Gå til innhold

Finnes det en butikk i Norge eller Sverige som selger kebab av geit


Anbefalte innlegg

Skrevet

Eller er det kun svin å få tak i?

Anonymkode: 5050a...a99

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Vet det er noen som har lam, biff og kylling. De fleste kebab steder har kylling.

Anonymkode: 4834c...59b

  • Liker 1
Gjest making.a.mess
Skrevet

Geitekjøtt tviler jeg på. Det er veldig lite geitekjøtt på markedet i norge.  Lam og kylling er vanlig. Kyllingfilet i kebab er det beste. Vanlig kylling blir for tørr. 

Skrevet
På 15.9.2017 den 21.33, AnonymBruker skrev:

Vet det er noen som har lam, biff og kylling. De fleste kebab steder har kylling.

Anonymkode: 4834c...59b

 

På 15.9.2017 den 21.37, Mrs.Purdey skrev:

Geitekjøtt tviler jeg på. Det er veldig lite geitekjøtt på markedet i norge.  Lam og kylling er vanlig. Kyllingfilet i kebab er det beste. Vanlig kylling blir for tørr. 

Takk for svar begge to. Er det ikke slik at kebab egentlig skal være geit da?

Anonymkode: 5050a...a99

Skrevet
2 minutes ago, AnonymBruker said:

 

Takk for svar begge to. Er det ikke slik at kebab egentlig skal være geit da?

Anonymkode: 5050a...a99

Det vi kaller kebab, har ingen ting med original tyrkisk kebab å gjøre. Det er et tilpasset fastfoodprodukt som ikke er særlig mer tyrkisk enn McDonalds.

Anonymkode: 27d09...207

Skrevet

Hvis du vil ha tak i kjekjøtt finner du det på Bondens marked i Oslo og Bergen. Så kan du lage kebab selv.

Anonymkode: d3318...a0a

Skrevet
På 15.9.2017 den 21.37, Mrs.Purdey skrev:

Geitekjøtt tviler jeg på. Det er veldig lite geitekjøtt på markedet i norge.  Lam og kylling er vanlig. Kyllingfilet i kebab er det beste. Vanlig kylling blir for tørr. 

Kyllingfilet er vel strengt tatt den delen som lettest blir tørr på en kylling da den så og si er blottet for fett. Aldri sett eller hørt om noen som bruker kyllingfilet i kebab. 

Skrevet
7 minutter siden, HalldirV2 skrev:

Kyllingfilet er vel strengt tatt den delen som lettest blir tørr på en kylling da den så og si er blottet for fett. Aldri sett eller hørt om noen som bruker kyllingfilet i kebab. 

Jeg liker ikke kebab kjøtt. Og alle steder de selger kebab, så kan man heller få kyllingfilet kjøtt i kebaben. Noen steder har lam, og det er jo det desidert beste.

Anonymkode: 4834c...59b

Skrevet
6 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Jeg liker ikke kebab kjøtt. Og alle steder de selger kebab, så kan man heller få kyllingfilet kjøtt i kebaben. Noen steder har lam, og det er jo det desidert beste.

Anonymkode: 4834c...59b

Kylling i kebab er vanlig ja, men da snakker vi stort sett om kjøtt fra hele kyllingen, ofte ispedd mer fett. 

Gjest making.a.mess
Skrevet
11 timer siden, HalldirV2 skrev:

Kyllingfilet er vel strengt tatt den delen som lettest blir tørr på en kylling da den så og si er blottet for fett. Aldri sett eller hørt om noen som bruker kyllingfilet i kebab. 

Deg om det. Jeg spiser det med jevne mellomrom. 

Gjest making.a.mess
Skrevet
22 timer siden, AnonymBruker skrev:

 

Takk for svar begge to. Er det ikke slik at kebab egentlig skal være geit da?

Anonymkode: 5050a...a99

Det vet jeg ikke. Men  sørover er det mye mer tilgang på geitekjøtt enn i norge så godt mulig originalen har det i seg. Her er det lite geitekjøtt å få tak i. Geiter har lav slaktevekt, krever høyere gjerder og er dårlig butikk kontra sau. Det er bare på lokalmatbutikker/bondens marked etc de har slikt og da ikke særlig billig. Hadde en kebab kostet 350 kr så hadde ingen kjøpt den, men gått på restaurant og bestilt biff isteden. 

Skrevet
1 time siden, Mrs.Purdey skrev:

Det vet jeg ikke. Men  sørover er det mye mer tilgang på geitekjøtt enn i norge så godt mulig originalen har det i seg. Her er det lite geitekjøtt å få tak i. Geiter har lav slaktevekt, krever høyere gjerder og er dårlig butikk kontra sau. Det er bare på lokalmatbutikker/bondens marked etc de har slikt og da ikke særlig billig. Hadde en kebab kostet 350 kr så hadde ingen kjøpt den, men gått på restaurant og bestilt biff isteden. 

Dette er et mer komplekst spørsmål.

Bukkekillinger destrueres systematisk i stor stil i norsk landbruk fordi geiteholdet bare er rettet inn mot melkeproduksjon. Det er etisk betenkelig og en sak som burde vært mye bedre kjent. Alle som spiser geitost burde ta del i dugnaden med å etterspørre kjekjøtt og dermed øke etterspørselen, slik at bøndene får levere kjøttet til Nortura. Da vil også prisen på sikt gå ned.

Ang. gjerder: Geit er jo et utmerket dyr til å pleie kulturlandskapet i fjellandet Norge - da sparer man hele gjerdeutgiftene.

Det er en skam at industrien og myndighetene ikke føler felles ansvar for å tilrettelegge bedre for at kjekjøttet som ressurs utnyttes. Forbrukerne kan jo ikke etterspørre noe de ikke vet at finnes.

https://www.nrk.no/ho/ma-kaste-geitekjott-rett-pa-dynga-1.12184830

Anonymkode: d3318...a0a

  • Liker 2
  • Hjerte 1
Skrevet (endret)
3 timer siden, Mrs.Purdey skrev:

Deg om det. Jeg spiser det med jevne mellomrom. 

Tror vi heller sier deg om det, ettersom kyllingfilet er alt annet enn normalen :P

Endret av HalldirV2
  • 5 år senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...