Freesia97 Skrevet 19. november 2017 #1 Skrevet 19. november 2017 Vil bare dele en oppskrift på en kyllingmarinade som gjør at kylling(kyllingfiletene) blir kjempe god. Dette er til 2 stk kyllingfileter: 1-2 ss tomatpure (hvis du ikker så veldig glad i tomatpure smaken kan du bruke 1 ss.) 3 ss olivenolje 1 dl melk (melk gjør at kyllingen blir veldig saftig og god) 1 ss yoghurt (kan sløyfes) 1 løk 1 hvitløksfedd 1 ts salt 1 ts pepper 1 ts spisskummen 1 ts paprika 1 ts chilikrydder (1/2 ts hvis man ikke er glad i sterk mat) (man kan også bruke chicken taco krydder fra santa maria istedenfor hvis man vil) Tilberedning: Del løken i store biter (ikke finhakk) f.eks i 4-5 biter (løkene skal se ut som "båt"). Hakk hvitløken i små biter. Bland resten av ingrediensene sammen olivenolje, melk, (yoghurt), tomatpure, salt og krydderne. Ha kyllinfiletene oppi og bland godt sammen. Jeg pleier å lage små hull med en gaffel i kyllinfiletene sånn at marinaden gir ekstra mer smak. Kyllingen må marineres i minst 4-5 timer hvis du har tid la den stå natten over (i kjøleskapet). Del kyllinfiletene i små biter før du steker dem. Stek dem i solsikkelje. Er veldig godt å spise i pitabrød med salat (laget av forskjellige grønnsaker f.eks isbergsalat, tomat, agurk, løk, paprika osv....) 1
AnonymBruker Skrevet 19. november 2017 #2 Skrevet 19. november 2017 Høres godt ut. Blir det litt sånn tandooriaktig? Har forøvrig aldri testet med melk i marinade før, men tar deg på ordet for at det blir godt. Anonymkode: 86baa...c5b
Freesia97 Skrevet 20. november 2017 Forfatter #3 Skrevet 20. november 2017 10 timer siden, AnonymBruker skrev: Høres godt ut. Blir det litt sånn tandooriaktig? Har forøvrig aldri testet med melk i marinade før, men tar deg på ordet for at det blir godt. Anonymkode: 86baa...c5b Ja det blir litt tandooriaktig som du sier men ikke like sterkt. Man kan også bruke 1 dl yoghurt istedenfor 1 dl melk om man vil. Men da bør man helst bruke en fyldig type yoghurt som f.eks gresk yoghurt fra Synnøve eller tyrkisk yoghurt. Og jeg glemte å skrive 1 ts oregano i oppskriften (det skal blandes sammen med de andre ingrediensene i marinaden). Restene av marinaden(det flytende som blir igjen) skal kastes etter at kyllingen har blitt marinert i den. Så kyllingen skal ikke stekes sammen med restene av marinaden som noen gjør når de skal lage tandoori kylling.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå