Gjest lillelou *ikke innlogget* Skrevet 25. januar 2005 #1 Skrevet 25. januar 2005 Som står nevnt i en del Nigella-oppskrifter....;er det da den velkjente lille flaska med vaniljedråper fra super`n det er snakk om, eller noe nytt og deilig som jeg aldri har sett, med ekte vanilje?Kanskjedumtspørsmålmenjegbareluuuurer :oops: ...
ashera Skrevet 25. januar 2005 #2 Skrevet 25. januar 2005 Er det Nigella det er snakk om, så er det nok ekte saker, gitt. Flaska fra Rimi er garantert syntetisk. Syntetisk vaniljesukker og -essens har en kjemisk ettermak, spesielt dersom dosen er litt i overkant. Har ennå ikke sett ekte essens noe sted her i Norge, men det fins helt sikkert å få kjøpt her, jeg tar også med glede imot tips om hvor. Jacobs på Holtet i Oslo kanskje? Hamstret heldigvis endel flasker på Stockmanns (delikatesseavdelingen i kjelleren) da jeg var i Helsinki før jul.
Hilde Skrevet 25. januar 2005 #3 Skrevet 25. januar 2005 De har på Centra! Men det stod ikke sammen med bakevarene, men i den "amerikanske hylla" som de så fint kalte det..
Gjest Anonymous Skrevet 26. januar 2005 #5 Skrevet 26. januar 2005 Vaniljeessens er syntetisk, vaniljeekstrakt er "the real stuff"
ashera Skrevet 27. januar 2005 #7 Skrevet 27. januar 2005 Vaniljeessens er syntetisk' date=' vaniljeekstrakt er "the real stuff" [/quote'] Det er jo så, men det er ikke sikkert at den som oversetter Nigella vet det - har funnet endel rare formuleringer i oversatte Nigellabøker før... Uansett: Klart det går an å erstatte the real thing med syntetisk. det smaker bare ikke fullt så godt.
Gjest Anonymous Skrevet 29. januar 2005 #8 Skrevet 29. januar 2005 kanskje det går an å "lage "sin egen vaniljeessens ved å skrape noen vaniljestenger og la dem ligge noen dager (sammen med selve stangen) i noe nøytral sprit?tror vaniljeeessens er klin umulig å få fatt i her i Trondheim, og den fra super'n smaker rett og slett ikke noe godt...
Gjest Anonymous Skrevet 30. januar 2005 #9 Skrevet 30. januar 2005 kanskje det går an å "lage "sin egen vaniljeessens ved å skrape noen vaniljestenger og la dem ligge noen dager (sammen med selve stangen) i noe nøytral sprit? Tror heller jeg ville erstattet vaniljeekstrakten med frø fra en vaniljestang, som vel vil være mulig i de fleste oppskrifter. Jeg pleier ellers å lage vaniljesukker etter Jamie-metoden: sukker og hel vaniljestang kjørt i foodprocessor til alt er pulverisert, og så sikte blandingen før en heller den på en lufttett boks. Fungerer kjempefint. Forøvrig kan du lese her om hvordan produksjon av vaniljeekstrakt foregår.
Brunhilde Skrevet 30. januar 2005 #10 Skrevet 30. januar 2005 Jeg bruker ikke SÅ store mengde vaniljesukker, men jeg kjøper Tørslefs vaniljesukker, det er ekte vanilje i og man får det ihvertfall på Meny.
Elze Skrevet 31. januar 2005 #11 Skrevet 31. januar 2005 Jeg bruker ikke SÅ store mengde vaniljesukker' date=' men jeg kjøper Tørslefs vaniljesukker, det er ekte vanilje i og man får det ihvertfall på Meny.[/quote'] Mm - det er veldig godt, faktisk.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå