Million Skrevet 3. november 2017 #1 Del Skrevet 3. november 2017 (endret) Har funnet en oppskrift på en fiskerett med torsk, knuste tomater og poteter i panne som høres veldig god ut. I denne oppskriften står det at man skal ha "2 SS rapsolje". Denne ser ut til å skulle bare brukes til steking av løken i retten, før resten av ingrediensene has i samme pannen. Jeg bruker normalt aldri rapsolje, har kun en flaske olivenolje på kjøkkenbenken. MÅ jeg kjøpe en hel flaske rapsolje til å lage denne retten? Det skal jo bare brukes to spiseskjeer av den.... Kan jeg erstatte oljen med flytende smør istedet, eller kanskje olivenolje istedet og steke løken i det? Endret 3. november 2017 av Million Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1145555-m%C3%A5-jeg-bruke-rapsolje/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3. november 2017 #2 Del Skrevet 3. november 2017 Går nok bra med 1 ss smør. Olivenolje er betydelig mer "bittert" i smak enn rapsolje, ville heller brukt smør, men ikke så mye smør som 2 ss. Har sikkert ikke SÅ mye å si da, siden du kun bruker det til steking Anonymkode: 7ed1a...157 1 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1145555-m%C3%A5-jeg-bruke-rapsolje/#findComment-20607785 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Leo Skrevet 3. november 2017 #3 Del Skrevet 3. november 2017 Nei, det er ikke nødvendig å kjøpe rapsolje. Akkurat i denne retten kan du sikkert fint bruke olivenolje siden smaken passer til de andre ingrediensene, men jeg ville nok ha brukt smør. 2 ss. er ganske mye så du kan sikkert redusere mengden hvis du vil. 1 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1145555-m%C3%A5-jeg-bruke-rapsolje/#findComment-20607798 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3. november 2017 #4 Del Skrevet 3. november 2017 Fres løken i olivenolje du, blir bra det 😊 Anonymkode: 782fd...637 2 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1145555-m%C3%A5-jeg-bruke-rapsolje/#findComment-20607801 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3. november 2017 #5 Del Skrevet 3. november 2017 16 minutter siden, Million skrev: Har funnet en oppskrift på en fiskerett med torsk, knuste tomater og poteter i panne som høres veldig god ut. I denne oppskriften står det at man skal ha "2 SS rapsolje". Denne ser ut til å skulle bare brukes til steking av løken i retten, før resten av ingrediensene has i samme pannen. Jeg bruker normalt aldri rapsolje, har kun en flaske olivenolje på kjøkkenbenken. MÅ jeg kjøpe en hel flaske rapsolje til å lage denne retten? Det skal jo bare brukes to spiseskjeer av den.... Kan jeg erstatte oljen med flytende smør istedet, eller kanskje olivenolje istedet og steke løken i det? Olivenolje setter en annen smak på mat enn raps, solsikke og de andre oljene. Derfor er det frarådetmå bruke olivenloje i en rekke retter. Er det bare for steking kan du bruke margarin. Anonymkode: dae62...011 1 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1145555-m%C3%A5-jeg-bruke-rapsolje/#findComment-20607860 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. november 2017 #6 Del Skrevet 4. november 2017 Du bør ikke bruke rapsolje. Raps er ikke en spiselig plante, og oljen har en syre som ikke er bra for kroppen. Dette hører vi lite om fordi det er mye penger i å dyrke raps. Lett å dyrke og insektene vil ikke ha det... Jeg bruker også alltid olivenolje, eller evt. kokosolje når jeg har det. Anonymkode: 26d39...f3c 1 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1145555-m%C3%A5-jeg-bruke-rapsolje/#findComment-20608395 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. november 2017 #7 Del Skrevet 4. november 2017 10 timer siden, AnonymBruker skrev: Går nok bra med 1 ss smør. Olivenolje er betydelig mer "bittert" i smak enn rapsolje, ville heller brukt smør, men ikke så mye smør som 2 ss. Har sikkert ikke SÅ mye å si da, siden du kun bruker det til steking Anonymkode: 7ed1a...157 Uenig, jeg synes faktisk det er omvendt. Den norskproduserte kaldpressede rapsoljen (Odelia) som er å få tak i synes jeg setter en veldig markant og lite tiltalende smak på maten, til tross for at raps ofte ramses opp som en av de "smaksnøytrale" olijene. Dessuten synes jeg tomat, torsk og olivenolje er en mye bedre kombinasjon (jeg trekker blant annet torskestykker ved lav temperatur i ren olivenolje, helst kaldpresset). Så jeg hadde valgt olivenolje i den beskrevne retten selv om jeg hadde rapsolje tilgjengelig. Anonymkode: aea53...fb1 3 1 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1145555-m%C3%A5-jeg-bruke-rapsolje/#findComment-20608776 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. november 2017 #8 Del Skrevet 4. november 2017 10 timer siden, AnonymBruker skrev: Olivenolje setter en annen smak på mat enn raps, solsikke og de andre oljene. Derfor er det frarådetmå bruke olivenloje i en rekke retter. Er det bare for steking kan du bruke margarin. Anonymkode: dae62...011 Og til denne: Etter min smak bør man aldri bruke margarin, og i hvert fall ikke i en rett som denne der oljen blir en del av sausen, slik jeg forstår det. Anonymkode: aea53...fb1 2 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1145555-m%C3%A5-jeg-bruke-rapsolje/#findComment-20608780 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. november 2017 #9 Del Skrevet 4. november 2017 6 timer siden, AnonymBruker skrev: Du bør ikke bruke rapsolje. Raps er ikke en spiselig plante, og oljen har en syre som ikke er bra for kroppen. Dette hører vi lite om fordi det er mye penger i å dyrke raps. Lett å dyrke og insektene vil ikke ha det... Jeg bruker også alltid olivenolje, eller evt. kokosolje når jeg har det. Anonymkode: 26d39...f3c Det finnes flere typer raps. Raps som brukes til produksjon av matolje har lave nok konsentrasjoner av denne syren (erucic acid, jeg fant ikke det norske navnet) til at det ikke skal være noen farer forbundet med å bruke rapsolje i mat. (Bare synd den skal smake så ekkelt. Jeg er nemlig helt enig med AB...fb1.) Og så vil jeg si meg enig i at olivenolje er en helt super kompanjong for torsk, tomater, løk og potet, mye bedre enn rapsoljen i oppskriften. Tenk bare på bacalao. Anonymkode: 507cb...d4d 1 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1145555-m%C3%A5-jeg-bruke-rapsolje/#findComment-20609068 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ullvott Skrevet 4. november 2017 #10 Del Skrevet 4. november 2017 Jeg har en liknende rett, hvor det skal brukes olivenolje. I «min» rett skal man riktignok også tilsette oliven, og det blir nesten som en bacalao. Torsk, potet, tomat og oliven passer veldig veldig godt sammen. Hvis du likevel er i tvil: bruk litt margarin. Det vil ikke skade retten. Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1145555-m%C3%A5-jeg-bruke-rapsolje/#findComment-20609419 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. november 2017 #11 Del Skrevet 4. november 2017 3 hours ago, AnonymBruker said: Det finnes flere typer raps. Raps som brukes til produksjon av matolje har lave nok konsentrasjoner av denne syren (erucic acid, jeg fant ikke det norske navnet) til at det ikke skal være noen farer forbundet med å bruke rapsolje i mat. (Bare synd den skal smake så ekkelt. Jeg er nemlig helt enig med AB...fb1.) Og så vil jeg si meg enig i at olivenolje er en helt super kompanjong for torsk, tomater, løk og potet, mye bedre enn rapsoljen i oppskriften. Tenk bare på bacalao. Anonymkode: 507cb...d4d Jeg vet det men den er fortsatt ikke bra nok. Dessuten er mange av disse rapstypene - også kalt canola - GMO. Det er ingen grunn til å bruke en uspiselig genmanipulert plante når man kan få olje fra fullt spiselige planter som ikke er genmanipulerte. Anonymkode: 26d39...f3c Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1145555-m%C3%A5-jeg-bruke-rapsolje/#findComment-20610031 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. november 2017 #12 Del Skrevet 4. november 2017 5 hours ago, AnonymBruker said: Uenig, jeg synes faktisk det er omvendt. Den norskproduserte kaldpressede rapsoljen (Odelia) som er å få tak i synes jeg setter en veldig markant og lite tiltalende smak på maten, til tross for at raps ofte ramses opp som en av de "smaksnøytrale" olijene. Anonymkode: aea53...fb1 Hvilken olivenolje bruker du? Jeg bruker anglamark rapsolje og den er veldig mild (bor på landet, så den burde være bra tilgjengelig). Har aldri smakt odelia. Jeg tror dersom man synes en olje smaker nøytralt, så handler det mer om at man ikke er i stand til å smake forskjell. Det er forskjell i smak om du steker wok i kokosfett, rapsolje eller olivenolje. Ikke alle olivenoljer eller rapsoljer er av bra kvalitet eller har bra smak, så kommer også personlig smak inn i bilde. Men om du synes raps er mer bittert enn oliven, så tenker jeg at du må ha fått en dårlig raps eller gjort noe feil under matlagingen. 5 hours ago, AnonymBruker said: Dessuten synes jeg tomat, torsk og olivenolje er en mye bedre kombinasjon (jeg trekker blant annet torskestykker ved lav temperatur i ren olivenolje, helst kaldpresset). Så jeg hadde valgt olivenolje i den beskrevne retten selv om jeg hadde rapsolje tilgjengelig. Anonymkode: aea53...fb1 Men oljen skal ikke i retten sådan, man skal steke løk, så dette påvirker hvilken smak løken får. Men hva man foretrekker er gjerne induviduelt, men nå var det opprinnelige spørsmål om man kunne bruke noe annet enn rapsolje og jeg svarte etter hva som ligner rapsolje mer, ikke hva som vil gi den beste retten da jeg ikke har smakt den og kan ikke vite det. Regner med den som skrev oppskriften foretrekker raps Anonymkode: 7ed1a...157 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1145555-m%C3%A5-jeg-bruke-rapsolje/#findComment-20610071 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. november 2017 #13 Del Skrevet 4. november 2017 50 minutter siden, AnonymBruker skrev: Jeg vet det men den er fortsatt ikke bra nok. Dessuten er mange av disse rapstypene - også kalt canola - GMO. Det er ingen grunn til å bruke en uspiselig genmanipulert plante når man kan få olje fra fullt spiselige planter som ikke er genmanipulerte. Anonymkode: 26d39...f3c Til orientering: Finnes det genmodifisert mat i Norge? Feil kan selvsagt skje, men GMO er gjenstand for utstrakt testing og kontroll her i landet, så jeg vil anta problemet er forsvinnende lite. Norsk rapsolje er ikke genmodifisert. Norsk rapsolje er helt trygg. (Men norsk rapsolje smaker likevel ikke godt.) Anonymkode: 507cb...d4d 1 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1145555-m%C3%A5-jeg-bruke-rapsolje/#findComment-20610233 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. november 2017 #14 Del Skrevet 4. november 2017 16 timer siden, AnonymBruker skrev: Olivenolje setter en annen smak på mat enn raps, solsikke og de andre oljene. Derfor er det frarådetmå bruke olivenloje i en rekke retter. Er det bare for steking kan du bruke margarin. Anonymkode: dae62...011 Nå har jeg lest gjennom tråden igjen, og må bare kommentere dette selv om jeg får flere innlegg på rad her: Du har rett i at olivenolje frarådes i enkelte retter pga. den karakteristiske smaken. Men tomatretter med inspirasjon fra sydeuropa har aldri vært blant disse. Tvert imot. Anonymkode: 507cb...d4d 3 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1145555-m%C3%A5-jeg-bruke-rapsolje/#findComment-20610287 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. november 2017 #15 Del Skrevet 4. november 2017 16 minutter siden, AnonymBruker skrev: Nå har jeg lest gjennom tråden igjen, og må bare kommentere dette selv om jeg får flere innlegg på rad her: Du har rett i at olivenolje frarådes i enkelte retter pga. den karakteristiske smaken. Men tomatretter med inspirasjon fra sydeuropa har aldri vært blant disse. Tvert imot. Anonymkode: 507cb...d4d Helt aldeles enig. Så: At olivenolje vil passe ikke bare bra, men best i torskeretten det er snakk om her skjønner man umiddelbart kun av de ingrediensene TS ramser opp, dersom man vet bittelitt om matlaging. Anonymkode: aea53...fb1 1 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1145555-m%C3%A5-jeg-bruke-rapsolje/#findComment-20610380 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå