himmeloghav Skrevet 14. oktober 2017 #1 Skrevet 14. oktober 2017 Jeg har lyst til å finne en oppskrift på glasur på sjokoladekake som ikke er så usunn. Noen som har et forslag? Den jeg bruker nå inneholder mye melis, og smørkrem er vel enda verre for den inneholder både mye melis og smør. Å smelte melkesjokolade kan være et alternativ. Flere tips?
stan Skrevet 14. oktober 2017 #2 Skrevet 14. oktober 2017 Antar du med sunn mener lite energi eller kalorier? Egentlig alle toppinger inneholder mye energi. Melis er egentlig en av de minst energirike. Det er mulig at gelé inneholder litt mindre energi. Men det er jo total mengde som er avgjørende. Så et tynt lag med melis er kanskje bedre enn et relativt tykt lag med gelé? Andre toppinger med sjokolade, smør eller nøtter vil ha mer energi, siden disse inneholder fett som har dobbelt så mye energi som karbohydrater. Jeg lagde en gang melis med gulrot, det ble ganske bra, men det var til en gulrotkake. Kanskje det beste er å ta den toppingen du liker best. Så kan du spare på energien når du ikke spiser kake.
BlendaSensitive Skrevet 14. oktober 2017 #3 Skrevet 14. oktober 2017 Spise mindre kake...? Tror kaka i seg selv er så kaloririk at glasuren ikke spiller sååå stor rolle. 2
AnonymBruker Skrevet 14. oktober 2017 #4 Skrevet 14. oktober 2017 9 minutter siden, stan skrev: Antar du med sunn mener lite energi eller kalorier? Egentlig alle toppinger inneholder mye energi. Melis er egentlig en av de minst energirike. Det er mulig at gelé inneholder litt mindre energi. Men det er jo total mengde som er avgjørende. Så et tynt lag med melis er kanskje bedre enn et relativt tykt lag med gelé? Andre toppinger med sjokolade, smør eller nøtter vil ha mer energi, siden disse inneholder fett som har dobbelt så mye energi som karbohydrater. Jeg lagde en gang melis med gulrot, det ble ganske bra, men det var til en gulrotkake. Kanskje det beste er å ta den toppingen du liker best. Så kan du spare på energien når du ikke spiser kake. Kanskje lage gele med zerosaft. Anonymkode: 95757...b4b
stan Skrevet 14. oktober 2017 #5 Skrevet 14. oktober 2017 1 time siden, AnonymBruker skrev: Kanskje lage gele med zerosaft. Anonymkode: 95757...b4b Det har jeg aldri hørt om. Men det bør jo gå. Men jeg vet ikke om det spiller så veldig stor rolle. Gelatin er jo for det meste protein, som har nesten samme energiinnhold som karbohydrater. Men proteiner fungerer jo som byggemateriale for kroppen, så det er jo kanskje positivt. Men pér vekt eller volum ferdig gelé, bør det være mindre energirikt enn melis. Igjen spørs det om mengden gelé vil bli såpass mye mer enn melis, så total energimengde likevel blir større. Men det går jo an å holde kontroll på. Litt usikker på hvilke smaker på gelén som vil passe med sjokoladekake? Appelsin? Kiwi? Kommer an på hvor mørk sjokoladekaken er.
strynejenta Skrevet 14. oktober 2017 #6 Skrevet 14. oktober 2017 Sunn sjokoladekake finnes ikke, bare la være å spise kake hvis du vil være sunn. 1
Salka Skrevet 14. oktober 2017 #7 Skrevet 14. oktober 2017 Smelt mørk kokesjokolade og så kan du eventuelt legge noen geletopper på? Er jo mye sukker i dem, men de er ikke så kaloririke tror jeg, ihvertfall ikke sammenliknet med smørkrem.
himmeloghav Skrevet 14. oktober 2017 Forfatter #8 Skrevet 14. oktober 2017 Ja, det blir slutt på å lage sjokoladekake fremover. Får halsbrann og hoste.
AnonymBruker Skrevet 14. oktober 2017 #9 Skrevet 14. oktober 2017 Varm opp kremfløte, smelt mørk sjokolade inn kremfløten, pisk sammen og legg på i et tynt lag. Også kjent som hva man pleier å gjøre på en skikkelig sjokoladekake. Anonymkode: 9ab79...035
AnonymBruker Skrevet 14. oktober 2017 #10 Skrevet 14. oktober 2017 Sjokoladekake er kaloririkt. Det blir nesten bare tull å lage f.eks. en gele av 9-sukker saft for å gjøre kaka "sunnere". Det beste er å lage kaken med den kremen/glasuren som passer kaka best. Og så heller spise et litt mindre stykke av en kake som er kaloririk og god. Anonymkode: d8ae6...92f 3
AnonymBruker Skrevet 14. oktober 2017 #11 Skrevet 14. oktober 2017 Mulig det går an å røre sammen en glasur av lettmargarin, kunstig søtning og kakao, men om det blir godt er en annen sak. 51 minutter siden, AnonymBruker skrev: Sjokoladekake er kaloririkt. Det blir nesten bare tull å lage f.eks. en gele av 9-sukker saft for å gjøre kaka "sunnere". Det beste er å lage kaken med den kremen/glasuren som passer kaka best. Og så heller spise et litt mindre stykke av en kake som er kaloririk og god. Anonymkode: d8ae6...92f Jeg holder egentlig en knapp på denne løsningen. Lag skikkelig kake, men spis mindre av den. Anonymkode: c3ff9...abe
Winry Skrevet 14. oktober 2017 #12 Skrevet 14. oktober 2017 Philadelphia light med kakao og melis, eller vaniljekesam med kakao og melis
happiest Skrevet 16. oktober 2017 #13 Skrevet 16. oktober 2017 Hva med å legge bær på og strø over melis som pynt? Evt bittelitt glassur under bærene for å holde de på plass.
Dristu Skrevet 16. oktober 2017 #14 Skrevet 16. oktober 2017 Du kan alltids piske sammen cottage cheese, kakaopulver, sukrin gold og vaniljepulver, smøre på kaken og toppe med bær. Helt grei, og relativt godt (selv om vanlig sjokoladekrem er noen hakk bedre..).
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå