AnonymBruker Skrevet 30. september 2017 #1 Skrevet 30. september 2017 Her lager vi ofte rødvinsgryte, men trenger litt nye ideer. Gjerne noe med lam eller laks! Anonymkode: 94284...390
AnonymBruker Skrevet 30. september 2017 #2 Skrevet 30. september 2017 Go to gjestemiddag? For et merkelig uttrykk. Anonymkode: 425c3...2c3 4
AnonymBruker Skrevet 30. september 2017 #3 Skrevet 30. september 2017 Beklager, jeg kommer fra et engelskspråklig land og visste ikke helt hvordan jeg skulle oversette det. Men mener altså hva du pleier å lage. Anonymkode: 94284...390 1
Leo Skrevet 30. september 2017 #4 Skrevet 30. september 2017 Fårikål med en vri. Dvs. jeg tilsetter litt sambal oelek og hvitløk. Det gjør underverker for både farge og smak! (Selv om det nok er som å banne i kirken for noen... ). Kan utmerket godt serveres med ris eller bulgur for de som foretrekker det fremfor de tradisjonelle kokte potetene.
AnonymBruker Skrevet 30. september 2017 #5 Skrevet 30. september 2017 1 minutt siden, AnonymBruker skrev: Beklager, jeg kommer fra et engelskspråklig land og visste ikke helt hvordan jeg skulle oversette det. Men mener altså hva du pleier å lage. Anonymkode: 94284...390 Jeg vil tro det er fullt forståelig for de fleste som har vært eksponert for litt engelsk (og ikke har vondt i viljen). Jeg har ingen enkelt rett som er standard, men langkokte kjøttretter med diverse rotgrønnsaker og vin eller øl i gryta slår aldri feil. Eller reinskav med sopp og løk i en fløte/rømmesaus smaksatt med einerbær og litt geitost. Hjemmelaget potetmos passer ofte godt til "sausete" høstmiddager. Anonymkode: 34ebb...0c3 6
NewInTown Skrevet 30. september 2017 #6 Skrevet 30. september 2017 Elggryte med grov potetmos. Gjerne noe med multebær til dessert. Lapskaus. Kanskje ikke så fancy, men veldig godt. Blir også bedre om man har laget flatbrødet selv. 1
AnonymBruker Skrevet 30. september 2017 #7 Skrevet 30. september 2017 Hjortesteik så klart Med fersk rosmarin, oregano, stekte kantareller/gullerøtter, asparges og potet/sellerirot mos. Og med viltsaus over det hele Anonymkode: 07d44...7e6 1
AnonymBruker Skrevet 30. september 2017 #8 Skrevet 30. september 2017 47 minutter siden, AnonymBruker skrev: Go to gjestemiddag? For et merkelig uttrykk. Anonymkode: 425c3...2c3 Er du hardbarka nordmann som ikke har vært andre steder enn syden? Anonymkode: 1319d...04b 1
AnonymBruker Skrevet 30. september 2017 #9 Skrevet 30. september 2017 Finnbiff med potetstappe, rosenkål og tyttebær! Ikke lam eller laks da, men ååå så godt Anonymkode: 12762...c18 2
AnonymBruker Skrevet 30. september 2017 #10 Skrevet 30. september 2017 Osso buco med lammeskanker, og helst safranrisotto til, men feks myk polenta eller god potetmos passer også til. Stifado av høyrygg liker jeg også, med båtpoteter. Anonymkode: 95bc1...ed5
Arkana Skrevet 30. september 2017 #11 Skrevet 30. september 2017 Jeg har ingen standardregler, men en jeg har laget mye av er kyllinggryte med eple og bacon fra Lantliv (søk på godaste kycklinggrytan).
Gjest Catalina Culès Skrevet 30. september 2017 #12 Skrevet 30. september 2017 (endret) Chili con carne Paella Estofado de carne (spansk lapskaus) Zarzuela. ( Spansk fiskegryte) Endret 30. september 2017 av Catalina Culès
AnonymBruker Skrevet 30. september 2017 #13 Skrevet 30. september 2017 Høst og gjester blir som regel enten en skikkelig bacalao eller en solid gryte boeuf borurgogne. Flotte anledninger til å bruke Le Creuset grytene mine Anonymkode: 2c41c...474
AnonymBruker Skrevet 1. oktober 2017 #14 Skrevet 1. oktober 2017 Når det gjelder lam, er det lite som slår helstekt lammelår syns jeg. Jeg serverer det gjerne med en fyldig saus, fløtegratinerte poteter, kokte grønnsaker og tyttebærsyltetøy. Andre ganger er tilbehøret rotmos og soppstuing. Vi spiser mye lam nå på høsten, og også bog, side eller rygg blir nydelige steker og er en flott middag sammen med godt tilbehør. Anonymkode: 6a435...ee2
LittDiva Skrevet 1. oktober 2017 #15 Skrevet 1. oktober 2017 (endret) Svineknoke i leirgryte med kålrabistappe, poteter og sursøt saus. Fransk lammegryte. Stifado . Langstekt kjøtt av alle slag med rotgrønnsaker . Eisbein . Cassoulet. Coq au vin. Beef Bourgignon. Endret 2. oktober 2017 av LittDiva La til retter
AnonymBruker Skrevet 1. oktober 2017 #17 Skrevet 1. oktober 2017 Ovnsbakte grønnsaker (Ex. paprika, squash, tomater, paprika, gulrøtter, poteter, kålrot, sellerirot etc.) med olivenolje og rosmarin, salvie, oregano og timian, og stekte lammekoteletter til. Anonymkode: 868d6...363
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå