AnonymBruker Skrevet 30. desember 2017 #1 Skrevet 30. desember 2017 Hei! Vi hadde en fast nyttårsmeny når jeg var liten som jeg så gjerne kunne tenkt meg å prøve meg på igjen! Problemet er bare at huset vårt brant ned for noen år siden, så oppskriften er borte. Noen som kan hjelpe å finne/skrive ned? Dette er det jeg husker: -Retten består av indrefilet av okse, poteter og hvitløkssmør. -Kokeboka var gammel, stor og brun. -Du surret først hyssing rundt indrefileten og stekte den i panna litt. Så delte du poteter i skiver og stekte dem litt i panna. Så la du poteter, indrefileten i skiver og hvitløkssmør lagvis i en ildfast form og stekte. Det jeg egentlig mangler er steketid og temperatur. Hadde steketermometer i kjøttet, men aaaner ikke hvor mange grader det skulle bli, eller i hvilket trinn dette skulle gjøres. Tusen takk for hjelp! Anonymkode: 08e7d...f74
Gjest Blondie65 Skrevet 30. desember 2017 #2 Skrevet 30. desember 2017 FInner du noe som minner om det her? Google søk surret oksestek
Belima Skrevet 30. desember 2017 #3 Skrevet 30. desember 2017 Legg fileten i en ildfast form og stikk inn et steketermometer. Sett formen i stekeovnen på 125 °C. Fileten er lite stekt ved 55-60 °C, medium stekt ved 60-65 °C og gjennomstekt ved 70 °C. La gjerne fileten hvile i 15 minutter før du skjærer i den. Dette er for indrefilet av okse. Du visste at den skulle få stekeskorpe i panne først. 1
AnonymBruker Skrevet 30. desember 2017 #4 Skrevet 30. desember 2017 Retten du beskriver er en klassiker, nemlig coeur de filet provencal. En oppskrift på svensk: http://www.tasteline.com/recept/vitloksgratinerad-oxfile-coeur-de-filet-provencale/ Anonymkode: c8922...add
AnonymBruker Skrevet 30. desember 2017 #5 Skrevet 30. desember 2017 Hei. Kanskje dette er den kokeboka? Fra side 212 står det om steking av kjøtt https://www.nb.no/nbsok/nb/ef879be16820e698600f5d87a385f42a?index=1#211 Her er flere kokebøker som kan leses gratis: https://www.nb.no/nbsok/search?page=0&menuOpen=false&instant=true&action=nosearch¤tHit=0¤tSesamid=&deweyClass=&deweyLevel=0&deweyMenuOpen=false&searchString=kokebok Anonymkode: b2d82...6c9
AnonymBruker Skrevet 30. desember 2017 #6 Skrevet 30. desember 2017 Kan det være Oksefileten på side 226 her? https://www.nb.no/nbsok/nb/ef879be16820e698600f5d87a385f42a?index=1#233 Anonymkode: b2d82...6c9
AnonymBruker Skrevet 30. desember 2017 #7 Skrevet 30. desember 2017 Oksesteik på side 220 er kanskje den oppskriften https://www.nb.no/nbsok/nb/ef879be16820e698600f5d87a385f42a?index=1#225 Er dette samme bok som du hadde? Anonymkode: b2d82...6c9
AnonymBruker Skrevet 30. desember 2017 #8 Skrevet 30. desember 2017 7 minutter siden, AnonymBruker skrev: Kan det være Oksefileten på side 226 her? https://www.nb.no/nbsok/nb/ef879be16820e698600f5d87a385f42a?index=1#233 Anonymkode: b2d82...6c9 5 minutter siden, AnonymBruker skrev: Oksesteik på side 220 er kanskje den oppskriften https://www.nb.no/nbsok/nb/ef879be16820e698600f5d87a385f42a?index=1#225 Er dette samme bok som du hadde? Anonymkode: b2d82...6c9 Det eneste disse oppskriftene har felles med det TS spør etter er jo at det er oksekjøtt, og at de står i en brun kokebok? Retten AB...add linker til ser derimot ut til å være midt i blinken. Anonymkode: 516ff...6a9 2
AnonymBruker Skrevet 30. desember 2017 #9 Skrevet 30. desember 2017 7 minutter siden, AnonymBruker skrev: Det eneste disse oppskriftene har felles med det TS spør etter er jo at det er oksekjøtt, og at de står i en brun kokebok? Retten AB...add linker til ser derimot ut til å være midt i blinken. Anonymkode: 516ff...6a9 Du har rett. Men det hadde vært morsomt om ts fant igjen sin kokebok. Denne er fra 1933 og er brun https://www.nb.no/nbsok/nb/e773df3695cbea768b7af97417465917?index=6#0 Anonymkode: b2d82...6c9
AnonymBruker Skrevet 30. desember 2017 #10 Skrevet 30. desember 2017 Tusen takk! Der fant jeg den, det var den svenske oppskriften 😃 Tusen takk for all hjelp ellers også. Kokeboken er mye lysere brun enn den på bildene. Anonymkode: 08e7d...f74 2
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå