AnonymBruker Skrevet 21. september 2017 #1 Del Skrevet 21. september 2017 Jeg har varmekabler i flere gulv, blir det rimeligst å varme opp med disse eller sette på panelovner? Anonymkode: 63322...fa4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 21. september 2017 #2 Del Skrevet 21. september 2017 Ingen som vet? Hva pleier dere å bruke da? Anonymkode: 63322...fa4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 21. september 2017 #3 Del Skrevet 21. september 2017 Varme er varme. Anonymkode: 0043a...60b Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 21. september 2017 #4 Del Skrevet 21. september 2017 44 minutter siden, AnonymBruker skrev: Varme er varme. Anonymkode: 0043a...60b All varme er ikke like effektiv og kostnadsbesparende. Det kommer ann på hvordan varmen sprer seg og utnyttes også. Anonymkode: 63322...fa4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 21. september 2017 #5 Del Skrevet 21. september 2017 For noen år siden ble det advart mot panelovner. De er dyre i drift.slår seg ut og inn...må varme opp på nytt osv. De har vel utviklet ovnene siden den gang, vil jeg tro. For min egen del bruker jeg varmekabler der jeg har de. Jeg har på bad, entre,vindfang og stue.Når kulden kommer slår jeg de på. Om det er billigere eller dyrere tviler jeg på. Ikke store utslag på strømregningen. Jeg tenker mer på å ha det komfortabelt, med en jevn temperatur. Blir det veldig kaldt, putter jeg i et par vedskiver i ovnen Anonymkode: 0fb33...fe8 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Illuminatum Skrevet 21. september 2017 #6 Del Skrevet 21. september 2017 7 timer siden, AnonymBruker skrev: Jeg har varmekabler i flere gulv, blir det rimeligst å varme opp med disse eller sette på panelovner? Anonymkode: 63322...fa4 Avhenger av masse. Hvordan er isolasjonen og annet materiell i gulvet, hvordan er vinduer i forhold til kaldras og hvor store deler av døgnet ønskes varme? Generelt kreves det et visst antall kw for å varme opp et rom til en bestemt grad. Dog vil det ofte kunne være litt kjøligere i rommet når gulvet er varmt enn ikke. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 21. september 2017 #7 Del Skrevet 21. september 2017 Jeg vil tippe panelovnen er mer besparende. Den slipper all varmen den produserer rett ut i rommet, mens med varmekablene vil noe av det lekke ned til grunnen/naboen under osv alt etter hvordan du bor. Hvis kablene er lagt ordentlig så vil det være isolert under slik at mesteparten av varmen går opp, men noe vil nok forsvinne nedover også. Men som andre sier, varme er varme. Setter man en gammel ovn fra 1800-tallet ved siden av en ny dyr "moderne" panelovn, så vil de begge gi nøyaktig like mye utbytte av strømmen de trekker. Det eneste unntaket er varmepumpe, her får man mer varme enn strømmen som trekkes pga den "stjeler" varme fra utsiden. Mange nye ovner har begynt å få "smarte" funksjoner som nattsenking og timerfunksjon slik at de ikke står med samme varme på når man er på jobb, når man sover osv. Man trenger f.eks. ikke å holde hele stuen varm om natten når man sover, og når man skal på jobb neste dag. Ps: Det er mange som tror at man bruker mer strøm hvis man lar et rom kjøle seg helt ned og må varme det helt opp igjen, istedenfor å bare holde det varmt hele tiden. Dette er ikke riktig. Jo varmere det er i rommet, jo mer varme mister man til omgivelsene. Den tiden ovnen står av og rommet kjøler seg ned, sparer man mer strøm på enn det man bruker på å varme det helt opp igjen. Anonymkode: 38f54...c2b Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 21. september 2017 #8 Del Skrevet 21. september 2017 2 timer siden, Illuminatum skrev: Avhenger av masse. Hvordan er isolasjonen og annet materiell i gulvet, hvordan er vinduer i forhold til kaldras og hvor store deler av døgnet ønskes varme? Generelt kreves det et visst antall kw for å varme opp et rom til en bestemt grad. Dog vil det ofte kunne være litt kjøligere i rommet når gulvet er varmt enn ikke. Dette er et viktig poeng. Med gulvvarme holder du bena varme, og da kan du ofte ha det like behagelig med 1-2 grader lavere varme i resten av rommet. Varmen fra en panelovn stiger mot taket uten å ta turen innom føttene dine først. Anonymkode: ce60d...69f Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 21. september 2017 #9 Del Skrevet 21. september 2017 1 time siden, AnonymBruker skrev: Jeg vil tippe panelovnen er mer besparende. Den slipper all varmen den produserer rett ut i rommet, mens med varmekablene vil noe av det lekke ned til grunnen/naboen under osv alt etter hvordan du bor. Hvis kablene er lagt ordentlig så vil det være isolert under slik at mesteparten av varmen går opp, men noe vil nok forsvinne nedover også. Men som andre sier, varme er varme. Setter man en gammel ovn fra 1800-tallet ved siden av en ny dyr "moderne" panelovn, så vil de begge gi nøyaktig like mye utbytte av strømmen de trekker. Det eneste unntaket er varmepumpe, her får man mer varme enn strømmen som trekkes pga den "stjeler" varme fra utsiden. Mange nye ovner har begynt å få "smarte" funksjoner som nattsenking og timerfunksjon slik at de ikke står med samme varme på når man er på jobb, når man sover osv. Man trenger f.eks. ikke å holde hele stuen varm om natten når man sover, og når man skal på jobb neste dag. Ps: Det er mange som tror at man bruker mer strøm hvis man lar et rom kjøle seg helt ned og må varme det helt opp igjen, istedenfor å bare holde det varmt hele tiden. Dette er ikke riktig. Jo varmere det er i rommet, jo mer varme mister man til omgivelsene. Den tiden ovnen står av og rommet kjøler seg ned, sparer man mer strøm på enn det man bruker på å varme det helt opp igjen. Anonymkode: 38f54...c2b Takk for info fra alle som har svart Anonymkode: 63322...fa4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå