Gå til innhold

noen som kjenner igjen oppskriften? Hjelp meg å finne?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hei! Vi hadde en fast nyttårsmeny når jeg var liten som jeg så gjerne kunne tenkt meg å prøve meg på igjen! Problemet er bare at huset vårt brant ned for noen år siden, så oppskriften er borte. Noen som kan hjelpe å finne/skrive ned? Dette er det jeg husker: 

-Retten består av indrefilet av okse, poteter og hvitløkssmør. 

-Kokeboka var gammel, stor og brun.

-Du surret først hyssing rundt indrefileten og stekte den i panna litt. Så delte du poteter i skiver og stekte dem litt i panna. Så la du poteter, indrefileten i skiver og hvitløkssmør lagvis i en ildfast form og stekte. 

Det jeg egentlig mangler er steketid og temperatur. Hadde steketermometer i kjøttet, men aaaner ikke hvor mange grader det skulle bli, eller i hvilket trinn dette skulle gjøres. 

Tusen takk for hjelp! 

Anonymkode: 08e7d...f74

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Legg fileten i en ildfast form og stikk inn et steketermometer. Sett formen i stekeovnen på 125 °C. Fileten er lite stekt ved 55-60 °C, medium stekt ved 60-65 °C og gjennomstekt ved 70 °C. La gjerne fileten hvile i 15 minutter før du skjærer i den. 

Dette er for indrefilet av okse. Du visste at den skulle få stekeskorpe i panne først.
 

  • Liker 1
Skrevet
Skrevet
7 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Kan det være Oksefileten på side 226 her? https://www.nb.no/nbsok/nb/ef879be16820e698600f5d87a385f42a?index=1#233

Anonymkode: b2d82...6c9

 

5 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Oksesteik på side 220 er kanskje den oppskriften https://www.nb.no/nbsok/nb/ef879be16820e698600f5d87a385f42a?index=1#225

Er dette samme bok som du hadde?

Anonymkode: b2d82...6c9

Det eneste disse oppskriftene har felles med det TS spør etter er jo at det er oksekjøtt, og at de står i en brun kokebok? :vetikke: 

Retten AB...add linker til ser derimot ut til å være midt i blinken. :) 

Anonymkode: 516ff...6a9

  • Liker 2
Skrevet
7 minutter siden, AnonymBruker skrev:

 

Det eneste disse oppskriftene har felles med det TS spør etter er jo at det er oksekjøtt, og at de står i en brun kokebok? :vetikke: 

Retten AB...add linker til ser derimot ut til å være midt i blinken. :) 

Anonymkode: 516ff...6a9

Du har rett. Men det hadde vært morsomt om ts fant igjen sin kokebok. Denne er fra 1933 og er brun https://www.nb.no/nbsok/nb/e773df3695cbea768b7af97417465917?index=6#0

Anonymkode: b2d82...6c9

Skrevet

Tusen takk! Der fant jeg den, det var den svenske oppskriften 😃 

Tusen takk for all hjelp ellers også. Kokeboken er mye lysere brun enn den på bildene. 

Anonymkode: 08e7d...f74

  • Liker 2

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...