeg lurer på hva surdeigsbrød er? Har hørt kollegaer prate om det, men tørr ikke å spørre , ønsker ikke å virke dum... Og får man kjøpt dette i vanlige matvarebutiker? Anonymkode: e55e1...346
AnonymBruker Skrevet 8. januar 2018 #2 Skrevet 8. januar 2018 Det er en slags villgjærkultur som gjør at bl.a rugmel hever. Det gjør at brødet får en syrlig smak og for å henve trenger det lang tid og da brytes enkelte stoffer i melet bedre ned. Mange oppdager at de tåler surdeigsbrød bedre enn vanlig gjærbakst, men det kan være placebo. Det finnes mye om surdeig på nett og det kan være lurt å lese litt rundt omkring og danne din egen mening. Selv baker jeg kun med surdeig, alt fra boller til grovbrød og pizza og er sånn sett med i surdeigsmenigheten Anonymkode: ec5ad...3cf
AnonymBruker Skrevet 8. januar 2018 #3 Skrevet 8. januar 2018 Du kan lage din egen surdeig med å blande vann og mel og la det stå på benken et par tre dager. Da begynner den å boble og gjære, da mater du den opp med litt mer vann og mel. Etter ca en uke kan du bake ditt første surdeigsbrød. Bare husk å ikke bruke opp alt. Spar litt i kjøleskapet til neste uke, mat opp og bak videre på samme kultur. Det finnes også mange ferdige kulturer å kjøpe på nett. Da får du det somoftes som tørket pulver. Da blander du det bare med vann og mel og sparer litt som du mater videre på til neste baking. Anonymkode: ec5ad...3cf
AnonymBruker Skrevet 8. januar 2018 #4 Skrevet 8. januar 2018 52 minutter siden, AnonymBruker skrev: Du kan lage din egen surdeig med å blande vann og mel og la det stå på benken et par tre dager. Da begynner den å boble og gjære, da mater du den opp med litt mer vann og mel. Etter ca en uke kan du bake ditt første surdeigsbrød. Bare husk å ikke bruke opp alt. Spar litt i kjøleskapet til neste uke, mat opp og bak videre på samme kultur. Det finnes også mange ferdige kulturer å kjøpe på nett. Da får du det somoftes som tørket pulver. Da blander du det bare med vann og mel og sparer litt som du mater videre på til neste baking. Anonymkode: ec5ad...3cf Takk for svar! Det høres godt ut! Får man kjøpt sånne brød i dagligvarebutikken? Eller er man nødt til å bake det selv? Anonymkode: e55e1...346
AnonymBruker Skrevet 8. januar 2018 #5 Skrevet 8. januar 2018 Bakerier som godt brød, handverk og flere andre har surdeigsbrød. Anonymkode: ec5ad...3cf
Gjest Zeitgeist Skrevet 8. januar 2018 #6 Skrevet 8. januar 2018 Gry Hammer har skrevet en rekke flotte artikler om surdeig, og her er hennes oppskrift på en surdeigsstarter: http://frajordtilbord.no/2015/01/hvordan-lage-din-egen-surdeigsstarter/
Gjest Cocosa Skrevet 8. januar 2018 #7 Skrevet 8. januar 2018 Har smakt det et par ganger og synes det er «syrlig» i smaken. Liker det dessverre ikke :/
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå