AnonymBruker Skrevet 10. september 2017 #1 Skrevet 10. september 2017 Jeg se mange serverer ris i en halvkule på tallerknene og har forsøkt på dette selv flere ganger, uten hell. Risen følger med opp og raser ut halvveis og det ser totalt mislykket ut. Er det noen som har tips om hvordan jeg skal få til dette? Anonymkode: 769f7...f29
AnonymBruker Skrevet 10. september 2017 #2 Skrevet 10. september 2017 Fyll en skal ganske tett med ris, sett tallerkenen oppå skålen og snu. Ta vekk skålen. Anonymkode: e05fd...b19
AnonymBruker Skrevet 10. september 2017 #3 Skrevet 10. september 2017 Dytt risen ned i bollen. Anonymkode: e26c4...8d5
AnonymBruker Skrevet 10. september 2017 #4 Skrevet 10. september 2017 Risen klistrer seg nok fast i bollen. For å unngå dette kan du smøre bollen med litt olje. Anonymkode: 84b0d...0cd 2
AnonymBruker Skrevet 10. september 2017 #5 Skrevet 10. september 2017 1 minutt siden, AnonymBruker skrev: Fyll en skal ganske tett med ris, sett tallerkenen oppå skålen og snu. Ta vekk skålen. Anonymkode: e05fd...b19 Akkurat sånn jeg gjør det, men i det øyeblikket jeg skal ta vekk skålen så følger risen med, også ser alt ut som et takras. Anonymkode: 769f7...f29
AnonymBruker Skrevet 10. september 2017 #6 Skrevet 10. september 2017 1 minutt siden, AnonymBruker skrev: Risen klistrer seg nok fast i bollen. For å unngå dette kan du smøre bollen med litt olje. Anonymkode: 84b0d...0cd Takk, det skal jeg prøve. Anonymkode: 769f7...f29
AnonymBruker Skrevet 10. september 2017 #7 Skrevet 10. september 2017 Du må bruke skikkelig jasminris. Uncle Ben's og slikt funker ikke. Anonymkode: 04bf4...fb9 4
AnonymBruker Skrevet 10. september 2017 #8 Skrevet 10. september 2017 Hvilken ris bruker du? Koker du risen slik at den fremdeles er litt klissete når den er ferdigkokt? Tilsetter du riseddik for å få den enda mer klissete, smører du bollen med et tynt lag olje, presser du risen oppi? Synes selv at basmaris fungerer fint, mens villris er det verre med Anonymkode: 0c619...362
AnonymBruker Skrevet 10. september 2017 #9 Skrevet 10. september 2017 Jeg koker risen etter anvisningen avhengig av hvilken ris jeg bruker. Riseddik har jeg dessverre aldri hørt om. Hva er det egentlig? Jeg har ikke pleid å smøre bollen, men skal prøve det nå. Anonymkode: 769f7...f29
AnonymBruker Skrevet 10. september 2017 #10 Skrevet 10. september 2017 14 minutter siden, AnonymBruker skrev: Jeg koker risen etter anvisningen avhengig av hvilken ris jeg bruker. Riseddik har jeg dessverre aldri hørt om. Hva er det egentlig? Jeg har ikke pleid å smøre bollen, men skal prøve det nå. Anonymkode: 769f7...f29 Du må ha litt klebrig ris, ellers faller den fra hverandre. Anonymkode: 17d9d...283
strynejenta Skrevet 11. september 2017 #11 Skrevet 11. september 2017 Du må smøre bollen med smør og presse risen inn til det ikke er plass til mer.
C-girl Skrevet 12. september 2017 #12 Skrevet 12. september 2017 Skyll bollen i kaldt vann før du har i risen, press risen litt sammen før du vender skålen på tallerkenen. 1
AnonymBruker Skrevet 12. september 2017 #13 Skrevet 12. september 2017 Har aldri brukt smør eller olje, men fått det til hver gang likevel. Bruker Boil-in-bag Jasmin ris fra onkel benz. Anonymkode: bad0b...47c
AnonymBruker Skrevet 12. september 2017 #14 Skrevet 12. september 2017 Hvorfor skal man absolutt ha kuleformet ris? 😂 Anonymkode: 77e2d...68a
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå