søndagsengel? Skrevet 21. januar 2005 #1 Skrevet 21. januar 2005 Er det noen som har oppskrift på kokosboller/negerboller? Altså sånne med hvitt skum inni og sjokoladetrekk, evt. med kokos.
Gjest 1111 Skrevet 21. januar 2005 #2 Skrevet 21. januar 2005 Kokosboller 4 eggehviter 4 dl sukker 6 plater gelatin 100 g sjokolade 50 g delfiafett 1-2 dl kokos Visp eggehvitene stive og dryss i litt og litt sukker under vispingen. La gelatinen ligge i bløt i kaldt vann i min. 5 minutter før du smelter den i litt vann. Tilsett den oppløste gelatinen i en stråle mens du pisker. Visp videre i ca. 5 min. Bruk en sprøytepose og sprøyt ut små boller, eller lag små boller ved hjelp av to skjeer. Settes på en bakeplate med bakepair. La de stivne før du smelter sjokolade og delfiafett over vannbad. Dypp bollene i sjokolade, deretter i kokos. Ønsker du heller en kake fremfor små boller heller du hele massen i en kakeform!
søndagsengel? Skrevet 21. januar 2005 Forfatter #3 Skrevet 21. januar 2005 Tusen takk! Hvor mange boller gir den ca? Og vet du hvor lenge de holder seg i kjøleskap?
ashera Skrevet 21. januar 2005 #4 Skrevet 21. januar 2005 Snadder... første gang jeg smakte sånn kake var i forøvrig fjortisbursdagen til tremenningen min. Hun hadde hatt i alt for mye gelatin, så kaka virket som den reneste gummitrampoline. jeg mista stykket mitt fra kaakspada og ned på gulvet, og det SPRATT! Vi bare lo og lo og fikk ikke ned en bit. Det hører med til historien at ti år senere sitter dama med svennebrev i kokkefaget, med høyeste karakter og utdannet ved en av Oslos beste restauranter. Hennes petit fours er en drøm. Så det går framover i livet og verden. ps. Senere varianter av kaka har vært gode, altså.
Mettan Skrevet 5. april 2006 #5 Skrevet 5. april 2006 Jeg har også opplevd at kaken blir for hard (eller mer a la trampoline) neste alle ganger jeg har smakt den, har lyst til å prøve å lage selv, noen som har gode tips på hvordan jeg skal få den gode, kremete konsistensen??
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå