Freesia97 Skrevet 19. november 2017 #1 Del Skrevet 19. november 2017 Vil bare dele en oppskrift på en kyllingmarinade som gjør at kylling(kyllingfiletene) blir kjempe god. Dette er til 2 stk kyllingfileter: 1-2 ss tomatpure (hvis du ikker så veldig glad i tomatpure smaken kan du bruke 1 ss.) 3 ss olivenolje 1 dl melk (melk gjør at kyllingen blir veldig saftig og god) 1 ss yoghurt (kan sløyfes) 1 løk 1 hvitløksfedd 1 ts salt 1 ts pepper 1 ts spisskummen 1 ts paprika 1 ts chilikrydder (1/2 ts hvis man ikke er glad i sterk mat) (man kan også bruke chicken taco krydder fra santa maria istedenfor hvis man vil) Tilberedning: Del løken i store biter (ikke finhakk) f.eks i 4-5 biter (løkene skal se ut som "båt"). Hakk hvitløken i små biter. Bland resten av ingrediensene sammen olivenolje, melk, (yoghurt), tomatpure, salt og krydderne. Ha kyllinfiletene oppi og bland godt sammen. Jeg pleier å lage små hull med en gaffel i kyllinfiletene sånn at marinaden gir ekstra mer smak. Kyllingen må marineres i minst 4-5 timer hvis du har tid la den stå natten over (i kjøleskapet). Del kyllinfiletene i små biter før du steker dem. Stek dem i solsikkelje. Er veldig godt å spise i pitabrød med salat (laget av forskjellige grønnsaker f.eks isbergsalat, tomat, agurk, løk, paprika osv....) 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 19. november 2017 #2 Del Skrevet 19. november 2017 Høres godt ut. Blir det litt sånn tandooriaktig? Har forøvrig aldri testet med melk i marinade før, men tar deg på ordet for at det blir godt. Anonymkode: 86baa...c5b Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Freesia97 Skrevet 20. november 2017 Forfatter #3 Del Skrevet 20. november 2017 10 timer siden, AnonymBruker skrev: Høres godt ut. Blir det litt sånn tandooriaktig? Har forøvrig aldri testet med melk i marinade før, men tar deg på ordet for at det blir godt. Anonymkode: 86baa...c5b Ja det blir litt tandooriaktig som du sier men ikke like sterkt. Man kan også bruke 1 dl yoghurt istedenfor 1 dl melk om man vil. Men da bør man helst bruke en fyldig type yoghurt som f.eks gresk yoghurt fra Synnøve eller tyrkisk yoghurt. Og jeg glemte å skrive 1 ts oregano i oppskriften (det skal blandes sammen med de andre ingrediensene i marinaden). Restene av marinaden(det flytende som blir igjen) skal kastes etter at kyllingen har blitt marinert i den. Så kyllingen skal ikke stekes sammen med restene av marinaden som noen gjør når de skal lage tandoori kylling. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå