Gå til innhold

Helmelk i fløtegratinerte poteter?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Noen som har prøvd det? Har så sykt lyst på fløtegratinerte poteter, men har bare helmelk :P

Anonymkode: c1661...63d

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Forklar meg hvorfor det ikke skal fungere? 

Håpløst at ting skal være så vanskelig. Ta i litt mindre melk så går det greit. 

Anonymkode: e6726...1a5

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Helmelk har mye mindre fett, og vil ikke tykne på samme måte som fløte. 
Smaken vil også bli tammere. 

Du kan bruke litt maizenna slik at du får tykkere konsistens, og muligens bruke smør/krydder for å få fram litt mer smak. 
Resultatet kommer generelt til å bli tamt, og konsistensen er avhengig av stivelsesinnhold i potetene og om du bruker maizenna. 
 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Funker helt flott med helmelk, Faktisk er det mange kokker som bruker det istedet for fløte :) 

Anonymkode: e378a...026

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Trikset er å halvkoke rå potetskiver i melken i gryte først, slik at stivelsen i potetene jevner og tykner melken. Så har man over i ildfast form og gratinerer i ovnen, slik at man får gyllen skorpe på toppen.

Dette er den klassiske framgangsmåten for gratin dauphnois.

Se feks denne oppskriften: http://chocolateandzucchini.com/recipes/vegetables-grains/gratin-dauphinois-potato-gratin-recipe/

Anonymkode: e25e6...cdf

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Bruker bestandig helmelk. Koker potetene i melken, det blir tykt av stivelsen fra potetene. Så gratineres de kjapt i ovn etterpå. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...