AnonymBruker Skrevet 30. oktober 2017 #1 Skrevet 30. oktober 2017 Hvis kalori inn/ut er det som gjelder når det kommer til vektnedgang, hvorfor går man da ned ved å spise lavkarbo? Har sett litt på lavkarbo og det er absolutt ikke lavkalori... så skjønner ikke hvordan en da kan gå ned i vekt? Anonymkode: 5306f...76b
AnonymBruker Skrevet 30. oktober 2017 #2 Skrevet 30. oktober 2017 Fordi man inntar færre kalorier enn man inntar. Anonymkode: 91275...5d4 7
AnonymBruker Skrevet 31. oktober 2017 #3 Skrevet 31. oktober 2017 Fordi blodsukkeret forblir lavt, og dermed insulinnivået. Lavt insulinnivå gjør at kroppen forbrenner fett, og insulin er nødvendig for at kroppen skal lagre fett. Det er grovt sett samme mekanismer som gjør at diabetikere ofte mister vekt. I tillegg begrenser det seg ofte selv hvor mye man spiser på lavkarbo selv om det ikke er lavkalori. Anonymkode: 071d2...7f6 2
AnonymBruker Skrevet 31. oktober 2017 #4 Skrevet 31. oktober 2017 Man føler seg mer mett av fett og proteiner slik at man spiser mindre. Anonymkode: e7ecd...081 5
AnonymBruker Skrevet 31. oktober 2017 #5 Skrevet 31. oktober 2017 I starten vil man miste en del vekt i form av vann i kroppen. Karbohydrater binder en del vann. Så man mister vekt, men ikke fett. Deretter er det en del som kutter karbohydrater uten at de pøser på med fett for å kompensere, og da vil de gjerne havne i kaloriunderskudd. De som derimot pøser på med fett, kan risikere å gå opp i fett. Det er kalorier inn vs kalorier ut som teller også ved lavkarbo. Mange spiser gjerne mer grønnsaker i stedet for ting med mye karbohydrater. Siden grønnsaker som regel har lite kalorier, langt mindre enn pasta og brød, vil man dermed kunne spise seg mett på langt mindre kalorier. Anonymkode: 8ab28...c8f 3
AnonymBruker Skrevet 31. oktober 2017 #6 Skrevet 31. oktober 2017 1 time siden, AnonymBruker skrev: I starten vil man miste en del vekt i form av vann i kroppen. Karbohydrater binder en del vann. Så man mister vekt, men ikke fett. Deretter er det en del som kutter karbohydrater uten at de pøser på med fett for å kompensere, og da vil de gjerne havne i kaloriunderskudd. De som derimot pøser på med fett, kan risikere å gå opp i fett. Det er kalorier inn vs kalorier ut som teller også ved lavkarbo. Mange spiser gjerne mer grønnsaker i stedet for ting med mye karbohydrater. Siden grønnsaker som regel har lite kalorier, langt mindre enn pasta og brød, vil man dermed kunne spise seg mett på langt mindre kalorier. Anonymkode: 8ab28...c8f Kutter du karbohydrater må man spise fett (uten å overdrive). Kroppen kan ikke kun leve av protein, det er direkte usunt. Anonymkode: 071d2...7f6
AnonymBruker Skrevet 31. oktober 2017 #7 Skrevet 31. oktober 2017 Alle går ikke ned i vekt av det. Jeg var i ketose, og gikk opp nøyaktig 400 g i vekt hver uke. Og kjenner noen andre som har opplevd det samme. Mens andre igjen bare raser ned i vekt. Så vi er alle forskjellige, og det som funker for en, funker nødvendigvis ikke for en annen. Anonymkode: 7e49e...f75 1
Holistic Skrevet 31. oktober 2017 #8 Skrevet 31. oktober 2017 (endret) Har drevet en del med sammenligning av dietter som lavkarbo, lav fett, DASH osv. med tanke på forskning som er gjort. Vil nevne at alt i alt er det ikke bevist at noen diett viser større vektnedgang enn andre. Litt forskjell i triglyserider og andre ting, men i det store og det hele, vektnedgang - nei. Du kan gå ned i vekt både med den ene og andre dietten, så lenge du inntar færre kalorier enn du forbrenner. Skal du ned i vekt, gjør det på en måte du trives med. Endret 1. november 2017 av Holistic 2
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå