Gå til innhold

Kake eller bakst med lang holdbarhet


Anbefalte innlegg

Gjest Anonymous
Skrevet

Har du et godt tips om noe jeg kan bake på forhånd som jeg kan ta or fryseren og ta med på hytta i helgene?

Noe som ikke blir altfor tørt i løpet av en helg..

Helst uten for mye klissete krem ettersom vi har små barn med oss. En av ungene har også litt eggeallergi, så ikke altfor mye egg heller..

Tenkte på krydderkake e.l., men er nokså uerfaren så jeg håper på gode tips! :roll:

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Honningkake har lang holdbarhet. Om den kan bakes uten egg vet jeg ikke.

Skrevet

Krydderkake/skuffekake smaker kjempegodt og blir bare bedre av å ligge noen dager.

Skrik ut hvis du trenger oppskrift. :wink:

Gjest Anonymous
Skrevet

JAAATAKKK! Jeg trenger oppskrifter! :P

Skrevet

7,5 dl kefirmelk

7,5 dl sukker

1 egg (men det kan sløyfes, gjør ingenting)

1 ss natron

2 ts nellik

3 ts kanel

1 ts kardemomme

9 dl hvetemel

150 g smeltet margarin

Sukker røres ut i kefir, bland i halvpisket egg. Ha i natron og krydder. Sikt i mel og bland godt. Smør tilslutt. Ha i smurt langpanne og stek i ca 40 minutter på 200 grader. Du kan også tilsette rosiner og hakkede mandler hvis du vil.

Skrevet
7,5 dl kefirmelk

7,5 dl sukker

1 egg (men det kan sløyfes, gjør ingenting)

1 ss natron

2 ts nellik

3 ts kanel

1 ts kardemomme

9 dl hvetemel

150 g smeltet margarin

Sukker røres ut i kefir, bland i halvpisket egg.  Ha i natron og krydder. Sikt i mel og bland godt. Smør tilslutt. Ha i smurt langpanne og stek i ca 40 minutter på 200 grader. Du kan også tilsette rosiner og hakkede mandler hvis du vil.

Denne oppskriften på kulturkake har jeg brukt masse. Har aldri brukt egg i. Du kan også sløyfe krydderet og ha i kakao eller smeltet sjokolade. Kaka har veldig god holdbarhet.

Skrevet

Eplemoskake

7,5 dl eplemos

325 g smeltet smør

400 g sukker

5 dl rosiner

3 dl mandler

4 ts bakepulver

900 g hvetemel

Bland alle ingrediensene og fyll røren i godt smurt og papirkledt langpanne. Stek kaken ved 170 grader i ca 1,5 timer, til den er fast og gjennomstekt.

Avkjøl kaken på rist og del den i passe stykker.

Kaken er saftig og holdbar.

Gjest Anonymous
Skrevet

Tusen takk alle sammen! Gleder meg til å prøve disse oppskriftene. Og ideen med å bytte ut krydderet med kakao var jo midt i blinken! Her er det jo noe for enhver smak t.o.m uten egg! Supert! :blomst_opp:

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...