Gå til innhold

Fryse ned mat med kokosmelk


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Har noen bokser med kokosmelk som går ut på dato straks. Tenkte derfor å lage noen retter som jeg kan putte i fryseren. Er alltid kjekt med ferdiglaget mat som man bare kan tine opp i en stresset hverdag. Så lurer jeg på om kanskje kokosmelken vil skille seg etter en tur i fryseren? Der pleier å gå fint med alt annet så lenge jeg tiner opp langsomt og i kjøleskap, men ble plutselig usikker på kokosmelk. Noen som har prøvd?

Anonymkode: 55591...4ac

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Kokosmelken holder seg best i boksen, regner med at det er hermetikkbokser. De tåler sikkert et år til i romtemperatur.

Endret av H80
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, H80 skrev:

Kokosmelken holder seg best i boksen, regner med at det er hermetikkbokser. De tåler sikkert et år til i romtemperatur.

Ha, det er hermetikk, men kokosmelk blir gjerne litt harsk i smaken når den går ut på dato. Vil gjerne vite om noen har erfaringer med å fryse retter med kokosmelk i. 

Anonymkode: 55591...4ac

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, AnonymBruker skrev:

Det funker helt fnt :)

Anonymkode: 3947e...2ad

Ok, så den skiller seg altså ikke eller blir merkelig i smaken?

Anonymkode: 55591...4ac

Lenke til kommentar
Del på andre sider

4 timer siden, AnonymBruker skrev:

Ok, så den skiller seg altså ikke eller blir merkelig i smaken?

Anonymkode: 55591...4ac

Jeg fryser retter med kokosmelk og synes resultatet blir helt greit. Det eneste du må passe på er å varme retten litt forsiktig (Altså ikke sette platen på fullt og la det fosskoke i flere minutter. Min kjære har nemlig prøvd det...) for å unngå at det skiller seg. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Hermetisk kokosmelk har lang holdbarhet. Den blir ikke plutselig harsk etter å ha "gått ut på dato", den holder seg i uker og måneder etter datoen som står på boksen, spesielt i norsk klima der vi gjerne har 18 grader i kjøkkenskapet i stedet for 26 som er vanlig andre steder i verden. Hvis noen har gått på en smell og kjøpt masse kokosmelk for ett eller to år siden, mer enn de kan bruke de neste par månedene, er det sikkert fornuftig å fryse det ned. For alle andre: ta det med ro, sett boksene i kjøleskapet og lag litt mer mat som inneholder kokosmelk den neste tiden.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...