AnonymBruker Skrevet 31. oktober 2017 #1 Skrevet 31. oktober 2017 Barnet mitt liker ikke hjemmebakt brød noe særlig, han liker butikkbrød. Men jeg vil aller helst finne et brød jeg kan bake som han liker. Noen som har en oppskrift på et brød som har lite preg av å være hjemmebakt og smaker mer som butikkbrød. Trenger ikke være så veldig grovt. Anonymkode: 5428d...ae1
AnonymBruker Skrevet 31. oktober 2017 #3 Skrevet 31. oktober 2017 Eller noe med mye urter og tørket tomat osv Anonymkode: b8169...dd0
AnonymBruker Skrevet 31. oktober 2017 #4 Skrevet 31. oktober 2017 4 minutter siden, AnonymBruker skrev: Loff Anonymkode: b8169...dd0 Syns ikke loff er noe å spise i det daglige, det må være noe grovt. Anonymkode: 5428d...ae1 1
AnonymBruker Skrevet 31. oktober 2017 #5 Skrevet 31. oktober 2017 Jeg ville prøvd å bake et brød med ca halvt om halvt med fin sammalt hvete og siktet hvetemel. Da får du et brød som er halvgrovt. Lag det gjerne eltefritt, med lite gjær og lang hevetid, for eksempel dette https://www.godt.no/#!/oppskrift/654/eltefritt-broed Anonymkode: b8a41...d0e
AnonymBruker Skrevet 31. oktober 2017 #6 Skrevet 31. oktober 2017 33 minutter siden, AnonymBruker skrev: Jeg ville prøvd å bake et brød med ca halvt om halvt med fin sammalt hvete og siktet hvetemel. Da får du et brød som er halvgrovt. Lag det gjerne eltefritt, med lite gjær og lang hevetid, for eksempel dette https://www.godt.no/#!/oppskrift/654/eltefritt-broed Anonymkode: b8a41...d0e Takk, skal prøve det! Men tror egentlig jeg må enda lenger ned på grovhetsskalaen, butikkbrød han liker er vel på rundt 30% omtrent. Anonymkode: 5428d...ae1
AnonymBruker Skrevet 31. oktober 2017 #7 Skrevet 31. oktober 2017 27 minutter siden, AnonymBruker skrev: Takk, skal prøve det! Men tror egentlig jeg må enda lenger ned på grovhetsskalaen, butikkbrød han liker er vel på rundt 30% omtrent. Anonymkode: 5428d...ae1 Hvis du bruker brødskalakalkulatoren på brød og korn sine sider kan du prøve deg frem til passe grovhetsgrad. http://brodogkorn.no/brodskala-kalkulator/ De har også masse fine oppskrifter. Anonymkode: b8a41...d0e
AnonymBruker Skrevet 31. oktober 2017 #8 Skrevet 31. oktober 2017 Minst mulig hjemmelaget smak kan henge sammen med andre ting enn grovhetsgrad på brødet, tenker jeg, som feks hevetid/gjærmengde (hjemmebakte brød har ofte mye gjær, og smak preget av det), og grad av sprø skorpe, som avhenger av stekemetode. Jeg vil anbefale å teste knafri bakst, som jeg synes gir god uttelling på disse punktene. Smaker mye mer "proft". Jeg liker å lage rundstykker etter prinsippene til Martin Johansson: http://paindemartin.se/tag/frukostbrod/http://paindemartin.blogspot.no/2009/12/god-jullovsfrukost.html Du kan erstatte det fine melet med inntil 50% grovt, kutt da ned på den totale melmengden fra 390 g til 370. Rundstykkene får veldig sprø skorpe fordi man steker dem med litt isbiter eller en skvett vann nederst i ovnen - dampen gir dem en bakeriaktig sprøhet. Og så er de luftige og fine inni (mye mer enn grytebrød som blir mer tungt og fuktig). Kan fryses også (men litt av sprøheten i skorpen forsvinner når man tiner dem igjen). Anonymkode: 2717c...7bc
puffy123 Skrevet 2. november 2017 #9 Skrevet 2. november 2017 På 31.10.2017 den 7.30, AnonymBruker skrev: Barnet mitt liker ikke hjemmebakt brød noe særlig, han liker butikkbrød. Men jeg vil aller helst finne et brød jeg kan bake som han liker. Noen som har en oppskrift på et brød som har lite preg av å være hjemmebakt og smaker mer som butikkbrød. Trenger ikke være så veldig grovt. Anonymkode: 5428d...ae1 Denne oppskriften brukes på jobben min hver dag, veldig gode brød som ikke er typisk hjemmebakte. 3 brød: 1 kg hvetemel 1 kg sammalt hvetemel (sånn grovere) 1-1,5 l vann 2 ss olje (feks. Rapsolje er godt i) 1 Ts salt 1 Ts sukker 1 pakke gjær Eltes i maskin i minst 10 minutter. Stekes i 40-60 minutter på 225 grader. Bytter av og til ut noe av melet med havregryn, og har oppi linfrø eller gulrot osv.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå