Gjest sulten Skrevet 26. januar 2005 #1 Del Skrevet 26. januar 2005 Har noen en oppskrift vil jeg bli kjempeglad. Jeg tenker på slike horn du fyller med ost og skinke.... Tusen takk Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Brunhilde Skrevet 26. januar 2005 #2 Del Skrevet 26. januar 2005 Jeg lager bare en gjærdeig med ca 100 gram smør og melk som væske, er ikke så flink med mengder, slumper ofte, men kan prøve å skrive opp sånn omtrent: 100 gr smør/margarin 5 dl melk 1/2 s sukker 1 ts salt 1 pk gjær Mel til passe deig Smelt smør og tilsett melk, rør ut gjæren. Blad i mel til passe deig, mengde aner jeg ikke. La heve i 30-60 minutter. Del i to og kjevle ut til to runde leiver, ca 3-4 mm tykk. Del hver leiv i 8 biter (trekanter) - legg ost og skinke litt nedenfor den bredeste delen og rull sammen til horn. Legg med spissen ned på bakepapir. Etterhev i 30 minutter, pensle med egg og stek 10-15 minutter på 225 grader, midt i ovenen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest allium Skrevet 26. januar 2005 #3 Del Skrevet 26. januar 2005 Alternativt fyll: Hakk skinke, riv ost, bland i en tube smøreost og gjerne masse finhakket gressløk. Nå har du en klissete masse, som legges med skje på den bredeste enden av deigtrekanten før du ruller den sammen til horn. Klem godt sammen i endene, ellers tyter fyllet ut når de stekes. Namnam... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 26. januar 2005 #4 Del Skrevet 26. januar 2005 Her er noen litt annerledes horn, som jeg synes er kjempegode. Skinkehorn m/sennep og estragon (16 stk) 10 dl mel 1 ts salt 1,5 ss bakepulver 100 g margarin 4 dl melk 1 dl smøreost 1 ss fransk sennep 1 ts tørket estragon 8 skiver røkt skinke egg til pensling Bland det tørre og fettet i en foodprocessor, tilsett melken til slutt. Del deigen i to og kjevle hver del ut til en sirkel som igjen deles i åtte snipper. Smak til osten med sennep og estragon og del skinkeskivene i to. Fordel ostefyll og skinke på hver snipp og rull sammen, begynn med den brede enden. Pensle hornene med sammenvispet egg. Stekes ved 250 grader i ca 8 minutter. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå