Gå til innhold

Forskjell på vaffeljern?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg skal kjøpe meg vaffeljern. Hva bør jeg tenke på? Er det noe særlig forskjell mellom de dyreste og noen av de rimeligere vaffeljernene?

Anonymkode: 867f5...afa

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Størrelsen på vaffelen er ulik. Wattstyrken er ulik, du bør velge en med høy watt for å få raskt stekt vaflene. Slippbelegg er og en fordel. Se på utvalget i en butikk med mer enn to ulike jern og be om råd. 

Når det nærmer seg vaffeldagen, når tid den nå er, så er der ofte gode tilbud. 

Anonymkode: 560fd...1ba

Skrevet

Det kan være stor forskjell, ja. Både på hvor raskt de steiker, hvor jevnt de steiker (mitt gamle billig-jern lagde vafler som var svidd på ene siden og deigete på andre siden..), hvor lett de slipper jernet, osv. 

Om du har penger til det, ville jeg unngått de billigste. Det kan spare deg mye frustrasjon om du skal lage en del vafler. Og gå for dobbeltjern.. 

Anonymkode: 27cc1...7be

Skrevet

Jeg anbefaler IKKE Åviken Nobless dobbeljern i svart. Røra svir seg fast! 

Anonymkode: 4c9fe...403

  • Liker 1
Skrevet

Wilfa kom forresten bra ut i test. Det skal jeg prøve neste gang. 

Anonymkode: 4c9fe...403

Skrevet

Jeg har bare gode erfaringer med Åviken dobbeljern (svart med termostat).

Skrevet
3 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Jeg anbefaler IKKE Åviken Nobless dobbeljern i svart. Røra svir seg fast! 

Anonymkode: 4c9fe...403

Kunststykket er å ha passelig med smør/margarin/olje i deigen. For lite fett og for dårlig smørning kan du ikke skylde på jernet, det må du (og jeg :)  ) ta på egne kapper. 

Anonymkode: 560fd...1ba

Skrevet

Aaviken skremte livet av meg de første gangene jeg brukte det. Smurte jernet og smurte jernet, og alt satt fast. God gammeldags røre med tilstrekkelig mengde smeltet meierismør. Smurte og smurte. Gav nesten opp hele Aaviken og tenkte med stort savn tilbake på den doble Wilfa'en jeg hadde gitt bort fordi jeg hadde fått (det fordømte Aaviken jernet).

Og så, plutselig. På 3. eller 4. forsøk. Da var Aaviken antageligvis tilstrekkelig "innfettet" på stekeplatene. Og nå:  Helt topp jern..

Skrevet

 Min erfaring er at pris er noen ganger uvesentlig. Har hatt dyre jern som brenner på ene siden og lar andre siden være nesten rå uansett innstilling.  

Og nå bruker jeg et eldgammelt jern, uten innstillinger og termostat, som steker perfekt på begge sider bare jeg følger med underveis.

 

Skrevet

Meg igjen. Jeg har prøvd Åvikenjernet gjentatte ganger, med smør i røra og med MASSE smør strøket på. Fastbrent røre hver gang. De blir veldig crispy også (etter å ha skrapt dem av), bare luft og uten substans. Man kan google Åviken+fastbrent og får opp mange treff fra folk som har opplevd det samme. 

Anonymkode: 4c9fe...403

  • Liker 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...