koldbruna Skrevet 31. januar 2005 #1 Skrevet 31. januar 2005 Jeg tenkte og lage noe godt av laks til middag i morgen.Har noen noen oppskrifter? Det er laksekoteletter jeg har,siden min mann ikke er så glad i fisk,men vil så gjerne overraske med noe som Kanskje kan falle i smak. Koldbruna
Nella Skrevet 31. januar 2005 #2 Skrevet 31. januar 2005 Ta deg en titt på www.godfisk.no Søkte på laks og trendy mat i menyen. Masse godt ser det ut til, og litt annerledes. Syns pasta til laks er godt jeg med en god saus Ellers fant jeg en kjempegod oppskrift på fiskegrateng (så har du til en annen gang. Syns å bruke laksekoteletter i den). BESTEMORS FISKEGRATENG. (funnet på nitimen sine sider av alle steder....) Oppskriften Du begynner med å lage en hvit saus av mel, smør og melk. Så koker du makaroni på vanlig måte. Ikke la den avkjøle i vann når den er ferdig, da suger den bare til seg vannet og det er helt feil. Bruk heller litt olje eller smør, da vil den ikke klebe. Så kutter du fisken i terninger, som du har kokt ferdig på forhånd. Rester etter fiskemiddagen egner seg ypperlig. Bland den inn i sausen sammen med litt revet muskat, og gjerne litt purreløk som også har fått koke litt på forhånd. Så er vi kommet fram til den store finalen. Eggehviten Det er her mange tror at de må dra fram kjøkkenmaskinen og virkelig jobbe for å få den fine skorpen på gratengen. Den gang ei, du skiller eggene og har plommene i sausen. Eggehviten pisker du i vanlig bolle. - Selv skal jeg påta meg å få eggehviten stiv på fire minutter, sier Lars og røper trylletrikset sitt; en klype salt! Saltet skjærer gjennom bindestoffet i eggehviten og gjør at den stivner fortere. Så heller du sausen med fisken i porsjonsformene, legger den stivpiskede eggehviten som et lokk over, og strør kavring på toppen. Inn i ovnen på 150 grader og etter et kvarter kan du ta ut verdens deiligste fiskegrateng. Server den gjerne med kokte poteter, press en halv appelsin over revne gulrøtter og du har en deilig salat. Litt smeltet smør setter prikken over i’en.
koldbruna Skrevet 31. januar 2005 Forfatter #3 Skrevet 31. januar 2005 Takk for tips Fant masse Godt der
Gjest Pepsan ik innlogget Skrevet 1. februar 2005 #4 Skrevet 1. februar 2005 Hej! Min sambo hatar lax, men efter att jag lagade detta till han så har det blivit hans favoritrætt! Det ær suuupergott och lættlagat men tar lite tid.. Sætt ugnen på 200grader. Skala mandelpotatis och dela dem i två.Lægg dem i en eldfast form, droppa øver lite olivolja och italiensk salladskrydda. Sætt inn ett galler (rist) i ugnen.Ta laxkotletterna eller laxfileer och krydda gott på båda sidor med citronpeppar.Lægg på gallret tillsammans med formen med potatis.Potatisen ær færdig efter ca 20-25min. Håll den varm på en platta.Nær du tar ut potatisen så sætt ugnen på grill-obs ha en långpanna under gallret då det kan droppa från laxen.Ca 5-10 min, laxen ska ha en gyllen,grillad færg. Imens blandar du 3dl creme fraiche med en burk rød rogn och finhakkar en halv rødløk pluss lite sitronpeppar. Lite sallad till och vooops-en supergod lyxig vardagsmiddag eller festmiddag!
Gjest Anonymous Skrevet 1. februar 2005 #5 Skrevet 1. februar 2005 Jeg har en god oppskrift som også er enkel. Ta en stor form, legg lakse fileter oppi. Smør et tykt lagt med en god pesto over, og inn i ovnene på ca 200 grader. Sjekk fisken underveis, skal vel stå ca ca 30 min. Jeg har hatt ris til, men potetbåter funker også. Samt en god salat. Dette er kjempegodt, og lettvint. I tillegg er den genial og servere til mange mennesker.
LilleMy Skrevet 1. februar 2005 #6 Skrevet 1. februar 2005 http://www.aperitif.no/utskriftvennlig.db2?id=73228 (aner ikke hvordan jeg navngir linken, noen som vil fortelle meg?!) Her fant jeg en oppskrift jeg skal bruke til middag idag. NAM!
Gjest Anonymous Skrevet 1. februar 2005 #7 Skrevet 1. februar 2005 Potetmos smaksatt med safran og sjalottløk surret i litt smør er godt tilbehør til laks, feks sammen med grønne asparges eller aspargesbønner. Jeg pleier å bake lakseskiver i foliepakke ved 200 g i 20-25 min, avhengig av tykkelsen på stykkene. Dekker dem med tynne skiver av usprøytet sitron og har i litt olivenolje - det gir en fin "sjy". Denne metoden kan man selvsagt variere i det uendelige, feks gjøre laksen thai-inspirert med limeskiver, frisk ingefær, chili, hvitløk og sitrongress, og så ha wokede grønnsaker og nudler til. Men neste gang skal jeg jammen forsøke det pestotrikset istedet! :-)
Gjest gjest1 Skrevet 1. februar 2005 #8 Skrevet 1. februar 2005 Denne er en hverdagsfavoritt hjemme hos oss. Meksikansk fiskepakke Til hver fiskepakke trenger du ca. 200 gram hvit mager fisk( torsk, lyr, hyse, sei) Til fire fiskepakker trenger du i tillegg: 1 liten boks maiskorn 1 hakket rød eller grønn paprika 1,5 dl ferdig salsa eller tacosaus 1 dl hakket fersk koriander eller persille. Litt smør eller olje. Fire store ark aluminumsfolie. Slik gjør du: Smør arket med olje/smør Fordel grønnsakene, legg på fisken og legg salsaen på toppen. Brett sammen til en tett pakke. Denne kan du steke i stekovn på 200 grader i ca 15 min Dryss persille over ved servering. Serveres med ris til. Du kan og lage pakken i microen, men da må du bruke bakepapir. Legg på fat og ved 600 watt i 4-6 min la hvile i 2 min før servering.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå