Eføy Skrevet 31. januar 2005 #1 Skrevet 31. januar 2005 Jeg lagde sjokoladekake i helga. Den var god den, men den sprakk under steking. Hva er grunnen til det? Må innrømme at det ikke er første gang det skjer når jeg lager sjokoladekake.. :oops:
ashera Skrevet 31. januar 2005 #2 Skrevet 31. januar 2005 For det føste kan det være at den faktisk skal sprekke. Mange sjokoladekakeoppskrifter i genren "mislykket sjokoladekake". Hvis du har bakt den før og vet at den ikke skal sprekke, kan det være at en har stått for høyt i ovenen, eller at tempraturen har vært for høy. Da stivner nemlig skorpen litt før (og i utakt med) innmaten, og vil sprekke når innmaten etterhvert hever seg.
Eføy Skrevet 31. januar 2005 Forfatter #3 Skrevet 31. januar 2005 Ok. Jeg har ikke brukt denne oppskriften tidligere, så om den skal sprekke, det vet jeg ikke.. Men jeg kan jo forsøke å steke den på litt lavere temp eller noe neste gang..?
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå