Edie Skrevet 25. januar 2005 #1 Skrevet 25. januar 2005 Vi klarer ikke bestemme oss for meny. Vi skal holde det på hotell, og kan i utgangspunktet velge akkurat den maten vi selv vil ha. Men med så liten fantasi vi har, har vi bedt om meny, og skal velge 3-retters fra den. Så derfor ber jeg om hjelp her, får å høre litt hva du gjerne ville ha fått servert i et bryllup. Hvis du kunne velge, hvilke tre av disse rettene ville du helst hatt? Forrett: * Skalldyrsalat. Servert med appelsinvinegrette * Sitrusmarinert laks. Servert med marinerte grønnsaker * Stekte kamskjell. Servert med fennikelsaus og fersk revet parmesan. Sautert rødløk * Kremet skalldyrsuppe. Servert med brød og smør * Salat med grillet scampi, krabbe og blåskjell. Urtevinegrette. Servert med brød og smør * Kyllingsalat. Servert med brød og smør * Carpaccio av okse. Servert med ruccolasalat og fersk parmesan Hovedrett: * Svinefilét. Servert med blancherte grønnsaker. Kremet bacon og sopp * Helstekt okseindrefilét. Serveres med ovnsbakte grønnsaker. Rødvinsaus * Marinert Kalkunbryst. Servert med sauterte grønnsaker. Estragonsaus * Lammefilét. Servert med timianstekte grønnsaker. Kremet urtesaus * Helstekt Reinsdyrfilét. Servert med ristet champignon og selleripuré. Viltsaus * Grillet breiflabb medaljonger. Servert med gulrotpuré og sautert spinat. Skalldyrsaus * Dampet laks. Servert på en seng av mango- og agurksalsa. Sandefjordsmør Dessert: * Panna Cotta. Tilsmakt med mocca og Galliano * Varme bjørnebær. Servert med vaniljeis * Hjemmelaget isparfait. Tilsmakt med bringebær og Kahlúa * Marinert pære * Frisk fruktsalat med is eller sorbét * Sjokolademousse. Servert på nøttebunn * Daimiskake. Servert med bærpuré Alt høres jo godt ut, men jeg synes pølse i brød er veldig godt også jeg da!
ragsan Skrevet 25. januar 2005 #2 Skrevet 25. januar 2005 Kremet Skalldyrsuppe Svinefilét eller Reinsdyrfilét Frisk fruktsalat med sorbet Mmmmmmmm. Sulten nå.
Gjest Melk Skrevet 25. januar 2005 #3 Skrevet 25. januar 2005 Oj, her var det mye godt!! Jeg ville hatt Carpaccio Svin eller okse Sjokolademousse/isparfait Men dere kan jo nesten ikke bomme med de rettene du listet opp....
Olifant Skrevet 25. januar 2005 #4 Skrevet 25. januar 2005 Nam, nam. Stekte kamskjell Helstekt Reinsdyrfilét eller Marinert Kalkunbryst Sjokolademousse eller Varme bjørnebær
Gjest lmari Skrevet 25. januar 2005 #5 Skrevet 25. januar 2005 Jeg ville ha valgt noe annet enn skalldyr til forrett, tror jeg. Synes liksom "alle" velger det, jeg. Og så reinsdyrfilet, kanskje? Spennende og litt eksotisk!!
Gjest *-*Pinky*-* Skrevet 25. januar 2005 #6 Skrevet 25. januar 2005 Hmmm... Jeg vile hatt: Kylling salat servert med brød og smør. Marinert kalkunbryst servert med sauterte grønnsaker, estragonsaus. og Pannacotta (pannacotta er KJEMPE godt, men har ikke smakt med mocca og galliano)
nessi Skrevet 25. januar 2005 #7 Skrevet 25. januar 2005 Jeg ville valgt: -Stekte kamskjell. -Helstekt Reinsdyrfilét -Hjemmelaget isparfait
Gjest Anonymous Skrevet 25. januar 2005 #8 Skrevet 25. januar 2005 Jeg ville valgt: -Stekte kamskjell. -Helstekt Reinsdyrfilét -Hjemmelaget isparfait Enig med du!
Nilma Skrevet 25. januar 2005 #9 Skrevet 25. januar 2005 Jeg ville valgt: -Stekte kamskjell. -Helstekt Reinsdyrfilét -Hjemmelaget isparfait Den kombinasjonen ville jeg også gått for, evt. med panna cotta til dessert. Ang. forslagene om carpaccio + svin/okse og kyllingsalat + kalkunbryst; normalt skal forrett og hovedrett kontrastere hverandre, dvs. at man har fisk til forrett og kjøtt til hovedrett eller omvendt (i tillegg bør man tenke kontraster som tung / lett mat, lys / mørk mat osv).
maki Skrevet 25. januar 2005 #10 Skrevet 25. januar 2005 Jeg ville valgt Carpaccio Lammefilét Sjokolademousse
Tigi Skrevet 25. januar 2005 #11 Skrevet 25. januar 2005 Jeg ville valgt: Kamskjell Reinsdyrfilet Parfait En meny der rettene står godt til hverandre på farge og smak. (å stå godt til hverandre betyr egentlig at de er forskjelllige) Tenk forresten på at dere ikke bør velge kjøtt/kjøtt eller fisk/fisk... det er ikke noen absolutt regel (men kanskje en gyllen regel!) Dessuten er kamskjell og reinsdyr mer 'eksklusivt' enn f.eks scampi/andre skalldyr og okse. Et annet alternativ som frister meg er: Carpaccio Breiflabb Sjokolademousse Merk at breiflabb trenger en annen dessert enn reinsdyrfileten. Men til syvende og sist er det viktigste; hva liker dere?
Annie78 Skrevet 25. januar 2005 #13 Skrevet 25. januar 2005 Kyllingsalat, lammefilet eller oksestek og daimiskake.... Er ikke så avansert i matveien.... :-)
Gjest Gjesta Skrevet 25. januar 2005 #14 Skrevet 25. januar 2005 Hvis jeg fikk velge: Forrett: * Kyllingsalat. Servert med brød og smør Hovedrett: * Marinert Kalkunbryst. Servert med sauterte grønnsaker. Estragonsaus. Dessert: * Daimiskake. Servert med bærpuré
Gjest Aricept i.i. Skrevet 25. januar 2005 #15 Skrevet 25. januar 2005 når og hvor i landet? 25. juni, på kysten sør i landet.. Det at man ikke skal velge fisk/ fisk eller kjøtt/ kjøtt er egentlig et lite problem. Greia er at forloveden min ikke liker fisk eller skalldyr. Men jeg synes det er kjempeherlig. Skal vi velge noe vi begge liker, eller fisk til forrett og kjøtt til hovedrett? Hvor rart er det at brudgommen ikke spiser forretten (evt. bare brød eller annet tilbehør..) ??
trude Skrevet 25. januar 2005 #16 Skrevet 25. januar 2005 Jeg syns dere kan be kokken om å foreslå noe annet til forrett. Siden din forlovede ikke liker fisk, bør dere ha kjøtt til hovedrett(okse er kjempegodt) Kokken kan helt sikkert lage noe "nøytralt" til forrett, f.eks. tomatsalat eller blomkålsuppe. Det bruker å være greit å få laget noe som ikke står på menyen. Og hvis dere skal ha kjøtt til hovedrett, er det gort med noe søtt og lett til dessert. Er det fisk, kan det gort være litt mektig. Lykke til!!!
Gjest gjest1 Skrevet 25. januar 2005 #17 Skrevet 25. januar 2005 25. juni, på kysten sør i landet.. Det at man ikke skal velge fisk/ fisk eller kjøtt/ kjøtt er egentlig et lite problem. Greia er at forloveden min ikke liker fisk eller skalldyr. Men jeg synes det er kjempeherlig. Skal vi velge noe vi begge liker, eller fisk til forrett og kjøtt til hovedrett? Hvor rart er det at brudgommen ikke spiser forretten (evt. bare brød eller annet tilbehør..) ?? Jeg har samme problemet som deg, min kjære spiser heller ikke fisk av noe slag. Jeg hintet om at kanskje vi kunne ha fisk til forrett og at han fikk noen annet og kjøtt til hovedrett men da ble jeg raskt nedstemt! Og etter nærmere ettertanke så er det jo ille at ikke brudgommen kan få mat han faktisk liker på bryllupsdagen! Så vi kommer til å gå for kjøtt i både forrett og hovedrett, men har ikke bestemt menyen enda!
TeddyToria Skrevet 25. januar 2005 #18 Skrevet 25. januar 2005 Her var det mye snask, så skjønner at det er vanskelig å velge...men mine favoritter er: * Salat med grillet scampi, krabbe og blåskjell. Urtevinegrette. Servert med brød og smør / * Carpaccio av okse. Servert med ruccolasalat og fersk parmesan * Helstekt Reinsdyrfilét. Servert med ristet champignon og selleripuré. Viltsaus * Varme bjørnebær. Servert med vaniljeis Men siden samboeren din ikke liker fisk, burde dere jo kunne få til et annet forslag der eventuelt!
TeddyToria Skrevet 25. januar 2005 #19 Skrevet 25. januar 2005 Jeg har samme problemet som deg, min kjære spiser heller ikke fisk av noe slag. Jeg hintet om at kanskje vi kunne ha fisk til forrett og at han fikk noen annet og kjøtt til hovedrett men da ble jeg raskt nedstemt! Og etter nærmere ettertanke så er det jo ille at ikke brudgommen kan få mat han faktisk liker på bryllupsdagen! Så vi kommer til å gå for kjøtt i både forrett og hovedrett, men har ikke bestemt menyen enda! Vi har samme problemet forresten, men sambo er heldigvis veldig åpen for alternative løsninger. Jeg og veldig mange i familien er veldig glad i sjømat, så antakelig får vi fisk/skalldyr til forret, mens sambo får noe helt annet...og det er jo ikke noe problem!
Olifant Skrevet 25. januar 2005 #20 Skrevet 25. januar 2005 Det går vel kanskje an å kjøre en meny med skalldyr / fisk til forrett, men at det finnes et alternativ til din kjære og alle andre "skalldyrs-allergikere"?
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå