Gå til innhold

Hvor har de gluten?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Lurer altså på hvor man får kjøpt gluten. Hvis det går an i det hele tatt da, har spurt på flere butikker, men ingen vet noen ting.

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Gluten er et stoff man finner i svært mange korn og mel-typer, så kjøp brød eller mel av hvete, bygg, hirse osv. 

Så får du gluten. 

Mel av mais og ris er glutenfritt. 

Jeg tror du skal slite med å kjøpe to hekto aspartam også. 

Anonymkode: d3e4a...51f

  • Liker 7
Skrevet

Hvis du tar en bolle med vann og tar oppi hvetemel (sånn at det er mye vann i forhold til mel) og knar helt til det blir en hard klump så er det gluten. Jeg forstår uansett ikke hva du skal med det. 

Anonymkode: 82c64...a95

  • Liker 1
Skrevet

Kjøp en pose hvetemel

Anonymkode: 88442...cb9

  • Liker 1
Skrevet
13 minutter siden, Undermann skrev:

Lurer altså på hvor man får kjøpt gluten. Hvis det går an i det hele tatt da, har spurt på flere butikker, men ingen vet noen ting.

Hva skal du med gluten? Gluten er bindemiddelet i mange meltyper. Glutenforsterkere finnes og brukes av bakerier til å få ekstra "hold" i deigen. Hva det heter på fagspråket aner ikke jeg.

Anonymkode: 779ad...6dd

  • Liker 2
Skrevet (endret)

Det er en brødoppskrift der det skal være 18 g gluten.

His published recipe is below.  Here is a conversion chart for those unfamiliar with metric measurements.

INGREDIENTS

400g biga acida (sourdough)

12g yeast

18g gluten

24g salt

532g water

405g spelt flour

405g wholemeal flour

 

Endret av Undermann
  • Liker 1
Skrevet
4 minutes ago, Undermann said:

Det er en brødoppskrift der det skal være 18 g gluten.

His published recipe is below.  Here is a conversion chart for those unfamiliar with metric measurements.

INGREDIENTS

400g biga acida (sourdough)

12g yeast

18g gluten

24g salt

532g water

405g spelt flour

405g wholemeal flour

 

Jeg foreslår at du finner en annen og bedre oppskrift. :)

  • Liker 3
Skrevet

Hæ?

Anonymkode: c5c7a...a7e

Skrevet
20 minutter siden, Undermann skrev:

Det er en brødoppskrift der det skal være 18 g gluten.

His published recipe is below.  Here is a conversion chart for those unfamiliar with metric measurements.

INGREDIENTS

400g biga acida (sourdough)

12g yeast

18g gluten

24g salt

532g water

405g spelt flour

405g wholemeal flour

 

Det finnes da tusenvis av brødoppskrifter, så forstår ikke hvorfor du må bruke akkurat denne. Er da mange på norsk.. 

Anonymkode: 82c64...a95

  • Liker 2
Skrevet

De hadde funnet et brød i fra år 79. Dette skal være oppskriften på det.
Vi var interessert hvordan det smaker og vil lage det.

Skrevet
2 minutter siden, Undermann skrev:

De hadde funnet et brød i fra år 79. Dette skal være oppskriften på det.
Vi var interessert hvordan det smaker og vil lage det.

Er du sikker på at det er oppskriften og ikke næringsinnhold? 

Anonymkode: d3e4a...51f

  • Liker 4
Skrevet

Vet ikke . Link. Hva tror du da?

Skrevet

Prøv helsekost-butikker, flere av dem har glutenmel. 

  • Liker 4
Skrevet

Det enkleste er kanskje denne: http://www.morshjemmebakte.no/Produkter/Bakehjelpemidler/Ferskere-bakst

Du kan komme like langt med å bare bytte ut spelt med vanlig hvetemel. Grunnen til ekstra gluten er antageligvis at spelt ikke gir sterkt nok glutennettverk. I tillegg så eltes deigen ganske lite, så jeg mistenker at ekstra gluten i denne er en slags snarvei, og lagt til for at det ferdige resultatet skal minne mer om de brødene vi spiser i dag. I det hele tatt så tror jeg ikke at dette brødet er verd innsatsen fordi det ser ut til at det får alt for kort tid til å utvikle smak. 

  • Liker 1
Skrevet
1 hour ago, AnonymBruker said:

Kjøp en pose hvetemel

Anonymkode: 88442...cb9

Det er 9-10 ganger mer protein i glutenmel av hvete enn i vanlig hvetemel.

Anonymkode: 87fb5...f6e

Skrevet

De selger glutenmel på helsekosten :) eller du kan skylle en hvetedeig i vann til det bare er gluten igjen. Du kan lage proteinrik vegetarmat av det 

Anonymkode: e46b9...7a4

Skrevet
5 hours ago, AnonymBruker said:

Det er 9-10 ganger mer protein i glutenmel av hvete enn i vanlig hvetemel.

Anonymkode: 87fb5...f6e

Hmm...hæ? :klo:

Skrevet (endret)

Jeg har lett etter dette selv da jeg har hatt lyst til å lage Seitan. Jeg har lett i "innvandrerbutikker" uten å ha funnet det ennå. Det kan hete på pakken for eksempel "wheat protein", "seitan flour" eller "wheat gluten", men "glutionous rice flour" går ikke til mitt formål.

Første sted jeg ville lett er steder med importvarer fra Asia, da dett er vanlig for å lage vegetariske retter i India.

Endret av Cavia

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...