AnonymBruker Skrevet 17. september 2017 #1 Del Skrevet 17. september 2017 Noen som har prøvd det? Har så sykt lyst på fløtegratinerte poteter, men har bare helmelk Anonymkode: c1661...63d Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 17. september 2017 #2 Del Skrevet 17. september 2017 Forklar meg hvorfor det ikke skal fungere? Håpløst at ting skal være så vanskelig. Ta i litt mindre melk så går det greit. Anonymkode: e6726...1a5 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 17. september 2017 #3 Del Skrevet 17. september 2017 Aldri prøvd. Anonymkode: 72b84...c8c Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
_popcorn_ Skrevet 17. september 2017 #4 Del Skrevet 17. september 2017 Helmelk har mye mindre fett, og vil ikke tykne på samme måte som fløte. Smaken vil også bli tammere. Du kan bruke litt maizenna slik at du får tykkere konsistens, og muligens bruke smør/krydder for å få fram litt mer smak. Resultatet kommer generelt til å bli tamt, og konsistensen er avhengig av stivelsesinnhold i potetene og om du bruker maizenna. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 17. september 2017 #5 Del Skrevet 17. september 2017 Funker helt flott med helmelk, Faktisk er det mange kokker som bruker det istedet for fløte Anonymkode: e378a...026 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 17. september 2017 #6 Del Skrevet 17. september 2017 Trikset er å halvkoke rå potetskiver i melken i gryte først, slik at stivelsen i potetene jevner og tykner melken. Så har man over i ildfast form og gratinerer i ovnen, slik at man får gyllen skorpe på toppen. Dette er den klassiske framgangsmåten for gratin dauphnois. Se feks denne oppskriften: http://chocolateandzucchini.com/recipes/vegetables-grains/gratin-dauphinois-potato-gratin-recipe/ Anonymkode: e25e6...cdf 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Flua Skrevet 17. september 2017 #7 Del Skrevet 17. september 2017 Bruker bestandig helmelk. Koker potetene i melken, det blir tykt av stivelsen fra potetene. Så gratineres de kjapt i ovn etterpå. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå