Gjest Anonymous Skrevet 21. januar 2005 #1 Skrevet 21. januar 2005 Har noen en god oppskrift på greske poteter? Som passer til Stiffado?
LilleBille Skrevet 21. januar 2005 #2 Skrevet 21. januar 2005 Disse råstekte potetene egner seg spesielt godt til retter av lam eller de kan brukes alene. Lammekoteletter, Keftedes og annet kan stekes sammen med potetene. Sammen avgir de en enda bedre smak. 1 - 1 1/2 kg poteter litt under 1 dl olivenolje saften av en liten sitron tørket timian eller basilikum 2-3 ss smør nykvernet pepper og salt Tilberedningstid 10-15 minutter + ca 1 time i ovnen på 225 grader. Varm stekeovnen til 225 grader. Skrell og del potetene i 8 -12 båter. Legg potetene i en ildfast form eller langpanne. Dynk potetene med olje og sitronsaft og strø over med timian eller basilikum (eller en blanding av begge etter eget ønske), pepper og salt. ... Stiffado er bare knallgodt
LilleBille Skrevet 21. januar 2005 #3 Skrevet 21. januar 2005 Stifado serveres gjerne med: Heftig potetmos med hvitløk: Til 4 personer trenger du: 1 kg poteter 2 hele hvitløk 1/2 ts tørr sennep 1/2 ts malt muskat 2-3 dl melk (eventuelt bytt ut 1 dl med fløte, nam) 50-75 g smør Salt og pepper Tilberedningstid ca 30 minutter Skrell og kok potetene i terninger. Rens hvitløken og gi den et raskt oppkok. La den deretter dampe i smør på svak varme i 20-25 minutter eller til de blir møre. Mos potetene og tilsett hvitløken som du har moset gjennom en sikt eller kjørt i hurtigmikser til en purre. Tilsett muskat og sennep og spe med melk (fløte). Smak til med salt og pepper.
Arkana Skrevet 21. januar 2005 #4 Skrevet 21. januar 2005 Til stiffado pleier jeg vanligvis bare å råsteke poteter med hakket hvitløk og revet sitronskall, eller en god hjemmelaget potetmos. Men disse er veldig gode til, og litt mer spesielt. Greskbakte poteter (4 pers.) 4 bakepoteter 200 g fetaost 1½ dl kesam ½ dl crème fraîche eller rømme 2-3 ss rød pesto eller moste soltørkede tomater 10 svarte oliven i skiver 2 s hakket basilikum Bak potetene ved 200 grader i 50-60 minutter. Del i to på langs og grav ut innmaten. Smuldre fetaosten og bland med kesan, crème fraîche og pesto. Rør sammen med poteter, oliven og basilikum. Smak til med salt og pepper og fyll i potetene igjen. Stekes ved 200 grader i 10 minutter.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå