Undermann Skrevet 7. oktober 2017 #1 Skrevet 7. oktober 2017 Lurer altså på hvor man får kjøpt gluten. Hvis det går an i det hele tatt da, har spurt på flere butikker, men ingen vet noen ting.
AnonymBruker Skrevet 7. oktober 2017 #2 Skrevet 7. oktober 2017 Gluten er et stoff man finner i svært mange korn og mel-typer, så kjøp brød eller mel av hvete, bygg, hirse osv. Så får du gluten. Mel av mais og ris er glutenfritt. Jeg tror du skal slite med å kjøpe to hekto aspartam også. Anonymkode: d3e4a...51f 7
AnonymBruker Skrevet 7. oktober 2017 #3 Skrevet 7. oktober 2017 Hvis du tar en bolle med vann og tar oppi hvetemel (sånn at det er mye vann i forhold til mel) og knar helt til det blir en hard klump så er det gluten. Jeg forstår uansett ikke hva du skal med det. Anonymkode: 82c64...a95 1
AnonymBruker Skrevet 7. oktober 2017 #4 Skrevet 7. oktober 2017 Kjøp en pose hvetemel Anonymkode: 88442...cb9 1
AnonymBruker Skrevet 7. oktober 2017 #5 Skrevet 7. oktober 2017 13 minutter siden, Undermann skrev: Lurer altså på hvor man får kjøpt gluten. Hvis det går an i det hele tatt da, har spurt på flere butikker, men ingen vet noen ting. Hva skal du med gluten? Gluten er bindemiddelet i mange meltyper. Glutenforsterkere finnes og brukes av bakerier til å få ekstra "hold" i deigen. Hva det heter på fagspråket aner ikke jeg. Anonymkode: 779ad...6dd 2
Undermann Skrevet 7. oktober 2017 Forfatter #6 Skrevet 7. oktober 2017 (endret) Det er en brødoppskrift der det skal være 18 g gluten. His published recipe is below. Here is a conversion chart for those unfamiliar with metric measurements. INGREDIENTS 400g biga acida (sourdough) 12g yeast 18g gluten 24g salt 532g water 405g spelt flour 405g wholemeal flour Endret 7. oktober 2017 av Undermann 1
T-Rex Skrevet 7. oktober 2017 #7 Skrevet 7. oktober 2017 4 minutes ago, Undermann said: Det er en brødoppskrift der det skal være 18 g gluten. His published recipe is below. Here is a conversion chart for those unfamiliar with metric measurements. INGREDIENTS 400g biga acida (sourdough) 12g yeast 18g gluten 24g salt 532g water 405g spelt flour 405g wholemeal flour Jeg foreslår at du finner en annen og bedre oppskrift. 3
AnonymBruker Skrevet 7. oktober 2017 #9 Skrevet 7. oktober 2017 20 minutter siden, Undermann skrev: Det er en brødoppskrift der det skal være 18 g gluten. His published recipe is below. Here is a conversion chart for those unfamiliar with metric measurements. INGREDIENTS 400g biga acida (sourdough) 12g yeast 18g gluten 24g salt 532g water 405g spelt flour 405g wholemeal flour Det finnes da tusenvis av brødoppskrifter, så forstår ikke hvorfor du må bruke akkurat denne. Er da mange på norsk.. Anonymkode: 82c64...a95 2
Undermann Skrevet 7. oktober 2017 Forfatter #10 Skrevet 7. oktober 2017 De hadde funnet et brød i fra år 79. Dette skal være oppskriften på det. Vi var interessert hvordan det smaker og vil lage det.
AnonymBruker Skrevet 7. oktober 2017 #11 Skrevet 7. oktober 2017 2 minutter siden, Undermann skrev: De hadde funnet et brød i fra år 79. Dette skal være oppskriften på det. Vi var interessert hvordan det smaker og vil lage det. Er du sikker på at det er oppskriften og ikke næringsinnhold? Anonymkode: d3e4a...51f 4
Undermann Skrevet 7. oktober 2017 Forfatter #12 Skrevet 7. oktober 2017 Vet ikke . Link. Hva tror du da?
_popcorn_ Skrevet 7. oktober 2017 #13 Skrevet 7. oktober 2017 Prøv helsekost-butikker, flere av dem har glutenmel. 4
Zzyzx Skrevet 7. oktober 2017 #14 Skrevet 7. oktober 2017 Det enkleste er kanskje denne: http://www.morshjemmebakte.no/Produkter/Bakehjelpemidler/Ferskere-bakst Du kan komme like langt med å bare bytte ut spelt med vanlig hvetemel. Grunnen til ekstra gluten er antageligvis at spelt ikke gir sterkt nok glutennettverk. I tillegg så eltes deigen ganske lite, så jeg mistenker at ekstra gluten i denne er en slags snarvei, og lagt til for at det ferdige resultatet skal minne mer om de brødene vi spiser i dag. I det hele tatt så tror jeg ikke at dette brødet er verd innsatsen fordi det ser ut til at det får alt for kort tid til å utvikle smak. 1
AnonymBruker Skrevet 7. oktober 2017 #15 Skrevet 7. oktober 2017 1 hour ago, AnonymBruker said: Kjøp en pose hvetemel Anonymkode: 88442...cb9 Det er 9-10 ganger mer protein i glutenmel av hvete enn i vanlig hvetemel. Anonymkode: 87fb5...f6e
AnonymBruker Skrevet 7. oktober 2017 #16 Skrevet 7. oktober 2017 De selger glutenmel på helsekosten eller du kan skylle en hvetedeig i vann til det bare er gluten igjen. Du kan lage proteinrik vegetarmat av det Anonymkode: e46b9...7a4
AnonymBruker Skrevet 7. oktober 2017 #17 Skrevet 7. oktober 2017 6 hours ago, AnonymBruker said: Jeg tror du skal slite med å kjøpe to hekto aspartam også. Anonymkode: d3e4a...51f Slett ikke: http://www.ebay.com/itm/NuSci-Aspartame-Pure-Powder-500g-1-1lb-17-6oz-Low-Calorie-Sweetener-/331335481374?hash=item4d2522381e:g:E0cAAOxyedRTdme7 Anonymkode: 0fcb2...dfa 1
AnonymBruker Skrevet 7. oktober 2017 #18 Skrevet 7. oktober 2017 Her kan du kjøpe glutenpulver: http://www.ebay.com/itm/Vital-Wheat-Gluten-500g-/172329892942?epid=653093133&hash=item281fa97c4e:g:ScMAAOSwK6RZNtUF Anonymkode: 0fcb2...dfa
Millimani Skrevet 7. oktober 2017 #19 Skrevet 7. oktober 2017 5 hours ago, AnonymBruker said: Det er 9-10 ganger mer protein i glutenmel av hvete enn i vanlig hvetemel. Anonymkode: 87fb5...f6e Hmm...hæ?
Cavia Skrevet 7. oktober 2017 #20 Skrevet 7. oktober 2017 (endret) Jeg har lett etter dette selv da jeg har hatt lyst til å lage Seitan. Jeg har lett i "innvandrerbutikker" uten å ha funnet det ennå. Det kan hete på pakken for eksempel "wheat protein", "seitan flour" eller "wheat gluten", men "glutionous rice flour" går ikke til mitt formål. Første sted jeg ville lett er steder med importvarer fra Asia, da dett er vanlig for å lage vegetariske retter i India. Endret 7. oktober 2017 av Cavia
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå