AnonymBruker Skrevet 14. oktober 2017 #1 Del Skrevet 14. oktober 2017 Jeg skal snart ha oppkjøring og bor i Oslo!har ikke bestemt meg for om jeg skal velge Risløkka, Billingstad, Drøbak eller Lillestrøm! Vil gjerne høre litt om andre sine erfaringer. Hva er forskjellen på stedene? Har hørt det mye vanskeligere på Billingstad og Risløkka enn Drøbak og Lillestrøm? Er det riktig? Anonymkode: 18b59...cbf Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
ajarRun Skrevet 14. oktober 2017 #2 Del Skrevet 14. oktober 2017 Hvis du kan kjøre bil skal det ikke ha noe å si. Dess mindre sted du velger, dess mindre trafikk og dess mindre situasjoner må du løse. Jeg vil også tro tidspunktet har mer å si enn stasjonen, men det føres dessverre ikke statistikk på det. I tillegg vil jeg tro det kan være en fordel å være kjent, hvor har du kjørt før? Strykstatistikken sier at Oslo er verst (44% stryk) og at Finnmark er best (14% stryk), men der tror jeg det er en del demografi som spiller inn. Jeg vet at personer som ikke er fra Norge stryker oftere, personer som ikke kan øvelseskjøre selv stryker oftere, og personer med begrenset økonomi stryker oftere. Disse gruppene overlapper også en del. Å kjøre i et trafikkmiljø du ikke er vant til er et problem. Hvis du kjører like aggressivt som i Oslo i Alta vil du stryke der, kjører du som i Alta i Oslo vil du stryke der. Det er en fordel å kjøre i et miljø likt det du har kjørt i før. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hollie Skrevet 14. oktober 2017 #3 Del Skrevet 14. oktober 2017 52 minutter siden, abrasiveRefraction skrev: Hvis du kan kjøre bil skal det ikke ha noe å si. Dess mindre sted du velger, dess mindre trafikk og dess mindre situasjoner må du løse. Jeg vil også tro tidspunktet har mer å si enn stasjonen, men det føres dessverre ikke statistikk på det. I tillegg vil jeg tro det kan være en fordel å være kjent, hvor har du kjørt før? Strykstatistikken sier at Oslo er verst (44% stryk) og at Finnmark er best (14% stryk), men der tror jeg det er en del demografi som spiller inn. Jeg vet at personer som ikke er fra Norge stryker oftere, personer som ikke kan øvelseskjøre selv stryker oftere, og personer med begrenset økonomi stryker oftere. Disse gruppene overlapper også en del. Å kjøre i et trafikkmiljø du ikke er vant til er et problem. Hvis du kjører like aggressivt som i Oslo i Alta vil du stryke der, kjører du som i Alta i Oslo vil du stryke der. Det er en fordel å kjøre i et miljø likt det du har kjørt i før. Hva har tidspunkt å si? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
ajarRun Skrevet 14. oktober 2017 #4 Del Skrevet 14. oktober 2017 22 minutter siden, Hollie skrev: Hva har tidspunkt å si? Veldig forskjellig trafikk på de forskjellige klokkeslettene. Jeg bruker å anbefale en av de første to oppkjørigene her, da er trafikken best egnet for å vise hvor bra man kjører. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hollie Skrevet 14. oktober 2017 #5 Del Skrevet 14. oktober 2017 19 minutter siden, abrasiveRefraction skrev: Veldig forskjellig trafikk på de forskjellige klokkeslettene. Jeg bruker å anbefale en av de første to oppkjørigene her, da er trafikken best egnet for å vise hvor bra man kjører. 8.10 eller 9.30? Er mer trafikk da, er det ikke enklere med mindre trafikk? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
ajarRun Skrevet 14. oktober 2017 #6 Del Skrevet 14. oktober 2017 46 minutter siden, Hollie skrev: 8.10 eller 9.30? Er mer trafikk da, er det ikke enklere med mindre trafikk? Kommer litt an på hvor du kjører hen. Sørpå har du nok trafikk uansett. Men pendlertrafikk er ikke ille trafikk. Det tvinger deg til å kjøre i fartsgrensen og du får vist hva du er god til. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 14. oktober 2017 #7 Del Skrevet 14. oktober 2017 2 hours ago, AnonymBruker said: Jeg skal snart ha oppkjøring og bor i Oslo!har ikke bestemt meg for om jeg skal velge Risløkka, Billingstad, Drøbak eller Lillestrøm! Vil gjerne høre litt om andre sine erfaringer. Hva er forskjellen på stedene? Har hørt det mye vanskeligere på Billingstad og Risløkka enn Drøbak og Lillestrøm? Er det riktig? Anonymkode: 18b59...cbf Hva er dine svake sider? I Oslo er det mye trafikk store deler av døgnet nå. Om du ikke er kjent rundt noen av de nevnte stedene, tror jeg at Drøbak kan være best, uten at jeg er kjent der. Bruk maps.google.no, og se om du får en slags oversikt. Der kan du jo også "gå inn på gateplan", for å se hvordan en rundkjøring eller en påkjøringsvei ser ut i virkeligheten. Ideelt sett bør du først prøve å bli litt kjent via maps.google.no, og så kjøre i området der noen timer, med spesielt fokus på det som eventuelt kan være vanskelig. Skal du kjøre fra Risløkka, er du i alle fall prisgitt sensors humør på oppkjøringsdagen. Det er ikke veldig vrient å legge en løype hvor du er bortimot garantert å gjøre feil du kan strykes på. Det samme gjelder nok Billingstad. Anonymkode: f83e6...a49 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
ajarRun Skrevet 14. oktober 2017 #8 Del Skrevet 14. oktober 2017 37 minutter siden, AnonymBruker skrev: Hva er dine svake sider? I Oslo er det mye trafikk store deler av døgnet nå. Om du ikke er kjent rundt noen av de nevnte stedene, tror jeg at Drøbak kan være best, uten at jeg er kjent der. Bruk maps.google.no, og se om du får en slags oversikt. Der kan du jo også "gå inn på gateplan", for å se hvordan en rundkjøring eller en påkjøringsvei ser ut i virkeligheten. Ideelt sett bør du først prøve å bli litt kjent via maps.google.no, og så kjøre i området der noen timer, med spesielt fokus på det som eventuelt kan være vanskelig. Skal du kjøre fra Risløkka, er du i alle fall prisgitt sensors humør på oppkjøringsdagen. Det er ikke veldig vrient å legge en løype hvor du er bortimot garantert å gjøre feil du kan strykes på. Det samme gjelder nok Billingstad. Anonymkode: f83e6...a49 Legge løype? Løypene er forhåndbestemt. Disse står i et hefte på noen klasser og er på nettbrett for bil. Nettbrettet velger sikkerhetskontroll, nettbrettet velger ruten og forteller når han skal fortelle hvor du skal. Sensor kan ikke bare be deg kjøre hvor dem selv vil. Løypene er nøye planlagt for å få med nok utfordringer. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
T-Rex Skrevet 14. oktober 2017 #9 Del Skrevet 14. oktober 2017 (endret) 2 minutes ago, abrasiveRefraction said: Legge løype? Løypene er forhåndbestemt. Disse står i et hefte på noen klasser og er på nettbrett for bil. Nettbrettet velger sikkerhetskontroll, nettbrettet velger ruten og forteller når han skal fortelle hvor du skal. Sensor kan ikke bare be deg kjøre hvor dem selv vil. Løypene er nøye planlagt for å få med nok utfordringer. Tuller du nå, eller har dagens unge (eller eldre, for den del) virkelig den fordelen at de har forutbestemte løyper/traseer/ruter de skal kjøre på oppkjøringsdagen? Endret 14. oktober 2017 av T-Rex Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
ajarRun Skrevet 14. oktober 2017 #10 Del Skrevet 14. oktober 2017 Akkurat nå, T-Rex skrev: Tuller du nå, eller har dagens unge (eller eldre, for den del) virkelig den fordelen at de har forutbestemte løyper de skal kjøre på oppkjøringsdagen? Det har de. Her var det bare tre løyper i en periode. Nå er det flere. Men det er ingen problem å kjøre innom alle stedene oppkjøringen kan skje i løpet av opplæringen. Når det bare var tre hendte det jo regelmessig at jeg kjørte oppkjøringsruten som oppvarmingstime. Men det hjelper ikke å vite ruten hvis du ikke kan kjøre. I Oslo har de betraktelig flere løyper da, så der er det verre å vise eleven alt. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
T-Rex Skrevet 14. oktober 2017 #11 Del Skrevet 14. oktober 2017 1 minute ago, abrasiveRefraction said: Det har de. Dæffern. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
VolvoV70 Skrevet 24. oktober 2017 #12 Del Skrevet 24. oktober 2017 Får man selv velge hvilket sted man vil kjøre? Trodde sensor bestemte dette? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Påkrevd Skrevet 25. oktober 2017 #13 Del Skrevet 25. oktober 2017 På 10/14/2017 den 14.33, abrasiveRefraction skrev: Legge løype? Løypene er forhåndbestemt. Disse står i et hefte på noen klasser og er på nettbrett for bil. Nettbrettet velger sikkerhetskontroll, nettbrettet velger ruten og forteller når han skal fortelle hvor du skal. Sensor kan ikke bare be deg kjøre hvor dem selv vil. Løypene er nøye planlagt for å få med nok utfordringer. Hvis det er sånn, så må det uansett være muligheter for avvik fra rutene. Veier kan bli stengt, i byer (spesielt Oslo) kan man fort befinne seg i en sneglekø som kan spise opp hele oppkjøringstiden. Da må man finne på noe annet for å komme gjennom de punktene som trengs. Det skjer også sikkert stadig vekk at elever tar feil avkjøringer osv, og da må plutselig ny rute beregnes. Det kan nok stemme at man har noen forhåndsbestemte ruter som utgangspunkt, men de er neppe hugget i stein. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
ajarRun Skrevet 25. oktober 2017 #14 Del Skrevet 25. oktober 2017 6 timer siden, Påkrevd skrev: Hvis det er sånn, så må det uansett være muligheter for avvik fra rutene. Veier kan bli stengt, i byer (spesielt Oslo) kan man fort befinne seg i en sneglekø som kan spise opp hele oppkjøringstiden. Da må man finne på noe annet for å komme gjennom de punktene som trengs. Det skjer også sikkert stadig vekk at elever tar feil avkjøringer osv, og da må plutselig ny rute beregnes. Det kan nok stemme at man har noen forhåndsbestemte ruter som utgangspunkt, men de er neppe hugget i stein. Selvsagt kan de fravike rutene, men de må ha en grunn til det. De kan ikke bare stå opp om morgenen og bestemme seg for å kjøre en jævlig rute siden de er i dårlig humør. Så vidt jeg har forstått må de begrunne avvik fra ruten i etterkant. Blandt annet gjør de det ved et sted der stedsnavnet er vanskelig for utenlandske førkerkortkandidater å oppfatte. Eller hvis det er noe annet som hindrer kjøring dit de skal. Veiarbeid og stengte veier er overraskende nok noe Statens Vegvesen har oversikt over. Noen ganger mangler kommunikasjon men da deaktiverer de den ruten til veien er åpen igjen. Elever kjører ofte feil, da er vanlig praksis at sensor får dem til å snu for å komme tilbake til ruten (der dette er mulig selvsagt, det er mye vanskeligere i storbyer enn småbyer). Jeg vil anta ruter kan stenges for spesifikke tidspunkt, slik at rush ikke ødelegger. I tillegg er rutene der man opplever mye kø kortere og de unngår områder der det er mye kø. Det er satt av god tid til oppkjøringen slik at kø eller somling ikke fører til at noen ikke får kjørt opp. Vi setter av 90 minutter til en førerprøve, men det er ytterst sjeldent de varer lengre enn en time (raskeste jeg husker var vel på rett over 30 minutter). Det er også vanlig at rutene har valgfrie elementer, spesielt knyttet til rygging. På BE feks vil man få en annen ryggeoppgave dersom rampen som vanligvis brukes er opptatt. På B vil man bli bedt om å snu ved hjelp av rygging dersom parkeringen ikke tilfredstillende demonsterer at man kan rygge (så de som rygger bedre slipper å kjøre inn en sidevei og snu ved hjelp av rygging). Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
T-Rex Skrevet 25. oktober 2017 #15 Del Skrevet 25. oktober 2017 3 minutes ago, abrasiveRefraction said: Selvsagt kan de fravike rutene, men de må ha en grunn til det. De kan ikke bare stå opp om morgenen og bestemme seg for å kjøre en jævlig rute siden de er i dårlig humør. Og der forsvant min grunn til å eventuelt skulle omskolere meg til trafikklærer/-sensor. 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
H80 Skrevet 30. oktober 2017 #16 Del Skrevet 30. oktober 2017 On 10/25/2017 at 10:16 PM, abrasiveRefraction said: De kan ikke bare stå opp om morgenen og bestemme seg for å kjøre en jævlig rute siden de er i dårlig humør. Hvorfor ikke? Kandidatene må da forventes å kunne kjøre hvor som helst på offentlig vei etter bestått oppkjøring, eller? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
ajarRun Skrevet 31. oktober 2017 #17 Del Skrevet 31. oktober 2017 22 timer siden, H80 skrev: Hvorfor ikke? Kandidatene må da forventes å kunne kjøre hvor som helst på offentlig vei etter bestått oppkjøring, eller? Grunnen til at sensor ikke bare kan dikte opp en rute på rappen er jo å sikre likebehandling. VI har dessverre ikke noen ordning for å sørge for at det ikke er habilitetskonflikter. At man kjører standariserte ruter er et viktig prinsipp. En førerkortkandidat er ikke spesielt god å kjøre. Minstekravene er minimale. Jeg ville aldri latt en person som nettopp fikk lappen og som så vidt klarte å bestå kjøre meg noen plass (kanskje i lave hastigheter). Når man er ferdig og har fått førerkortet skal man kjenne egne begrensninger. Man er ikke en god sjåfør, men man har et minimum av forståelse for både trafikk og for å føre et kjøretøy. En 18 åring med dagsferskt førerkort kan absolutt ikke kjøre i alle situasjoner på alle tidspunkt. De er OK sjåfører men de mangler erfaring og kunnskap. Dette blir til dels kompensert med opplæring, men ikke helt. Jeg ville aldri sent en person med ferskt førerkort ut i trafikkforhold som jeg selv vet jeg behersker. Optimalt sett skulle selvsagt alle med førerkort være gode sjåfører men dette er dessverre ikke tilfellet. Elevene har begrenset tid og penger. JEg skulle gjerne brukt to år og 200 timer på hver elev, men det er ikke realistisk. Etter 30-40 timer er man ikke god nok til alle trafikkforhold, eller alle situasjoner. Et førerkort er bare et bevis på at mane r god NOK til å fortsette å øve på egenhånd (uten å være til uakseptabel stor fare eller ulempe for andre eller miljøet). Det er et bevis på at trafikklærer og sensor stoler på at man kan vurdere når man selv kan kjøre. Alle trinnene er basert på selvkritkk og å kunne vurdere seg selv. Allerede i grunnkurset snakker vi om menneskers begresninger. Jeg tror absolutt man kan være en god sjåfør selv om man ikke kan kjøre over alt. Jeg har slektninger som absolutt ikke kan kjøre i Oslo, men de vet de ikke kan det og de vil ikke gjøre det. Å være en god sjåfør handler ikke om å takle alle mulige situasjoner, men om å vite hvilken situasjoner man takler og unngå situasjoner man ikke behersker. Egne begresninger er alt man trenger å kjenne. Kan du ikke lukeparkere gjør du det ikke, er du ubrukelig i bykjøring unngår du det. Moren min kjører ikke på motorveier, det er fornuftig, hun kjenner sine begresninger. Jeg er helt sikker på at mange som består oppkjøringen i Alta ikke kan bestå den i Oslo. Trafikkulturen er forskjellig, trafikkmiljøet er forskjellig. Det tar tidå venne seg til. En reflektert og fornuftig person klarer dette, og vil unngå de verste stedene og tidspunktene. Men det er ikke nødvendigvis ille. Så lenge man tar lappen der man planlegger å kjøre spiller det ingen rolle. Etter noen år med kjøring blir alle bedre. HVer enste time med øvelse gjør deg bedre, når noen har lappen kjører de flere hundre timer i året. Du klare ikke det med trafikkskole eller øvelseskjøring. 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 9. desember 2018 #18 Del Skrevet 9. desember 2018 @T-Rex Nå er det over 30 ruter som byttes hele tiden, du får ikke vite de før du setter deg i bilen. Så det er umulig å vite ruten på forhånd nå til dags. Anonymkode: e86d5...970 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå