Gå til innhold

Kyllingmarinade oppskrift


Anbefalte innlegg

Skrevet

Vil bare dele en oppskrift på en kyllingmarinade som gjør at kylling(kyllingfiletene) blir kjempe god. 

Dette er til 2 stk kyllingfileter:

1-2 ss tomatpure (hvis du ikker så veldig glad i tomatpure smaken kan du bruke 1 ss.)

3 ss olivenolje

1 dl melk (melk gjør at kyllingen blir veldig saftig og god)

1 ss yoghurt (kan sløyfes)

1 løk

1 hvitløksfedd

1 ts salt 

1 ts pepper

1 ts spisskummen

1 ts paprika 

1 ts chilikrydder (1/2 ts hvis man ikke er glad i sterk mat)

(man kan også bruke chicken taco krydder fra santa maria istedenfor hvis man vil)

Tilberedning: Del løken i store biter (ikke finhakk) f.eks i 4-5 biter (løkene skal se ut som "båt"). Hakk hvitløken i små biter. Bland resten av ingrediensene sammen olivenolje, melk, (yoghurt), tomatpure, salt og krydderne. Ha kyllinfiletene oppi og bland godt sammen. Jeg pleier å lage små hull med en gaffel i kyllinfiletene sånn at marinaden gir ekstra mer smak.  Kyllingen må marineres i minst 4-5 timer hvis du har tid la den stå natten over (i kjøleskapet). Del kyllinfiletene i små biter før du steker dem. Stek dem i solsikkelje.

Er veldig godt å spise i pitabrød med salat (laget av forskjellige grønnsaker f.eks isbergsalat, tomat, agurk, løk, paprika osv....)

 

 

 

 

 

 

  • Liker 1
Videoannonse
Annonse
Skrevet

Høres godt ut. Blir det litt sånn tandooriaktig? Har forøvrig aldri testet med melk i marinade før, men tar deg på ordet for at det blir godt.

Anonymkode: 86baa...c5b

Skrevet
10 timer siden, AnonymBruker skrev:

Høres godt ut. Blir det litt sånn tandooriaktig? Har forøvrig aldri testet med melk i marinade før, men tar deg på ordet for at det blir godt.

Anonymkode: 86baa...c5b

Ja det blir litt tandooriaktig som du sier men ikke like sterkt. Man kan også bruke 1 dl yoghurt istedenfor 1 dl melk om man vil. Men da bør man helst bruke en fyldig type yoghurt som f.eks gresk yoghurt fra Synnøve eller tyrkisk yoghurt. Og jeg glemte å skrive 1 ts oregano i oppskriften (det skal blandes sammen med de andre ingrediensene i marinaden). Restene av marinaden(det flytende som blir igjen) skal kastes etter at kyllingen har blitt marinert i den. Så kyllingen skal ikke stekes sammen med restene av marinaden som noen gjør når de skal lage tandoori kylling.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...