nallemaja Skrevet 1. februar 2005 #1 Skrevet 1. februar 2005 nå for tiden får vi nermest kasta svineribbene etter oss! Da er det lurt å kjøpe inn en hel haug(finner dem innemellom til 19kr/kg) og salte dem! Det er kjempelett! du skjærer kjøttet fra beina og deler opp i passe store biter. strø tjukt lag med havsalt i en stamp eller bolle, legg i fleskebitene og dekk dem med salt. kan godt legge flere lag over hverandre. Om 2 dager har du deilig saltflesk å legge i fryseren. Det er også kjempelurt å finskjære beina etterpå og lage småflesk som du salter så samme måte. skal du være ekstra økonomisk så skjærer du av svoren. denne steker du i stekeovnen som vanlig ribbe...altså gni inn med salt og pepper(husk å skjære ruter) stek med vann i langpanna og folie over i ca 30 min, så steker du uten vann til de begynner å se passe sprø du. kan grille litt helt på slutten. Ta ut det hele og avkjøl, skjær opp i snacks biter og kjør en kjapp runde i mikroen for å få de ekstra sprø. vips så har du bacongull! beina kan også saltes(eller la det være) og kan kokes suppe på! Bedre måte å utnytte billig ribbe på fins vel ikke!!! -så går det jo selvfølgelig ann å bare skjære alt kjøttet opp i strimler og fryse ned i posrjoner, så har du strimla svinekjøtt for en god stund fremover! nam nam nam!
Leo Skrevet 2. februar 2005 #2 Skrevet 2. februar 2005 Smart! Har gjort det faktisk, men da med litt sukker og grillkrydder tilsatt saltet! Høyt priset bacon kan de bare gjemme bakerst i butikken!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå