Gå til innhold

oppbevaring makrell i tomat


Anbefalte innlegg

Gjest Anonymous
Skrevet

..uten spesial lokk, hvor lenge vil den holde seg i kjøleskapet? nå har jeg hatt den åpen i 4-5 dager

Skrevet

Det har vært diskusjoner om det her tidligere. Jeg ville nok spist den etter 4 dager hvis den har vært oppbevart tett og kaldt, men enkelte andre her inne ville ikke engang ha spist den om den hadde vært åpen i en halvtime husker jeg...

Skrevet

Ville ikke spist det. Man skal ikke oppbevare (åpnet) hermetisk mat i kjøleskapet. Oksygen får metallet til å avgi stoffer som man strengt tatt ikke burde spise.

Og når det er sagt, makrell i tomat på boks må spises med en gang! Takk gud for tube-varianten :)

Skrevet

Det er sant:

Hvis jeg åpner hermetikk så flytter jeg restene over i en annen boks. Når makrellen er oppbevart i en plastboks er den helt grei å spise selv om det har gått noen dager.

Skrevet

Kjøp de mindre boksene! Da er de borte før du vet ordet av det... Jeg liker de runde fra King Oscar, og spiser gjerne en boks i ett måltid (men jeg digger makrell i tomat).

Hvis den ligger mer enn til neste dag, smaker det bare metall av den.

Skrevet

Den holder fint noen dager. Selv er jeg en av dem som ikke spiser makrell i tomat annet enn når den er nyåpnet. Derfor kjøper jeg ikke de store boksene, jeg kjøper de små porsjonsboksene, akkurat nok til en skive brød.

Gjest Anonymous
Skrevet

tror jeg kaster den jeg :D har en sånn liten boks, men det er ikke min favoritt, så det blir ikke spist hver dag liksom. skal prøve tube :) men smaker ikke det merkelig?

Gjest Madam Felle
Skrevet

Jeg spiser bare makrell i tomat, som akkurat har blitt åpnet. Selv med tett lokk på, blir det en merkelig smak på den.

Og ja, jeg er sikkert kresen :ler:

Skrevet

Hvorfor skulle det smake merkelig?

Er jo akkurat samme fisken...

Skrevet
Jeg syns den smaker merkelig :ler:

Ja, det smaker merkelig. Det samme gjelder leverpostei. Jeg spiser kun postei når den er nyåpnet. Vet det høres sært ut, men det er bare slik. Men leverposteien endrer jo farge når den har ligget litt. Den er herlig rosalignende når den er nyåpnet, og så er den grå, hard og uappetittelig etter noen timer i kjøleskap. :-?

Gjest Madam Felle
Skrevet

Ja, det smaker merkelig. Det samme gjelder leverpostei. Jeg spiser kun postei når den er nyåpnet. Vet det høres sært ut, men det er bare slik. Men leverposteien endrer jo farge når den har ligget litt. Den er herlig rosalignende når den er nyåpnet, og så er den grå, hard og uappetittelig etter noen timer i kjøleskap. :-?

Er så enig, så enig :ler:

Gjest Anonymous
Skrevet
Hvorfor skulle det smake merkelig?

Er jo akkurat samme fisken...

ja selvfølgelig, men emballasje smitter jo over på smak på en måte? jeg syns f.eks ikke syltetøy på spruteflaske smaker godt ;)

Skrevet
Hvorfor skulle det smake merkelig?

Er jo akkurat samme fisken...

Det smaker litt tran-aktig når boksen har liggi litt i kjøleskapet syns jeg. Spiser alltid opp eller kaster restene. Blir litt kvalm av gammel makrell.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...