Gå til innhold

Hva bruker du de ulike melketypene til?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Helmelk
Lettmelk (1,2%)
Ekstra lettmelk (0,7%)
Skummet melk
Styrk Fettfri melk
Geitemelk
Biola
Kulturmjølk
Kefir
Cultura
Kondensert melk

Havremelk
Soyamelk
Rismelk
kokosmelk

Anonymkode: 3bb6e...c4b

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Helmelk: All "vanlig" mat det skal melk i, type sauser, gryter, grøt etc., og i kaffedrikker. (Uansett hva oppskriften sier.)

Lettmelk: Om jeg en sjelden gang drikker melk er det lettmelk jeg helst vil ha.

Kulturmelk og kefir: Bakst o.l. med natron som hevemiddel, f.eks. formkaker og amerikanske pannekaker.

Kokosmelk: Asiatiskinspirert mat og i en sjelden pina colada. 

Resten bruker jeg ikke, med mindre jeg kommer over en oppskrift som krever det. 

Anonymkode: 66007...bb3

Skrevet

Jeg bruker rismelk til kaffe og musli, bruker havremelk til matlaging.

Anonymkode: 6a262...716

Skrevet

Bruker kefir til granola/müsli, i bakverk og i kjøttboller

Bruker mandelmelk eller soyamelk i kakao/sjokolademelk, i te eller i smoothie

Bruker ingen av de andre som er listet opp

Gjest Zeitgeist
Skrevet

Helmelk - Til matlaging og "caffe latteeeeen"
Skummet melk - Foretrekker jeg iskald til nybakte rundstykker med Vossafår på
Biola - Ikke noe glad i frokost, men et glass Biola på morgenen går ned
Kulturmjølk og Kefir - Ymse bakst, gjør brødvarer saftigere IMO
Kondensert melk - Til desserter og sauser
Kremfløte - Til desserter og sauser
Fløte, 20% - Til enkelte italienske retter (kjøper den ferdig innkokt)
Kokosmelk - Bakst og matlaging hvor kokossmak behøves
Mandelmelk - Desserter og grøt
 

Skrevet

Drikker lettmelk og bruker helmelk i matlaging.  Fløte i for å heve enkelte retter.

Skrevet

Mandelmelk - smoothie, kakao

Kokosmelk (ikke sånn tjukk på boks) - Matlaging

Rismelk - Matlaging

Havremelk - Kaffe

 

Bruker aldri animalsk melk.

Anonymkode: 68724...3ca

Skrevet

Drikker kulturmelk og lettmelk. Lettmelk bruker jeg også til havregrøt og kakao. 

Skrevet

Bruker helmelk i kaffen og til matlaging. 

Bruker ikke noen annen type melk. 

Anonymkode: 71945...621

Skrevet

Lettmelk til all matlaging, sjokolademelk og frokostblandinger. 
Biola til å drikke. 
Kokosmelk i enkelte matretter. 

Skrevet

Bruker lettmelk til stort sett alt fordi jeg bor alene og kan liksom ikke kjøpe alle melketyper. Bruker Styrk eller Biola som jeg drikker hvis jeg vil ha noe annet enn lettmelk. Kan også bruke Styrk i bananpannekaker. 

Anonymkode: cc8e0...e7b

Skrevet

Bruker lettmelk i så og si all mat som krever melk. 

Kokosmelk bruker jeg i enkelte middager. 

Kulturmelk til lapper, og når jeg lager kaker det skal være kulturmelk i. 

Biola (med smak) drikker jeg. 

Cultura (med smak) drikkes det også. 

Alt det andre har jeg aldri brukt. 

 

Anonymkode: f862b...60d

Skrevet

Om jeg er både sulten og tørst: 1 liter kulturmelk på styrten
Helmelk til kaffedrikker
Kaffefløte til kokekaffe
Svindel"melk" rører jeg aldri.

Skrevet

Jeg bruker lettmelk til alt, med mindre oppskriften krever en annen spesifikk type. 

Unntaket er kulturmelk til potetball og på kavring. 

Anonymkode: ae9f6...847

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...