Gå til innhold

Hjemmelaget iskrem


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Hei, 

Vi har mye egg og kremføte igjen etter jule og nyttårshelgen. Derfor tenkter jeg at å lage iskrem nå er en grei måte å få brukt dette opp på. Men har noen en vellykket og utprøvd oppskrift å anbefale? 

Gjerne link eller bare fremgangsmåte og ingredienser. Skal kjøpe vaniljestang i morgen. 

Anonymkode: c40bb...eb2

  • Liker 1
Videoannonse
Annonse
AnonymBruker
Skrevet

Ingen flere? 

Anonymkode: c40bb...eb2

AnonymBruker
Skrevet

Den eneste hjemmelagde iskremen jeg har smakt er den i daimiskaken, og den er fantastisk god. En i familien pleier å lage den til bursdager og herregud, det er den beste iskremen i hele verden. Anbefaler deg å prøve den. :sikle: 

Anonymkode: be616...16e

Skrevet

Dette er min grunnoppskrift på hjemmelaget iskrem: 5 dl blanding av kremfløte og melk (en kartong fløte, resten melk), 4 eggeplommer og 1,5 dl sukker. Fløten og sukker + evt ingredienser som skal smeltes inn varmes til kokepunktet. Visp eggeplommene lett sammen og visp så gradvis inn den varme fløteblandingen. Helt alt tilbake i kasserollen og varm opp under omrøring til blandingen tykner, Hell i en bolle, legg på plastfolie (helt ned på iskremblandingen) og sett kaldt. Tilsett evt ønsket smakstilsetning. Frys i iskremmaskin.

Så smaksetter du iskremen slik du ønsker. Noen smakstilsetninger tilsetter du fløten og sukkeret som skal varmes, det kan være f.eks. splittet vaniljestang, hakket søt lakris, sjokolade/kakao, kaffe eller peanøttsmør,.

Andre ingredienser tilsetter du etter at blandingen er kald, evt når den er halvfrosset i iskremmaskinen, f.eks. hakket sjokolade, hakkede nøtter, jordbærmos (eller annen frukt/bær-mos), hakkede kjeks eller browniebiter, 

 

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...