Gå til innhold

Hjemmebakt brød med minst "hjemmebakt smak"


Anbefalte innlegg

Skrevet

Barnet mitt liker ikke hjemmebakt brød noe særlig, han liker butikkbrød. Men jeg vil aller helst finne et brød jeg kan bake som han liker. Noen som har en oppskrift på et brød som har lite preg av å være hjemmebakt og smaker mer som butikkbrød. Trenger ikke være så veldig grovt. 

Anonymkode: 5428d...ae1

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Loff

Anonymkode: b8169...dd0

Skrevet

Eller noe med mye urter og tørket tomat osv

Anonymkode: b8169...dd0

Skrevet
4 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Loff

Anonymkode: b8169...dd0

Syns ikke loff er noe å spise i det daglige, det må være noe grovt. 

Anonymkode: 5428d...ae1

  • Liker 1
Skrevet

Jeg ville prøvd å bake et brød med ca  halvt om halvt med fin sammalt hvete og siktet hvetemel. Da får du et brød som er halvgrovt. Lag det gjerne eltefritt, med lite gjær og lang hevetid, for eksempel dette https://www.godt.no/#!/oppskrift/654/eltefritt-broed 

Anonymkode: b8a41...d0e

Skrevet
33 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Jeg ville prøvd å bake et brød med ca  halvt om halvt med fin sammalt hvete og siktet hvetemel. Da får du et brød som er halvgrovt. Lag det gjerne eltefritt, med lite gjær og lang hevetid, for eksempel dette https://www.godt.no/#!/oppskrift/654/eltefritt-broed 

Anonymkode: b8a41...d0e

Takk, skal prøve det! Men tror egentlig jeg må enda lenger ned på grovhetsskalaen, butikkbrød han liker er vel på rundt 30% omtrent. 

Anonymkode: 5428d...ae1

Skrevet
27 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Takk, skal prøve det! Men tror egentlig jeg må enda lenger ned på grovhetsskalaen, butikkbrød han liker er vel på rundt 30% omtrent. 

Anonymkode: 5428d...ae1

Hvis du bruker brødskalakalkulatoren på brød og korn sine sider  kan du prøve deg frem til passe grovhetsgrad.  http://brodogkorn.no/brodskala-kalkulator/

De har også masse fine oppskrifter. 

 

Anonymkode: b8a41...d0e

Skrevet

Minst mulig hjemmelaget smak kan henge sammen med andre ting enn grovhetsgrad på brødet, tenker jeg, som feks hevetid/gjærmengde (hjemmebakte brød har ofte mye gjær, og smak preget av det), og grad av sprø skorpe, som avhenger av stekemetode.

Jeg vil anbefale å teste knafri bakst, som jeg synes gir god uttelling på disse punktene. Smaker mye mer "proft". Jeg liker å lage rundstykker etter prinsippene til Martin Johansson:

http://paindemartin.se/tag/frukostbrod/
http://paindemartin.blogspot.no/2009/12/god-jullovsfrukost.html

Du kan erstatte det fine melet med inntil 50% grovt, kutt da ned på den totale melmengden fra 390 g til 370. Rundstykkene får veldig sprø skorpe fordi man steker dem med litt isbiter eller en skvett vann nederst i ovnen - dampen gir dem en bakeriaktig sprøhet. Og så er de luftige og fine inni (mye mer enn grytebrød som blir mer tungt og fuktig). Kan fryses også (men litt av sprøheten i skorpen forsvinner når man tiner dem igjen).

Anonymkode: 2717c...7bc

Skrevet
På 31.10.2017 den 7.30, AnonymBruker skrev:

Barnet mitt liker ikke hjemmebakt brød noe særlig, han liker butikkbrød. Men jeg vil aller helst finne et brød jeg kan bake som han liker. Noen som har en oppskrift på et brød som har lite preg av å være hjemmebakt og smaker mer som butikkbrød. Trenger ikke være så veldig grovt. 

Anonymkode: 5428d...ae1

Denne oppskriften brukes på jobben min hver dag, veldig gode brød som ikke er typisk hjemmebakte.

3 brød:

1 kg hvetemel

1 kg sammalt hvetemel (sånn grovere)

1-1,5 l vann

2 ss olje (feks. Rapsolje er godt i)

1 Ts salt

1 Ts sukker

1 pakke gjær

Eltes i maskin i minst 10 minutter. Stekes i 40-60 minutter på 225 grader.

Bytter av og til ut noe av melet med havregryn, og har oppi linfrø eller gulrot osv.

 

 

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...